JDPL (Jadroplov d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska JDPL (Jadroplov d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

that’s the spirit

http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601087&sid=avcOXrZlV98w&refer=h

Morat će se i Kinezi požurit ukoliko ne žele da im cijena ode u nebo. Bumo sutra vidili hoće li ova vijest imati utjecaj na toliko spominjane indexe[pray]

http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601087&sid=avcOXrZlV98w&refer=h

Morat će se i Kinezi požurit ukoliko ne žele da im cijena ode u nebo. Bumo sutra vidili hoće li ova vijest imati utjecaj na toliko spominjane indexe[pray]

E danas je JDPL prošao test, završili u plusu unatoc padu BDI.. Cesttke svim kolegama, isplatiti ce naše strpljenje,a drhtavima rucima hvala na poklonu..[proud]

ajde nek se netko isprsi i nabaci k/p na zatvaranju
Hvala

Ivo Sanader je otišao jer mu je tako naredio Chuck Norris.

that’s the spirit

Cijenjeni Styx, ipak sam nešto naučio, pogotovo što je kolega optimist na mom tragu. BDI pada, a cijena dionice ne pada, čak u malom plusu. To govori da je loš trend uračunat u ovu cijenu, čak i sa daljnjim padom BDI-a.
Volio bih čuti i Vaše mišljenje, bilo bi mi drago čuti i drukčiji zaključak.

Što se tiće fundamenata, jedna od podcjenjenijih dionica je svakako. P/E*P/BV = 23.

Posve je jasno da će “Jadroplov” ići na IPO s obzirom na sastav NO te činjenice da država ima 70% dionica ove tvrtke u svom vlasništvu.Zar je državi “problem” cca 10 miljona dolara dati “Dohle-u” , jer rasprodaja državne imovine se dalje nastavlja.Samo strpljenja molim

sretno nam bilo[bye]

http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601087&sid=avcOXrZlV98w&refer=h Morat će se i Kinezi požurit ukoliko ne žele da im cijena ode u nebo. Bumo sutra vidili hoće li ova vijest imati utjecaj na toliko spominjane indexe[pray]

Mislim da se Kinezi neće toliko žuriti kao što se većina nada.
Ako se pregovori ne završe u slijedeća 2 tjedna , dolazi kineska Nova godina (koja se slavi par tjedana) , a to znači da postaje realna prognoza da će se pregovori dovršavati u ožujku.Što to znači za indekse ne treba crtati…..Bit’ će dokupa još dugo.

ja sam samo htio reci da zbog odugovlacenja pregovora oko cijene iron ore-a ce biti jos drhtavih koji ce i dalje siriti paniku pa bi trebali svi biti spremni i na daljnji pad cijene JDPL. sto se tice uključivanja loseg trenda u cijenu tu se djelomicno slazem jer nitko ne zna koliko ce zaista taj trend biti los, da li ce pregovori brzo zavrsiti i po kojoj cijeni, da li je SAD zaista u recesiji itd. Previse pitanja na koja nitko nema ni izbliza odgovor pa tako tko može reći da li je cijena JDPL na dnu …

Eto ja i Spancir se slazemo. Na tu cinjenicu sam i ja upozorio

Pitanje je koliko Kinezi mogu kalkulirati.
Koliko imaju zaliha, neda mi se gleadati po Bloombergu.

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

nemaju puno, al bi mogli odluciti manje proizvoditi… ove cijene sirovina bi im mogle biti preskupe

Posve je jasno da će “Jadroplov” ići na IPO s obzirom na sastav NO te činjenice da država ima 70% dionica ove tvrtke u svom vlasništvu.Zar je državi “problem” cca 10 miljona dolara dati “Dohle-u” , jer rasprodaja državne imovine se dalje nastavlja.Samo strpljenja molim

sretno nam bilo[bye]

a kako bi se to trebalo odrazit na cijenu?

&

New Report

Close