ICAP HYDE SUPRAMAX INDEX 10412 (+8)
Monday 22 October 2007
19/10/07 18/10/07
ROUTE $ $
1 Black Sea to Far East 65,500 65,250
2 US Gulf to NCSA/Skaw-Passero 95,000 95,000
3 Far East to Atlantic 71,000 71,000
4 Australia/India (Pac round) 71,000 71,000
Average 4TCs 75,625 75,563
Index basis: 50-52,000 dwt bulk carrier, maximum 10 years old, 25t cranes with grabs, 14k on 30t ifo no diesel at sea
Ljudi nema razloga panici. Upravo sam se priklucio i vidim crvenilo. Narocito me cudi ATPL. Ocekivao sam blagi rast zbog isporuke novog broda.Sad cu nesto tamo stavit sta mozda nisam planirao. Nadam se da ne kasnim.
Adler:
”
sakai: ” valjda ce sutra ta TA proraditi… kad vec danas nije[smiley8] ” Izgleda, da ima i nestrpljivih tipova ovdje, koji ne razumiju značenje TA. Pozdrav.
”
uf uf, sto smo osjetljivi…polovicno si u pravu. Ne razumijem TA uopce, koncentriran sam na FA. Nisam mislio nista lose s time, nego to je bilo onako, komentar danasnjeg “pada” JDPL….
Evo, ti si slab sa pravopisom, pa sto? Nisam te isao ispravljati…
A da sam nestrpljiv, nisam. No zasto bi se ja tebi trebao opravdavati?
Odzdrav
Adler:
”
sakai: ” valjda ce sutra ta TA proraditi… kad vec danas nije[smiley8] ” Izgleda, da ima i nestrpljivih tipova ovdje, koji ne razumiju značenje TA. Pozdrav.
”
uf uf, sto smo osjetljivi…polovicno si u pravu. Ne razumijem TA uopce, koncentriran sam na FA. Nisam mislio nista lose s time, nego to je bilo onako, komentar danasnjeg “pada” JDPL….
Evo, ti si slab sa pravopisom, pa sto? Nisam te isao ispravljati…
A da sam nestrpljiv, nisam. No zasto bi se ja tebi trebao opravdavati?
Odzdrav
Mislim, da je došlo do nesporazuma, koji i nije potreban.
Odlucio sam napraviti i po koji TA za forumaše i napravio ga. Ja sam razumio tvoj komentar kao ciničan ili kao da ne kužiš TA i možda sam i sam pretjerao sa oznakom tvoje nestrpljivosti.
Nisam očekivao od tebe, da se opravdavaš ali ja se tebi iskreno.
Odzdrav i tebi.
ps. Hvala na opomeni glede mog pravopisa ali imam i opravdanje i za to.
Hogar: ” dakladd: ” Poštovanje,evo moje višenje stvari,korekcija do cca 770-780,pa gore na 900,pozdrav ” Ovdje TA ne pomaže previše a sitnju korekciju smo upravo odradili jer rast kakav se dešavao zadnjih tjedana nije bio održiv na duge staze. Volio bih tih 770 vidjeti u svom portfelju.” Hogare, drž’ se ti revalorizacije brodova i izgradnje panamskog kanala, a TA ostavi nekima koji to znaju. Evo, uz vas kolege koji se razumijete u brodsku problematiku, javio se i kolega koji se razumije u TA. Ovo je najjača tema na forumu. [smiley2]
Lijepo, kolega, nema šta. Samo vi slijepo vjerujte TA na JDPL pa ćete daleko stići tj. potonuti a revalorizaciju i panamski bih ipak ostavio kolegama koji su u tome stručniji od mene.
fazan: ” Hogar: ” dakladd: ” Poštovanje,evo moje višenje stvari,korekcija do cca 770-780,pa gore na 900,pozdrav ” Ovdje TA ne pomaže previše a sitnju korekciju smo upravo odradili jer rast kakav se dešavao zadnjih tjedana nije bio održiv na duge staze. Volio bih tih 770 vidjeti u svom portfelju.” Hogare, drž’ se ti revalorizacije brodova i izgradnje panamskog kanala, a TA ostavi nekima koji to znaju. Evo, uz vas kolege koji se razumijete u brodsku problematiku, javio se i kolega koji se razumije u TA. Ovo je najjača tema na forumu. [smiley2] ” Lijepo, kolega, nema šta. Samo vi slijepo vjerujte TA na JDPL pa ćete daleko stići tj. potonuti a revalorizaciju i panamski bih ipak ostavio kolegama koji su u tome stručniji od mene.
Ne bih s vama u polemiku, nije potrebno.
dok mi raspravljamo …
770,00 761 14:01:51
770,00 326 14:01:46
770,00 674 14:01:46
770,00 826 14:01:42
Evo usuglasimo se na 50% retracementa pomocu TA, korekcije do 770 kako kaze Hogar i potpore vecih naloga na 770 i zaklucimo da ispod nece ici…[smiley1]