Prebacio sam Vaš upit u temu “Za početnike” – http://www.poslovni.hr/Forum/Thread.aspx?ThreadID=745&pg=52
Molio bih da i odgovore šaljete tamo.
Planira li JDPL graditi kakav brodić uskoro?[rolleyes][smiley]
Sve je moguce.[proud]
Kupnja – JDPL-R-A
990 660,00
20 658,99
81 657,00
70 655,31
1 651,00
Prodaja – JDPL-R-A
50 676,00
40 679,88
44 679,99
124 680,00
32 683,00
ja nacuo iz povjerljivih izvora da cemo dobiti prinove kom 2, ali nista nije jos sigurno…
to bi bilo dobro [smiley]
nego, pitam se….zadnjih par dana je crobex bio ili u minusu ili jako malo u plusu, dok su brodari (jdpl i atpl) rasli…valjda zbog investitora koji samo na temelju BDI-a ulažu (pošto je BDI išao gore zadnjih par dana)….evo jučer BDI pao za mizernih 13 bodova i odmah i ATPL i JDPL u minusu….pitam se, zar ima toliko “investitora” koji ulažu samo na osnovu BDI-a? i to na razini svakodnevnice….jer pad jučerašnji od 13 mizernih bodova je stvarno smiješno da bi to utjecalo na dionice….neznam više šta mislit…..[undecid]
Što nam kaže današnji BDI?Ima li itko podatak već možda?
Možda nas on barem malo trgne iz ove letargije…
…evo jučer BDI pao za mizernih 13 bodova i odmah i ATPL i JDPL u minusu….pitam se, zar ima toliko “investitora” koji ulažu samo na osnovu BDI-a? i to na razini svakodnevnice………[undecid]
Ima , ima , više nego što misliš.Pogledaj fluktuaciju brodarskih forumaša zadnjih 2 mjeseca…….
Ima , ima , više nego što misliš.Pogledaj fluktuaciju brodarskih forumaša zadnjih 2 mjeseca…….
pa o tome i govorim….bez potrebe….pogotov kada se očekuje ubrzo rast potražnje zbog Kine….
DRYS gore-dole , ljevo il desno……JDPL se dobro drzi u ovim turbulentnim vremenima….iako sam jucer naivno kupio na najnizoj razini ATPL , sad mi je malo zao sto nisam JDPL ,
al nije beg cicija….[proud]
i u tom trenu netko procita moj post i ko za inat spusti JDPL na 645….e jesam lajavac [lol] [lol] [lol] [lol]
Ma kolege, ne radi se o tom da netko kupuje/prodaje u s obzirom na BDI, već misle da će kupnjom/prodajom preduhitriti one koji ulažu po kretanju BDI-a (kojih zapravo nema), i tako špekulirajući sami sebi ruše cijenu.
Npr. Ja znam da današnji pad BDI-ja nema apsolutno nikakvog utjecaja na performance ATPL-a kao kompanije, ali ja se stresem po bidu jer znam da se neki tamo Pero boji pada BDI-a i da će se on strest čim to vidi. Pero ne postoji, postoji samo u mojoj glavi, a i da postoji ne boji se BDI-a, ali ja sam se eto streso pa kad BDI okrene odmah ću prvi kupiti prije Pere… i tako u krug…
To je sve toliko glupo da je neopisivo glupo, ali jednom kad BDI potegne gore nekoliko tjedana za redom bit će zanimljivo gledat sve te munjoze kako kupuju po 10% skuplje nego danas… zato će svaki dan htjet kupit prije Pere koji će kupiti sutra. Glupi Pero… oni pametni…