JDPL (Jadroplov d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska JDPL (Jadroplov d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

,procjena PD-a je 74M

Može pojašnjenje: čija procjena?

I love the Smell of Profits in the Morning

poslovnog dnevnika odnosno ttm

više boli kada drugome raste, nego li kada tebi pada

živi bili pa vidili,

&

Blade, oprosti sto drvim, ali mislim da je ovo kontraproduktivno. Lupiti cifru koja je po meni u sferi Zvjezdanih staza i onda kad/ako bude “samo” 70-75 mil dobiti osuti drvlje i kamenje po firmi i managerima. Stvaranje negativnog sentimenta kod dionicara, IMHO.

Neka se nitko ne ljuti, ali jos se sjecam kada su ljudi najavljivali 400-1000 milijuna dobiti kod ATPL. Ja sam se i dalje drzao konzervativne procjene (do 250 mil kn) i nakon sto je Jere rekao da ce dobit biti takva (hoce li?) krenulo je sa uvijenim ili neuvijenim optuzbama na racun “lopova iz ATPL”. Mislim, stvarno, zalosno…

Ili ti znas nesto sto mi ne znamo?

ume da broji sarafe, ali krivo:procenat i tacno; povjest;samnom, neznam, 100 ATPL=1000E, uvjek, vjest..plata?!, dejstvuje

fazan:

Ajmo kladioničari … nedostaju nam dvije nepoznanice … tko će pogoditi …

fazan je napisao ovo: “tko će pogoditi”
ja sam svoje napisao
Nisam do sad pa neću ni u budučnosti osuti drvlje i kamenje, imam dionicu i dao sam svoju procijenu.

Da i znam nešto i da to napišem napali bi me ko životinju bilo to pozitivno ili negativno. Pričekajmo izvješće pa ćemo vidjeti tko je najbliže, mislim da je to fazan htio. Bez zlih duhova, nisam ti ja takav.

&

Ok, ali mislim da bi takve procjene trebale ici u Lezerno, a ne tu… inace, nije stvar do tebe, nego opcenito…

ume da broji sarafe, ali krivo:procenat i tacno; povjest;samnom, neznam, 100 ATPL=1000E, uvjek, vjest..plata?!, dejstvuje

Ok, ali mislim da bi takve procjene trebale ici u Lezerno, a ne tu… inace, nije stvar do tebe, nego opcenito…

Ležerno mislim da će PD u 4Q najmanje 25M, znači ukupno 81M, a statistika pokazuje da je 4Q najjači izuzev 2005.. A nismo u uvjetima 2005. prema tome to je to. Da nije bio pad dolara i nekih manjih neuobičajenih troškova bilo bi i 110M. A nismo upoznati sa svim aktivnosima uprave. Dakle ukupno procjena od 81-100M. Pa tko to vjeruje dobro, a tko ne opet dobro.

Ja odokativno procjenjujem na 78,4 milijuna:

Blade stvarno si optimista[thumbsup] ,procjena PD-a je 74M moja je nekih 71M al tvoja je[thumbsup] .Eh da se bar ostvari[proud]

tih 74M što PD ima nije procjena (npr forward dobit) nego dobit za zadnja 4 kvartala (ttm dobit). mislim da je vrlo realno očekivati da će dobit na kraju 2007. biti veća od toga, odnosno 4Q 2007. da će biti veća od dobiti 4Q 2006 (koja je 18,3M – a ne 11M kao što fazan navodi, koji izgleda gleda prvobitno jadroplovovo 2006-izvješće koje je kasnije prepravljeno).

Never pay the slightest attention to what a company president ever says about his stock. Bernard Baruch

koji izgleda gleda prvobitno jadroplovovo 2006-izvješće koje je kasnije prepravljeno).

a gdje je objavljeno ?

Auuuu zaboravio sam da su mijenjali … a na ZSE im ostao stari izvještaj …

sad štima i ttm i ovo što tuna govori …

da upravo smo razgovarali i nikak mi ttm nije odgovarao od PD,nisam znao da su prepravljali FI dok sam ja konzervativno mnozio sa 1.33[thumbsup] .Sad je sve jasno

više boli kada drugome raste, nego li kada tebi pada

New Report

Close