JDPL (Jadroplov d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska JDPL (Jadroplov d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

bez brige, samo da prođe ova prevara da svi moramo misliti da smo u korekciji, jedini mi.

Ljudi gdje je optimizam, na svim dionicama su se raspisali optimizmom na JDPL nema niti jedan post nakon otvaranja trgovanja. Nije vrag da nas je optimizam napustio napuštanjem pojedinaca ove dionice.

Mene nije i nece, trentno sam prilicnom minusu, ali dokupljujem kolko se ima para.Kak je brzo išo dolje , tako ce i gore. Možda cemo vec danas gledati BDI u zelenom..

Nije me Derby naveo na kupnju nit će me navesti na prodaju,vremena imam a ako je vrijeme novac imam i njega iako ga trenutno ne vidim na računu [proud]

Ljudi gdje je optimizam, na svim dionicama su se raspisali optimizmom na JDPL nema niti jedan post nakon otvaranja trgovanja. Nije vrag da nas je optimizam napustio napuštanjem pojedinaca ove dionice.

a što da se piše? ako tko ima što pametno i novo za reći neka napiše. do nekih novih vijesti …
a i imamo komentare trgovanja za dnevne komentare.

pozdrav derbyju. skoro je izazvao više komentara nego KF [smiley]

Never pay the slightest attention to what a company president ever says about his stock. Bernard Baruch

Evo na žalost još loših vijesti

BHP declares force majeure on coal shipments
By Michelle Wiese Bockmann – Thursday 24 January 2008

A bulker at the Queensland’s Dalrymple Bay Coal Terminal.
BHP Billiton Mitsubishi Alliance has declared “force majeure” on its coal shipments, affecting loadings from one of the world’s largest coal export terminals, Hay Point, as well as Gladstone.

The declaration came after BHP Billiton, as well as Rio Tinto, Xstrata and Macarthur Coal all said they would have to cut output from their coal mines in central Queensland, after weekend flooding in north eastern Australia.

The BMA-owned Hay Point Services Coal Terminal has 35m tonnes per year capacity, while BMA produced 58m tonnes of coal in 2007.

Earlier this week BMA said coal operations would be impacted “for months” because of the flooding, which analysts said would place coal prices under pressure.

Macquarie Group earlier this month raised its 2008 price forecasts for coking coal contract prices to $150 per tonne from April, up from $98. The forecast for thermal coal was $88 per tonne, up from $56.

BMA has yet to say how many shipments would be impacted, releasing a statement which said: “We will continue to work with our customers and inform them of our return to full operations and production and the lifting of force majeure.”

Nije to nuzno lose.

Kinezi ce morati brze donositi odluke i dogovarati se.

Inace, bas gledam na TV. Rudnici u Queeenslandu ce biti zatvoreni do kraja godine. Rudnici su poplavljeni, dizalice u pijesku… kaos.

No, nema veze. Glavno da su rudnici zteljezne rudace u zapadnoj AUS na suhome… U Perthu 35 stupnjeva; nema niti oblacka…

E kad mi brodoznalci počnu drukati!?!?

Potopljeni rudnici, ali to nije loše za naše brodare. Pače, to je super.[rolleyes]

Mi obični drukeri smo pravi amateri za njih.

Tko ono prvi napušta brod koji tone. MIŠEVI

I love the Smell of Profits in the Morning

Bilo bi super kad bi mogli zamjeniti Australski ugljen brazilskim međutim najveća luka u Brazilu je zatvorena najmanje mjeseca dana…….

….ali mislim da bi zamjena mogla doći iz južne afrike što bi ipak povećalo tonske milje.

sve u redu…da pace odlicno..samo polako

KADA NARASTEM BIT ČU BROKER

drys +5% u premarketu

ovo će svakako dobro povećati cijenu ugljena na tržištu

drastično smanjti doprinose na plaće i drastično smanjiti poreze. samo tako možemo dalje !

New Report

Close