Ovdje je drugačija situacija nego na atpl..vidjet ces da ce morat ponudit više..jer je trzišna kapitalizacija u razni broda koji je za rezaliste..samo budite strpljivi..
Mislim da je tankerska počela kupovat na burzi..miriše na 10 eur po dionici, s obzirom da kupuju i na 8,80..nema ovdje sada veze vozarine bitna je otkupna cijena tj.cijena dokapitalizacije…
Jedino ako ovaj zadranin iz top 10 ne muti vodu za njih. Oni kad krenu to će interkapital odraditi, do tad cijena mora doći na normalne neke razine jer ovo je smiješno. Vozarine su dobre a futuresi najavljuju još bolje tako da kroz neki period 10 bi trebalo pregaziti kao plitak potok…
Mislim da kupuje skrbnički od agram banke,on podebljava račun,možda se oni kriju iza tog računa..i dalje je p/b 0,47..totalno jeftino…a ništa ako bude dokap po 9 javit ću se i ja..ma mora to ići više,ovo je stvarno sramotno niska cijena..
Ma nema apsolutno nikakve šanse da Tankerska (pa onda ni Agram) čuči na bidu i kupuje ovako redovnim putem. Tankerska ima svoje druge, već prokušane metode.
.
Bid stoji nisko, vjerovatno sa ciljem “bottom fishinga” – uskoro ide izvješće, po mojoj slobodnoj procjeni ce biti loše, bit ce prosipanja po bidu.
Par milja u minusu je očekivano pošto su imali problema sa remontom broda..ali i dalje je cijena duplo jeftinija nego od atpl kad pogledas p/b..mislim ipak da oni kupuju preko posrednika..a ja znam ko se nece prosipat po.bidu..šta je njima dati par milijuna više..vidit cemo..kad promet bude velik..to bi mogla biti zadana cijena dokapa..nije niko lud im sad prodavat po 8 eur..nema nas tu puno i nismo sisali vesla..barem do sada😅😅
Mislim..mogu oni u dokap po euro za dionicu ali kod preuzimanja ce morat platiti najmanje ponderiranu vrijednost dionice zadnja 3 mjeseca trgovanja..a posto je free float jako malen onda bi taj iznos po mom skromnom mišljenju mogao biti i preko 15 eur po dionici..kakvo izvješce..koga izvjesce sada zanima…
da… sada dok bude poveći minus u q4 i godišnjem, onda nas izvješća ne zanimaju. nakon q1 koji vrlo vjerovatno bude jako dobar, onda će biti jako važan.
ovo kaj pišete su očito vaše želje utemeljene na nekakvoj paraleli jednog parametara sa preuzimanja atpl. i miješate jabuke i kruške. jer upravo je tolika razlika između atpl i jdpl sada. ako ne i veća.
i objasnite molim vas kako ponderirana cijena od npr cca 8,50 u kombinaciji sa malim free floatom nakon eventualnog dokapa daje 15 eura!!! ovo niti profesor baltazar ne bi smućkao.