” Je u pravu ste prihvaćam kritiku,ali vratite se na 40-50 str ovog foruma kad su krenule te inf i kada su ljudi tek onda zapravo poceli otvarati oči
Basile no hard feelings. Postovi su dobro dosli i to sta radis ima pordsku. Samo pokusaj bit malo koncizniji.
pita me prijatelj…da prodam HT sa ovakvom skoro 50% zaradom i dokupim JDPL? ja mu iz topa kazem DA….
sta vi kazete? [smiley4]
ja bih mu preporucio pola -pola pa nece razbijat glavu gdje ce dobiti vise[smiley11]
pita me prijatelj…da prodam HT sa ovakvom skoro 50% zaradom i dokupim JDPL? ja mu iz topa kazem DA….
sta vi kazete? [smiley4]
ovo su dva sasvim drugačija sektora koja se ne mogu uspoređivati .
ipak, s obzirom na tekuće kretanje , dobro i jedno i drugo.
ovo su dva sasvim drugačija sektora koja se ne mogu uspoređivati . ipak, s obzirom na tekuće kretanje , dobro i jedno i drugo.
nisu isti sektori, to mu nisam ni pokusavao objasnit (on je totalni laik), njega zanima tko ce vise gore iliti tko ima vecu perspektivu ici vise gore, ne samo u slijedecih par mjeseci nego i godinu dana pa i vise…..zbog toga sam ja i rekao da proda HT i dokupi JDPL (moje misljenje s obzirom na sve sto znam o JDPL)…..iako ona varijanta sto wiking kaze pola-pola bi mu bilo bolje mozda….
Bravo,ovo je velika šansa za sada dokupiti po ovim razinama,ej poslije izvješća ode to na 1000 i preko,Basil je u pravu kada tvrdi da ide preko 1200-1300kn.Imam prijatelja,radi u jednoj brodarskoj kompaniji vani i kaže da je JDPL i LPLH debelo podcijenjeni čak i u Hrvatskoj i to na trenutnim razinama,a kamoli u odnosu na brodarske kompanije vani koje se kako on kaže trguju na – od 1,75 do 2,2 BV(ali revalorizirane)
Ispravak netočnog navoda. Prosjek P/B value u shippingu je 2.4.
Shipping Industry Statistics
Market Capitalization: 60B
Price / Earnings: 13.3
Price / Book: 2.4
Net Profit Margin (mrq): 21.1%
Price To Free Cash Flow (mrq): -9.7
Return on Equity: 17.3%
Total Debt / Equity: 1.9
Dividend Yield: 4.8%
A onda to automatski ispravlja i Basila. Koliko ono bijaše 1183 x 2.4…Nešto mi kalkulator šteka[smiley2]
falco:
”
ovo su dva sasvim drugačija sektora koja se ne mogu uspoređivati . ipak, s obzirom na tekuće kretanje , dobro i jedno i drugo.
”
nisu isti sektori, to mu nisam ni pokusavao objasnit (on je totalni laik), njega zanima tko ce vise gore iliti tko ima vecu perspektivu ici vise gore, ne samo u slijedecih par mjeseci nego i godinu dana pa i vise…..zbog toga sam ja i rekao da proda HT i dokupi JDPL (moje misljenje s obzirom na sve sto znam o JDPL)…..iako ona varijanta sto wiking kaze pola-pola bi mu bilo bolje mozda….
ovak ti ja gledam tu stvar.Vjerojatno je previsoko uletio u JDPL i sad bi dokupom skinuo prosjek.E sad proda pola HT-a i napravi dokup JDPL i smanji ulaz ,a sa ostalih 50% HT ce za 1 mj. imati opet onu lovu kad je radio split na njima.Znaci na HT-u ce imati isto love a na JDPL-u zaradu ili smanjiti gubitak kod ulaza[smiley1]
”A onda to automatski ispravlja i Basila. Koliko ono bijaše 1183 x 2.4…Nešto mi kalkulator štekasmiley2”
mislio sam da ne govorim ali jučer sam jedva izdržao da ne kažem 3000 ali eto sada…
a slažem se i sa 2839.2[smiley2]
”A onda to automatski ispravlja i Basila. Koliko ono bijaše 1183 x 2.4…Nešto mi kalkulator štekasmiley2” mislio sam da ne govorim ali jučer sam jedva izdržao da ne kažem 3000 ali eto sada… a slažem se i sa 2839.2[smiley2]
Kolege, jeste vi sigurni da je book 1183?
Dajte to još jedanput izračunajte ali malo sporije
alan_poh: ” falco: ” ovo su dva sasvim drugačija sektora koja se ne mogu uspoređivati . ipak, s obzirom na tekuće kretanje , dobro i jedno i drugo. ” nisu isti sektori, to mu nisam ni pokusavao objasnit (on je totalni laik), njega zanima tko ce vise gore iliti tko ima vecu perspektivu ici vise gore, ne samo u slijedecih par mjeseci nego i godinu dana pa i vise…..zbog toga sam ja i rekao da proda HT i dokupi JDPL (moje misljenje s obzirom na sve sto znam o JDPL)…..iako ona varijanta sto wiking kaze pola-pola bi mu bilo bolje mozda…. ” ovak ti ja gledam tu stvar.Vjerojatno je previsoko uletio u JDPL i sad bi dokupom skinuo prosjek.E sad proda pola HT-a i napravi dokup JDPL i smanji ulaz ,a sa ostalih 50% HT ce za 1 mj. imati opet onu lovu kad je radio split na njima.Znaci na HT-u ce imati isto love a na JDPL-u zaradu ili smanjiti gubitak kod ulaza[smiley1]
dobro razmisljanje…uzet cemo to u obzir…inace, ulaz mu je na 660kn….[smiley11]
pa sto ce kvarit onda tako krasan ulaz[smiley8] jedino ak mu je malo u portfelju pa dokup da bude bar 20%[smiley1]
ja danas na snizenju malo uzeo JDPL-a za probu,samo da nebi ja tak zavrsio[smiley16]
Ovih je dana za mene prevelika gužva na forumu. Očito trebaju opet doći neka crnija vremena da bi postovi ponovo postali konstruktivniji, koncizniji, analitičniji a ne puki copy – paste ili napamet pogađanje cijene za tjedan, mjesec ili godinu. Možda da uvedemo silenzio stampa od 10-16 pa to poluči rezultate. Evo ja ću prvi.