Ma sve je to kikiriki. Par sto komada +-. Ništa zabrinjavajuće ja ne vidim, pogotovo za sve koji su unutra dugoročno. S obzirom na letargiju tržišta, kada se vrati optimizam na burzu, IMHO će jadroplov 1 ići gore, naravno poput svih firmi koje imaju dobre rezultate, recimo Viro itd.
caccone:
”
HAHAHAHA
po ko zna koji put financijsko odlicno a cijena dionice u laganom padu…
Kao ATPL nedugo…
tog ima samo kod nas, tog ima samo kod nas
…………………….
[color=blue]BDI -44 , 10955[/color]
”
Sve ok, doci ce jdpl na 11xx kn pre NG, nek se samo iskrca Hypo do kraja, sretan mu put..[smiley2]
Znam, ja sam dokupljivao na 750 🙂 sad samo cekam
Mislim da se puno ljudi zamara se dnevnim promjenama, a tome ovdje nema mjesta
ovo je ulaganje u buducnost i tako ga treba prihvatiti i pogledati dionicu oko nove godine a posbno kad izadje izvještaj za 4Q
Hypo se istresa(o) iz svih dionica iz kojih se mogu istresati, tj dovoljno likvidnih dionica, i vecinom iz HR… ne mogu se istresati iz onih dionica gdje ne mogu prodati dionicu, a da je ne sruse 10% i vise….
A zasto se HYPO istresa, to je opcepoznato [smiley2]
Hypo se istresa(o) iz svih dionica iz kojih se mogu istresati, tj dovoljno likvidnih dionica, i vecinom iz HR… ne mogu se istresati iz onih dionica gdje ne mogu prodati dionicu, a da je ne sruse 10% i vise….
ni meni nije općepoznato pa stoga molim lijepo podjelite info
vipy:
”
jel se nesto pricalo da im ne cvatu ruze pa se micu dalje
kao da zbrajaju gubitke u zadnje
nek odu ja necu plakati
”
ni meni nije općepoznato pa stoga molim lijepo podjelite info
fali im cash-r-a, pogledajte malo isplate iz Hypo fondova u zadnje vrijeme…
Koliko se taj Hypo još može istresat na ovoj dionici.Odnosno koliko tog još imaju ?
kad smo kod cash-r-a Jadroplov na kraju 3Q ima 188M kuna na računu (oko $37M). što radi brodarska firma s tim kešom? pa to im pokriva skoro cijele dugoročne obveze (203,6M Kn). recimo, mogu dobar dio toga vratiti, ali zašto? pa i ovako nisu nešto zaduženi. neće valjda čuvati novce na računu? a novi keš u ovakvo doba samo curi na račun.
kad smo kod cash-r-a Jadroplov na kraju 3Q ima 188M kuna na računu (oko $37M). što radi brodarska firma s tim kešom? …………………………………..pa i ovako nisu nešto zaduženi. neće valjda čuvati novce na računu? a novi keš u ovakvo doba samo curi na račun.
Slutim odgovor.A Techman i neki s drugih foruma su ga već najavili……..
da? pa dobro, novi brod(ovi) su samo nagađanja, a s tim oprezno.
ali, sad se vidi razlika državne od privatne firme. privatnik bi valjda već prije par mjeseci stavio jajca na panj i digao još kredita i već imao brod ili dva više (po jeftinijoj cijeni) koji bi mlatili pare.