Glasine da Jadroplov ispada iz DDJ kotacije,kolika je realna opasnost da nam se to stvarno desi?
JDD kotacija da se ispravim
Uvjet za stjecanje (i održavanje) statusa “javnog dioničkog društva” prema mišljenju Hanfe (interpretaciji članka 114. Zakona o tržištu vrijednosnih papira) jest:
1) temeljni kapital u iznosu od najmanje 30mil. kn
2) više od 100 dioničara
Ovo mišljenje i uvjete primjenjuje Burza na izdavatelje koji kotiraju u kotaciji JDD.
JDPL?! Mislim da nije potrebno komentirati.
@L.J.
Kolega,
o tome se pise vec neko vrijeme; pogledajte temu ‘Ukidanje JDD kotacije’.[sealed][sealed][sealed]
Uvjet za stjecanje (i održavanje) statusa “javnog dioničkog društva” prema mišljenju Hanfe (interpretaciji članka 114. Zakona o tržištu vrijednosnih papira) jest:
1) temeljni kapital u iznosu od najmanje 30mil. kn
2) više od 100 dioničara
Ovo mišljenje i uvjete primjenjuje Burza na izdavatelje koji kotiraju u kotaciji JDD.
JDPL?! Mislim da nije potrebno komentirati.
Ovo su uvjeti po kojima su dd koja zadovoljavaju gore navedene zahtijeve moraju biti izlistana u JDD.
U novom pravilniku Hanfe spominju se samo nova pravila o ulaganju Investicijskih fondova u dionice.
Od 2 nova pravila a to su free float od 20% ili barem 100 milijuna kn u free float dionicama i drugi zakon gdje se fondovskim drustvima smanjuje ukupan postotak udjela u pojedinim dionicama se smanjuje sa 25% na 20% Jadroplov je siguran.
Zbrajanjem ukupnog broja dionica koje ima drzava, trezor i recimo 50000 dionica koje drzi NO Jadroplova dolazimo do free floata od nekih 22%, a i da je manji opet je trzistna kapitalizacija u slobodnoj prodaji debelo preko 200 milijuna.
S obzirom na stanje u TOP 10 SDA istice se HPB koji ima jedva nekih 2% svog portfelja u Jadroplovu tako da nece trebati rezati pozicije i prodavati.
Cini mi se kako nas ceka jedan lijepi zeleni tjedan..barem sto se tice brodara.
[proud]
As Drybulk Goes, So Goes The World Economy
Jao koje igrice na JDPL…[angry]
samo ne znam koga pokušavaju uhvatiti na krivoj nozi!!!![censored][censored][censored]
boro777:
”
Jao koje igrice na JDPL…[angry]
”
samo ne znam koga pokušavaju uhvatiti na krivoj nozi!!!![censored][censored][censored]
jel’ možete pojasniti
Za trenutak se pojavio veliki nalog na kupnji cca 550 kom na 704 Kn.Isti čas je nestao nalog na
prodaji po 705 koji je štopao rast [thumbsup]
luda krava: ” boro777: ” Jao koje igrice na JDPL…[angry] ” samo ne znam koga pokušavaju uhvatiti na krivoj nozi!!!![censored][censored][censored] ” jel’ možete pojasniti
nema se tu šta pojašnjavati!!! dok nas fondovi ovako lagano jeb… mogu samo žaliti što nemam novaca da se i ja s njima malo igram pa da ih malo izluđujem!!!!!
[thumbsup][thumbsup][thumbsup]