JDPL (Jadroplov d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska JDPL (Jadroplov d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

09/12/2007 : Market Reports,News

Market update
FEED WHEAT

EU report imports of corn (maize) and sorghum for this season currently standing at 6.78mmt and 1.94mmt respectively, compared with 1.94mmt and 0.24mmt at the same time last year.

http://www.farminguk.com/index.asp?show=newsArticle&id=4911&country=

Floki izlazi iz ULPL, ATPL, JDPL. Treba mu lova da puni fondove jer je ljudi masovno izvlače. Vidjeli ste koliko se love izvuklo iz fondova u studenome, a ništa bolje neće biti ni u prosincu. U gadnoj su gabuli i koriste sve mogućnosti da smanje odlijev kapitala i smanjenje imovine! Mislim da je to razlog ovog neprekidnog iskrcavanja.

Slazem se Smart. Kad pogledate ULPL ocito je da je izasao iz Topa 10 ali, (veliko ALI) ostala mu je sestra, cak je ona jos nadokupljivala jer da nema perspektive u ULPL povukla bi se i ona.Mislim da iz ULPL nije skroz izasao vec je samo smanjio udjel.Ipak bi bila steta ne iskoristiti proslu dokapitalizaciju.[thumbsup]

zare:

Što se tiče Floričića na ovom linku pogledajte što je 3.8. rekao u interview-u, a na slici je najbitniji dio o tome kako će i on i Purko postupno prodati sve dionice koje imaju… Dakle ova prodaja je po meni očekivana i najavljena, a ne spašavanje žive glave…

http://www.aureusinvest.hr/admin/documents/3/111.pdf

sve to stoji. no ne bi KF prodavao dionicu da misli da moze jos bitnije rasti u skoro vrijeme.

A možda misli da sad ima dovoljno kupaca da proda bez da znatnije sruši cijenu… Tako je prodao veliku količinu ULPL iako je mogao puno više zaraditi da ih je zadržao i sačekao dokapitalizaciju – ali nije…
A budući da njegova sestra koja je zaposlenik ULPL nije prodavala rekao bi da nema saznanja o lošem poslovanju…

Prije 3 mjeseca pričalo se po forumu da su fondovi prepuni keša i da nemaju kaj kupiti,a sad odjednom moraju vlasnici privatnih fondova prodavati svoje privatne dionice da bi ulupali u fond kak bi ovaj mogao isplatiti. Pa ne vjerujem što ću sve pročitati…

Zare, hvala na zrncu razboritosti! [thumbsup]

vratimo se jdpl, ostavimo KF-a i amere na miru, gledajte Kineze i potencijal jadroplova! [angry]

Ljudi su, općenito, nalik na pse koji počnu lajati čim izdaleka začuju

Ima više opcija, svaka sa svojom vjerojatnošću. Što se tiče Floričića, mislim da stoji to da će svoj novac preusmjeriti u svoje fondove, ali pitanje je zašto to čini sada u toj mjeri. Mislim da nije promijenio stajalište, a to je investiranje na fundamentalnom principu. Ako prebacuje i iz ostalih dionica (budući posjedujem i FNVC, znam da nije smanjio udio u njoj, ali je smanjiio Aureusov udio u FNVC), a ne samo brodara, onda sam mirniji, iako prema svim pokazateljima, ne bismo se trebali previše bojati za prijevoznike suhih tereta.
Pošto je teško pratiti u kojoj je sve dionici netko (top 10), upit sam svojevremeno poslao na SDA, da li je moguće takvo pretraživanje, no, nažalost, nisu mi čak niti odgovorili, a na njihovim stranicama nisam našao takvu mogućnost.
I po tko zna koji put: prodavao je i dionice ATPL-a (možda je daljnjim ulaganjem tog novca ostvario nadprosječni rezultat), a da nije, zarada bi mu bila višestruka. Ja vjerujem da ću pristojno zaraditi na JDPL u ne tako dalekoj budućnosti, bez obzira na Floričićev izlazak.

zare: ” Što se tiče Floričića na ovom linku pogledajte što je 3.8. rekao u interview-u, a na slici je najbitniji dio o tome kako će i on i Purko postupno prodati sve dionice koje imaju… Dakle ova prodaja je po meni očekivana i najavljena, a ne spašavanje žive glave… http://www.aureusinvest.hr/admin/documents/3/111.pdf ” sve to stoji. no ne bi KF prodavao dionicu da misli da moze jos bitnije rasti u skoro vrijeme.

Kao što smo lijepo vidjeli kad je prodavao ATPL na nivoima nekoliko puta nižim od današnjih.
KF je respektabilan investitor , ali malo su zamorne ove teorije.Nitko od nas ne zna točno što je njegova ideja u investiranju i radi li nešto zato što mora ili hoće.
Ako ovako nastavite morat’ ću uzeti još jedan gotovinski kredit jer ćete opet (zajedno s Flokijem i SG i možda PBZ skrb.) srozati dionicu ispod 700…….
A Trogiru se približava istek T/C-a !

Pošto je teško pratiti u kojoj je sve dionici netko (top 10), upit sam svojevremeno poslao na SDA, da li je moguće takvo pretraživanje, no, nažalost, nisu mi čak niti odgovorili, a na njihovim stranicama nisam našao takvu mogućnost.

to možeš vrlo lako naći u googlu, pa pod napredno pretraživanje staviš točan naziv web-stranice (www.sda.hr) i traženja određenog imena koje se unutra pojavljuje. Tako ti automatski nađe sve koji se pojavljuju u top 10[proud]

samper:

to možeš vrlo lako naći u googlu, pa pod napredno pretraživanje staviš točan naziv web-stranice (www.sda.hr) i traženja određenog imena koje se unutra pojavljuje. Tako ti automatski nađe sve koji se pojavljuju u top 10[proud]

Koliko ja vidim, kolega, to ne radi – odnosno ne radi za top10…

Tko god da prodaje neumoran je sa novim nalozima, evo skine se 300 komada sa prodaje on stravi novih 700 komada. ah.[embarass]

A Trogiru se približava istek T/C-a !

ovo je najvažnije, ostavite se Kristijana.

drastično smanjti doprinose na plaće i drastično smanjiti poreze. samo tako možemo dalje !

Koliko ja vidim, kolega, to ne radi – odnosno ne radi za top10…

nisam gledao posljednjih mjeseci, ranije je uvijek izvrsno radilo, – to vam mogu posvjedočiti i mnogi drugi forumaši. Možda otkad se promijenila stranica. Ne znam.

Glede Floričića, mogu samo reći da svim imateljima dionice JDPL želim da poraste kao ATPL nakon njegova izlaska

BDI i Capesize UP!!!! Ajmo HPB-ovci u smjeru ATPL.

New Report

Close