15 sam rekao bezee ..može agram sada dignut cijenu i na 20 eur..i drzat je na toj razini i prisiliti tankersku da plati preuzimanje po toj cijeni..zato je Pavic rekao da su zaintetesirani ali ne i pod svaku cijenu..kakav Baltazar..ovo je jednostavno da ne može biti jednostavnije..cijena će jako potegnit up ako se desi dokapitalizacija..valjda me je bar neko razumio šta sam htio reći..
Cerp mora smanjiti udio ispod 25%..preporuka Ek..dakle..razvidno je da tankerska ili bilo tko drugi ko u dokapu kupi dionice će preći prag od 25%..ako pređe prag od 25% mora dati ponudu svim dioničarima za otkup preostalih dionica..cijena po kojoj daju ponudu ne može biti manja od ponderirane vrijednosti dionice u zadnja 3 mjeseca…ako sada neko digne dionicu na recimo 15 eur i drži je 3 mjeseca na pondwriranoj vrijednosti od 15 eur..tankerska ili bilo tko ko pređe prag od 25% ne može ponuditi otkup ostalih dionica po cijeni manjoj od 15 eura…jedino postoji opcija da se obavi dokap bez obveze preuzimanja..ali šta onda od toga ima država?u tom slučaju bi ulozila novce i firmu besplatno predala nekom drugom?zato kažem da bi objava dokapa sa obvezom preuzimanja podigla cijenu dionice…ovo je skroz drugacija priča od preuzimanja atpl a…
Uzeo sam aproksimativno 15 eur..recimo izdaje se novih 4 milijuna dionica po 1 eur..tankerska kupi tih 4 milijuna dionica i gura cerp ispod 25%..i objavi ponudu za preuzimanje od 15 eur po dionici za preostalih 1 600 000 dionica..to je 24 000 000 eur+4 000 000 eur iz dokapa..preuzmu cijelu firmu za 28 milja eura što odgovara price/book 0.9..isto kao i na atlanskoj🙃
kolega, nema potrebe da izmišljamo toplu vodu. model neuspjelog dokapa sa uključenim malim dioničarima je po meni ok. korigirati onu smiješnu cijenu zbog koje je i propao, i to je to. nikakva dodatna nauka. kaj se čeka tako dugo nakon propale…… neznam
Sa ovim modelom koji sam naveo bili.bi svi zadovoljni..i mali dioničari i država(16500000 eur) i tankerska..dobila bi 100% udjela u firmi po p/b 0.9..pošteno i svi zadovoljni
Model je dobar, 15 potpisujem sutra… Deda pratiš li forum imaš rješenje na pladnju. Prodano po 15 onda, gdje da potpišemo?
Ovi ostali brodari su izgleda nastavili pratiti atpl 😄 kad roni atpl logično je da i ostali padaju. Kraljica je uvijek kraljica, bdi dobro stoji ali očito čekamo loše rezultate…
Smiješna burza..po pogledu na bid i ask trzište procjenjuje da će ponuda za preuzimanje biti 9 eur po dionici..ili malo više..