Pitanje su samo troškovi te priča sa zadržanom dobiti….
zasto zadrzana dobit?
@ Derby, Znaci godisnji prihod od 420 mil KN u odnosu na 330 mil koliki je sada TTM.
Osiguran, ni više ni manje, neovisno o bilo čemu…Čista matematika.
I… znači li to da bi EPS za 2008 mogao biti oko 100kn?
Opet se vraćamo na već obrađene teme o rashodima koji su potrebni za izračun EPS-a. Provrtite stare teme o OPEX-u i kapitalnim troškovima, nije problem izračunati, samo malo truda. 100 kn bi bilo ipak previše…
Derby reci nešto optimistično, makar netočno, za nas koji smo do grla u JADROPLOVU i ne želimo prodavati bar do cijene od 1.000,00 KN
Zaboravi da imaš dionicu Jadroplova, uživaj u nadolazećem proljeću i ljetu, baci pogled na portfelj kad počne Ferragosto i obradovaćeš se…
BTW, ni jednom nisam napisao netočan podatak na forumu u svrhu obmanjivanja ili drukanja bez mandata kako kaže kolega Techman, pa tako ni sada.
Uvijek se sjetim jednog kolege forumaša koji je nestao s ovog topica, a u potpisu je imao 2 i 2 su uvijek 4, samo nekad prije nekad kasnije.
Ova dionica se napokon svela na čistu matematiku, dovoljno je zbrojiti 2 i 2, zapravo oduzeti 420 od xxx…
Radi se o tome da na prihod Jadroplova do kraja godine ne utječe ni BDI, ni cijena goriva, ni eventualna recesija u Americi… Svi brodovi su u time charteru do kraja godine (neki i duže). Do kraja godine neće biti remonta, a Trogir je zaključen vrlo visoko, priznajem dosta iznad mojih očekivanja. Nakon godišnjeg izvješća slijedeći tjedan (koje će biti dobro, ali ne i izvrsno) Jadroplov okreće novu stranicu. Počevši od 01.03. dnevni portfelj prihoda iznositi će 240.000 usd (bez obzira na indekse, burzovne ili trendovske vjetrove, bez obzira na sve), što znači da će u periodu od 01.03.2008 do kraja 2008. prihodovati 72 milijuna dolara. Plus 12 mil. dolara zarađenih kroz prva 2 mjeseca ove godine daje zalog za siguran rast kroz svaku analizu.
vjerujem da je to tocno, jako lijep podatak, ali nazalost ( u ovom slucaju) dionica se ne kupuje do kraja ove ili sljedece godine, nego bi trebalo gledati bar jedan korak unaprijed, ako ne i dva!
tako da BDI, troskovi cijena goriva itd, mozda nece utjecati na prihode JDPLa ove godine, ali sljedeceih hoce, a cijena dionice (sto je ipak najvaznije) o burzovnim kretanjima ovisi odmah, kao sto vidimo iz prilozenog, a i o ovim drugim parametrima isto.jer ipak, kupujemo buducnost, kad kupujemo dionicu.
inace, drago mi je da ste s nama again!
lijep pozdrav![thumbsup]
drzm’ se svi, bura je jaka, ali prestat ce
[sealed]
Da li je Jadroplov ikada do sada isplaćivao dividendu svojim dioničarima?
Ima li po to tom pitanju ikakvih predviđanja za nardne godine?
Evo još jednom vec poznatu prognozu za bulkere:
Sector Snap: Drybulk Shares Mostly Rise
Wednesday February 6, 12:55 pm ET
Drybulk Shares Rise As Holidays Slow Activity, but Contracts Boost Optimism for Long-Term [thumbsup]
http://biz.yahoo.com/ap/080206/apfn_drybulk_shippers_sector_snap.html?.v=1
Ajde, Derby, wellcome back! Raduje me da se znalci opet skupljaju na JDPL, podsjeća me na situaciju prije HT-a kad se počelo vrlo argumentirano raspravljati, zbog pada su bili otišli “kladioničari”, a dionica je u kratkom vremenu potom i tržišno narasla…
Vjerojatno ćemo još ronit neko vrijeme, zvuči glupo ali šora me neki optimizam. Što mislite, kolege, kolika je mogućnost bear marketa s decouplingom bulkera? Može li se to dogoditi na wall streetu? A još bitnije, može li se to dogoditi na ZSE? Hoćemo li mi pučinari biti taoci eventualnog lošeg marketa ili će nas ipak izvući sektorska mašina?
hvala.
Ajde, Derby, wellcome back! Raduje me da se znalci opet skupljaju na JDPL, podsjeća me na situaciju prije HT-a kad se počelo vrlo argumentirano raspravljati, zbog pada su bili otišli “kladioničari”, a dionica je u kratkom vremenu potom i tržišno narasla…
ne bih htio kvariti idilu, ali dionica je tada narasla zbog prestanka Hypovih istresanja.
dotad je ATPL vec napravila razliku, jer nije imala takvog prodavaca.
mjerkao sam ju i prije ali sam usao tek kad je Hypo smirio dozivljaje
[smiley]
Derbyshire:
”
Jutrošnja vijest koju sam ekskluzivno dobio, uz današnju korekciju i cash koji je bio na raspolaganju, naravno u kombinaciji sa sentimentalnosti koju gajim prema ovoj dionici, mogla je značiti samo jedno, a to je da opet jašemo zajedno. E pa ćuuuuš… Nadam se da primate.
”
Uopće nisam impresioniran kolega. Rekao bih doista patetično, da ne koristim neki drugi termin.
a kolega maratonac tko ste vi da trebate biti impresionirani i sta vi sve sebi dopustate?
kritizirate covjeka koji je pisao najkonstruktivinije na temi brodara uz jos par njih,a od vas nismo vidjeli do sada apsolutno nista