Mislim da se Kinezi neće toliko žuriti kao što se većina nada. Ako se pregovori ne završe u slijedeća 2 tjedna , dolazi kineska Nova godina (koja se slavi par tjedana) ,
Mislim da se radi o tjedan dana meditacije, no u ostalome se slazem s tobom…
ŠPANCIR: ” Mislim da se Kinezi neće toliko žuriti kao što se većina nada. Ako se pregovori ne završe u slijedeća 2 tjedna , dolazi kineska Nova godina (koja se slavi par tjedana) , ” Mislim da se radi o tjedan dana meditacije, no u ostalome se slazem s tobom…
Bojim se da ste u krivu te da će im ova nova godina biti itekako radna jer im OI pušu za vratom a ima još toliko toga za dovršiti. Mjesec dana fjake pa još dok stignu sirovine….bojim se da si takav luksuz ove godine ne mogu priuštiti. A što se čelika tiće ukoliko ostanu bez sirovine i ugase peć, slobodno mogu ugasiti i željezaru jer jednom kad se ugasi to je za svagda a to je nešto što znaju rudari koji ih opskrbljuju sirovinama i koji znaju kolike mogu biti njihove zalihe. Kako se ono kaže – strpljen spašen!
@Hogar
Istina….OI ih stiscu a i nisu oni nacija ko mi… [lol] [lol] [lol] [lol] [lol] [lol]
To su mravi [thumbsup]
Bojim se da ste u krivu ….
Ja se ne bojim da smo u krivu! Naprotiv, dao Bog… cak i placam pivu ako budem u krivu (od zarade naravno
[proud])
Ako su Kinezi jučer-prekjučer privremeno prekinuli pregovore, piše da imaju za 3 tjedna zaliha. Kinezi su odmah pristali na 30% povećanje cijena, suprotna strana traži 50% veće cijene. Naći će se na 35-45% i idemo dalje [pray]
I ja mislim da si Kinezi zbog zbog Olimpijskih igara ne mogu dopustiti veliki luksuz.
Pitanje je koliko Kinezi mogu kalkulirati.
Koliko imaju zaliha, neda mi se gleadati po Bloombergu.
ŠPANCIR: ” Mislim da se Kinezi neće toliko žuriti kao što se većina nada. Ako se pregovori ne završe u slijedeća 2 tjedna , dolazi kineska Nova godina (koja se slavi par tjedana) , ” Mislim da se radi o tjedan dana meditacije, no u ostalome se slazem s tobom…
Mislim da nije Nova godina nego Spring festival i traje od 06-12.02 (mozda je to isto). Dobivam mailove od zutih da tih sest dana nista nece radit.
A što se čelika tiće ukoliko ostanu bez sirovine i ugase peć, slobodno mogu ugasiti i željezaru jer jednom kad se ugasi to je za svagda a to je nešto što znaju rudari koji ih opskrbljuju sirovinama i koji znaju kolike mogu biti njihove zalihe. Kako se ono kaže – strpljen spašen!
Hogare ovo je u sridu. Podsjetio si me na srednju skolu i knjigu Mala mehanicka tehnologija (mala od 1000 stranica) di je ta materija o visokim pecima bila opisana.
JADROPLOV D. D./REDOVNA JDPL-R-A
Vlasnik računa Stanje [%] Vrsta računa
1. DRŽAVNA AGENCIJA ZA OSIG. ŠTEDNIH ULOGA I SANACIJU 1.034.455 63,20 Zast. račun
2. HZMO 111.667 6,82 Zast. račun
3. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 43.569 2,66 Osnovni račun
4. PBZ D.D. 42.200 2,58 Skrb. račun
5. HPB D.D./HPB-INVEST – HPB GLOBAL OIF 19.585 1,20 Skrb. račun [color=blue]+600[/color]
6. HPB D.D. 17.008 1,04 Skrb. račun [color=blue]-200[/color]
7. HPB D.D./HPB-INVEST – HPB DYNAMIC OIF 13.881 0,85 Skrb. račun
8. PODRAVSKA BANKA D.D. 11.023 0,67 Skrb. račun [color=blue]+1212[/color]
9. PBZ D.D. 10.964 0,67 Skrb. račun [color=blue]-8[/color]
10. JADROPLOV D. D. 10.011 0,61 Osnovni račun
Ukupno: 80,31
………………………………………………………………………………………………………..
Podravska banka i PBZ D.D. zamjenili pozicije
sakai: ” ŠPANCIR: ” Mislim da se Kinezi neće toliko žuriti kao što se većina nada. Ako se pregovori ne završe u slijedeća 2 tjedna , dolazi kineska Nova godina (koja se slavi par tjedana) , ” Mislim da se radi o tjedan dana meditacije, no u ostalome se slazem s tobom… ” Mislim da nije Nova godina nego Spring festival i traje od 06-12.02 (mozda je to isto). Dobivam mailove od zutih da tih sest dana nista nece radit.
Nisam siguran o cemu se tocno radi. Konektirao se sa “svojim vezama” na Tajvanu i rece mi da je stara godina na 6.2. te da tih tjedan dana imaju praznike. Vidis ti to, htio to on ili ne, educiramo Fazana
[lol]
e ako pored krme i pramca, debljine limova i broja članova posade, još budem morao učiti sve kineske praznike, onda u piz.. mat…. i brodari i zarada na njihovim dionicama …