iako nisam odobravao onakav post od Derbya, ali…..
Tko moze zabraniti covjeku da udje u ovu dionicu
ili da pise na ovoj temi?????
Slobodna smo drzava, valjda[thumbsup]
Derby reci nešto optimistično, makar netočno, za nas koji smo do grla u JADROPLOVU i ne želimo prodavati bar do cijene od 1.000,00 KN
BDI u strašnom minusu,najvjerovatnije je to razlog potopu danas.[lol]
Radi se o tome da na prihod Jadroplova do kraja godine ne utječe ni BDI, ni cijena goriva, ni eventualna recesija u Americi… Svi brodovi su u time charteru do kraja godine (neki i duže). Do kraja godine neće biti remonta, a Trogir je zaključen vrlo visoko, priznajem dosta iznad mojih očekivanja. Nakon godišnjeg izvješća slijedeći tjedan (koje će biti dobro, ali ne i izvrsno) Jadroplov okreće novu stranicu. Počevši od 01.03. dnevni portfelj prihoda iznositi će 240.000 usd (bez obzira na indekse, burzovne ili trendovske vjetrove, bez obzira na sve), što znači da će u periodu od 01.03.2008 do kraja 2008. prihodovati 72 milijuna dolara. Plus 12 mil. dolara zarađenih kroz prva 2 mjeseca ove godine daje zalog za siguran rast kroz svaku analizu.
Riki, ja mislim da su to mirovinci. Ok guys, znam da se vjerojatno ne slazete, ali imam razloga zasto tako mislim.
Inace, molba za moderatora. Riki pise dosta sporadicno, ali korektno. Bilo bi lijepo da ga se odmoderira.
Ako sad Jadroplov skoči jer se Derby vratio ja ću rasprodati cijeli portfelj u Hrvatskoj…..
Inače uopće ne pijem lijekove, ali nakon ovog sam morao popiti apaurin za smirenje. Niti se šaliti s ovime [cry]
Da sam moderator (kako kaže pjesma miše kovača) isključio bi svakog ko spomene DRYS u svom postu.
Uzimao sam ja po 650 pre neki dan, baš sam naivan. Jaka muda srušiti cijenu sa sicom, kupivao sam i po 830, pa kaj. Uvjeren sam da je kupnja oviha dana cisti zicer, al da ima dosta drhtavih to je istina, ipak nije to JMNC, gdej ovi sa 50-100 kom JDPL mogu samo sanjati o kupnji, a na JDPL prave s…nje, kad se uspanice kad neko od tih ‘investitora’ lupi po kupnji, jer je BDI pao za 0,XX %. Pitacu te kolega za cca. dva mjesca, ko je bio naivan, jer je kupovao po 670…[proud] i danas po 62X..[thumbsup]
kolega krcat sam i ja JDPL-om…..i mene bi razveselio rast…..kojeg će biti…pitanje vremena….
@ Derby, Znaci godisnji prihod od 420 mil KN u odnosu na 330 mil koliki je sada TTM.
I po mom je tu negdje.
Pitanje su samo troškovi te priča sa zadržanom dobiti….