malo me ipak brine IPO Atlantica, moglo bi se odraziti na cijenu
to i jest jedan od najvećih razloga ove korekcije , te predstojeći 3 Q , koji treba biti dobar.
malo strpljenja i ne prodavati ako se ne mora.
eto dogodilo se mojih 770 kn,nadam se da je kolega Hogar ušao..ja nisam htjeo kvariti prosjek.Ljudi očito predstoji tjedan jeftinih dokupa.pozdrav.
Više ni ne volim IPO-e,kao na toboganu,gore dole,gore dole,strava
Možda je suvišno nabacivat ove komentare ali evo nek se nađe:
:
Latest Handymax Market Report, updated 22/10/2007
.
Unlike the steady Cape and Panamax markets, the Handymax market saw increased activity this week in both the Atlantic and Pacific. Average earnings for a 52,000 dwt vessel rose to $70,438/day, up 7.0% w-o-w. This increased activity has led to sentiment being high that further gains may be made next week
Nije loše [smiley2]
Hogar: ” malo me ipak brine IPO Atlantica, moglo bi se odraziti na cijenu ” to i jest jedan od najvećih razloga ove korekcije , te predstojeći 3 Q , koji treba biti dobar. malo strpljenja i ne prodavati ako se ne mora.
Pravi problem je gdje pronaći lovu za dokup.
HT sam skoro već sav rasprodao ne sanjajući ovakav dokup !
ima nas dosta sa tim problemom…
zbilja šteta. vjerojatno će još padati, ne bih se čudio i do 750,00.
sve dok bude trajao IPO cijena će oscilirati prema dolje, što je jako dobra prilika za onoga tko je pribavio što love sa strane .
BDI 10853 (UP 55) BHSI 3184 (UP 23)
11k do kraja tjedna?
Nisam ga ni ja usnuo pa mislim da bi bilo vrijeme da odu rezerve jer casha više nii![smiley9]
quote=ŠPANCIR]
Vidio sam da se “P.D. faktor” najčešće izražava kroz diskont od 30 %. S druge strane , kažu da se brodari ovog tipa trže na 2.4 NAV-a prosječno. Uzevši sve to u obzir , target bi bio 1.623 . Zbog igara i nepoznanica na ovoj dionici teško je reći što je realno , ali ovakva analiza mi ukazuje na malo prije spomenuti smjer iz TA.
[/quote]
1) Krivo. Diskont JDPL po osnovi P.D. je 7-7.5 % (na vrijednost flote). Zasto diskontirate cijelu firmu zbog dijela flote.
2) Tocno. Svjetski standard trgovine na brodarima je 2 x NAV.
1) + 2) Daje puno veci target (barem meni).
Kolega, niste polozili, malo ponovite gradivo, napravite re-kalkulaciju pa se cujemo na slijedecem postu.
Derbyshire: ” BDI 10853 (UP 55) BHSI 3184 (UP 23) ” 11k do kraja tjedna?
Ne vjerujem. Mozda tek krajem mjeseca. [smiley2][smiley2]
Cit. Derbyshire Kolega, niste polozili, malo ponovite gradivo, napravite re-kalkulaciju pa se cujemo na slijedecem postu.
Hvala. Učinio traženo i na temelju toga žurim nekako stvoriti cash za sutra…….