Dobre vijesti s područja vrijednosti flote Jadroplova. Vodeće sale and purchase brokerske kuće revidirale su matricu vrijednosti brodova. Ukupna vrijednost flote Jadroplova danas je 344 mil usd, a na početku mjeseca bila je 340 mil. usd. Živjeli.
Dečki ili jeste ili niste unutra…… upravo saznali da će se brodovi potopiti (zezem se… )
Ko nema jaj. ( da ne kažem šta drugo …) neka izađe sutra povoljnije nego dnas 738 kn…
Možda FK ne izade možda ude ali to nije moj abriga ja sam kupio dionicu , a ne FK
Ja imam prosjek iznad 800, 65% mi je u JDPL, a nimalo me ne brine FK-jev iskrcaj, žao mije samo kaj nisam predvidio takav pad, mogao bi još podebljat ovih dana…Imam osjecaj da cu je…. acki zaraditi ovdje, kad prodam za pola godine…[smiley2]
Tony, jesu… potcjenjujes male ulagace.
20. studenoga prošlo 11.703 kom, a 21. studenoga 10.008 komada. Možda zbilja potcjenujem “male” ulagače, ali ne mogu vjerovati da su oni pokupili sve to…
Ovo sa KF vec pomalo prelazi u opsesiju. Pustite covjeka neka radi sa svojim parama sta hoce. Ako ste vec zaljubljeni u njega i ako vam je ulagacki guru prodajte dionice i ulozite u Aureus. Citam panika jer Aureus prodaje. A da nisu brodari pre brzo rasli i dosli fondovima do granice izlozenosti. Fondovi umjesto likvidiranja veceg dijela dionica odlucili na brzake srusit cjenu da mogu ostaviti u portfelju cim vise brodara i dobit predah do sljedeceg koraka. Ovo je jedan od mogucih scenarija a sigurno nije i jedini. Zato savjetujem okrenite se svjetskom trzistu brodskog prostora, rastu BDP Kine, financijskim rezultatima firmi cije dionice imamo i slicnim stvarima a ostavimo jadnog covika na miru. Cudi me da uopce moze nesto kupovat ili prodavat od stucavice uzrokovane spominjanjem 🙂
5. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D. 22.505 1,38 Skrb. račun (-4.606)
Nešto mi tu smrdi odoše Floki i Skandi fond
Floki izlazi jer je najavio da će postepeno prodavati privatne udjele i u potpunosti se posvetiti Aureusu.
BUMBAR5: ” 5. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D. 22.505 1,38 Skrb. račun (-4.606) Nešto mi tu smrdi odoše Floki i Skandi fond ” Floki izlazi jer je najavio da će postepeno prodavati privatne udjele i u potpunosti se posvetiti Aureusu.
Super, ostati će nama više.
Floki izlazi jer je najavio da će postepeno prodavati privatne udjele i u potpunosti se posvetiti Aureusu.
i svojoj obitelji…
ibrajkovic:
”
”
i svojoj obitelji…
Najpametnije.
sakai:
”
Tony, jesu… potcjenjujes male ulagace.
”
20. studenoga prošlo 11.703 kom, a 21. studenoga 10.008 komada. Možda zbilja potcjenujem “male” ulagače, ali ne mogu vjerovati da su oni pokupili sve to…
Malo sam pronjuškao i sad vidim da sam djelomično zaista i bio u pravu. Naime, 23. studenoga se u top 10 zaista pojavio “novi” igrač (skrb. HPB) s 14.286 komada. U navodnike sam stavio “novi”, zato što je već nakratko bio u top 10 (pojavio se 31. 10. i vidio se do 5. studenoga kad su ga potisnuli HFB-fondovi, a tada je imao 9.302 kom. Budući da je posljednji koji se vidio u top 10 do 23. studenoga imao 10.000 komada, a ovaj skrbnički se 23. 11. pojavio s brojem 14.286 kom, to znači da je toga dana kupio najmanje ovu razliku (4.287 kom), a slj. dana još 1019 kom. Dakle, ipak se radi o novom igraču koji je pokupio jedan poveći dio dionica tih dana. Ostatak su valjda ipak “mali”, odnosno oni ispod top 10 (a i ja sam dokupljivao na ovoj rasprodaji, naravno)B-)
To je zbirni skrbnicki od klijenata banke.
Dakle, ipak se radi o novom igraču koji je pokupio jedan poveći dio dionica tih dana. Ostatak su valjda ipak “mali”, odnosno oni ispod top 10 (a i ja sam dokupljivao na ovoj rasprodaji, naravno)B-)