direktno na kapital…
direktno na kapital…
čovjek ima pravo, pogledati izvješće 1H/2007 JDPL-a, pod komentarima objašnjeno pod 14. napomenom ostalo
vipy:
”
-JDPL PRODAJU KNJIZI DIREKTNO NA EQUITY, BEZ KNJIZENJA U PL, ”
U koju poziciju kapitala oni knjiže prodaju bez da prođe kroz RDG? Ne kužim baš…
ako firma redovno revalorizira imovinu (npr. brodove) onda se oni u bilanci vode po revaloriziranim (realnim tada) vrijednostima, pa se prodaja ne vidi kao kao prihod u RDG. imali smo ovu raspravu na ovoj temi odmah nakon izlaska 1H izvješća i poprilično ju ok prokomentirali. ne bi trebalo biti problem naći.
Jedino sam ja zaboravio koji brodari kako obračunavaju, a znam da je Tuna to skontao. Tko sve revalorizira? ATPL i JDPL?
a što se tiče redovnih prihoda i dobiti, kratki primjer:
ako brodar kvartalno prihodi 65M kuna a trošak mu je npr. 60M kuna onda zaradi 5M. ako mu se prihodi povećaju 30% na 85M a trošak mu je isti onda zaradi 25M (3 puta više). a ako mu se prihodi povećaju 100% (čisto primjer) na 130M onda uz isti trošak zaradi 110M (puno više 8-)). profitne marže se dramatično mijenjaju. a potencijal prihoda nam govori BDI.
pojednostavjeno, ali u tome je drama.
Jedino sam ja zaboravio koji brodari kako obračunavaju, a znam da je Tuna to skontao. Tko sve revalorizira? ATPL i JDPL?
Samo Jadroplov, slijedi značajna revalorizacija za 2007
važna napomena: nisam ja knjigovodstveni autoritet, pa sve ovo svakao treba provjeriti. baciti pogled na AOP 96. po tome prčkaju samo JDPL i TNPL. i pogledati napomene iz JDPL izvješća – rijedak primjer gdje uprava daje dosta info.
Angelina The Great N (40,763 dwt, 13/23L, 1986-built) delivery Yosu 9-10 Oct, redel west Africa, $54,500 daily. (Cargill)
Omer Kaptanoglu (34,607 dwt, 12/19L, 1984-built) delivery Trincomalee 10-15 Oct, redelivery China, $43,000 daily. (Noble Chart)
SLK: ” Jedino sam ja zaboravio koji brodari kako obračunavaju, a znam da je Tuna to skontao. Tko sve revalorizira? ATPL i JDPL? ” Samo Jadroplov
Mislim da je kolega u pravu.
Samo jedna napomena; mislim da trik kod brodara nije u buducoj imovini, nego u buducim prihodima.
Bosun: ” SLK: ” Jedino sam ja zaboravio koji brodari kako obračunavaju, a znam da je Tuna to skontao. Tko sve revalorizira? ATPL i JDPL? ” Samo Jadroplov ” Mislim da je kolega u pravu. Samo jedna napomena; mislim da trik kod brodara nije u buducoj imovini, nego u buducim prihodima.
Samo što je najbolji trik da trenutna tržišna vrijednost brodova daje najbolju prognozu budućih prihoda
nego u buducim prihodima.
Tako je! [diskotiranim]
TwinSpark: ” vipy: ” -JDPL PRODAJU KNJIZI DIREKTNO NA EQUITY, BEZ KNJIZENJA U PL, ” U koju poziciju kapitala oni knjiže prodaju bez da prođe kroz RDG? Ne kužim baš…” ako firma redovno revalorizira imovinu (npr. brodove) onda se oni u bilanci vode po revaloriziranim (realnim tada) vrijednostima, pa se prodaja ne vidi kao kao prihod u RDG. imali smo ovu raspravu na ovoj temi odmah nakon izlaska 1H izvješća i poprilično ju ok prokomentirali. ne bi trebalo biti problem naći.
Istina, ali ako prodaju brod moraju sve ono sto su knjizili na kapital provuci kroz p&l, prije prodaje trebaju raditi kako sada rade…
Noa (43,590 dwt, 13/26L, 1985-built) delivery cannakale 27 Oct-5 Nov, redelivery Atlantic, 3-4 months, $55,000 daily. (Oldendorff Carriers)
Oluja (42,584 dwt, 14/28.5L, 1996-built) delivery Malaysia spot, redelivery China, $58,000 daily. (North China Lines)