Mislim da će nakon kontejnerskih vozarina,i sada i tankera za 10 ak dana kad završi kineska nova godina početi skakati i vozarine za rasuti teret,kontejneri su narasli za 300%..tankeri za 100%..nema razloga ni smisla da i rasuti tereti padaju,od idućeg tjedna očekujem oporavak i vozarina rasutih tereta…
https://radio.hrt.hr/slusaonica/pomorska-vecer?epizoda=202401152105
Pavlovic od 31min
Ovdje je vrlo izvjesna dokapitalizacija..tankerska je 100,% zainteresirana..turci..strani fond..nakon dokapa ostat ce vrlo mali free float..cca 10% ..i kao što je kapetan rekao prodat ce 2 stara broda..p/b 0.4…dosta jeftino ..duplo jeftinije od atpl
Mislim da će ići u prodaju i rezanje bulkera i da ce za tu lovu kupiti jos jedan tanker i električni trajekt..da sada prodaju sve bulkere i ostave ova 2 plinaša što donose znatnu dobit..i dalje bi price/book bio 0,4 i radili bi sa sigurnom dobiti..zato je jdpl zanimljiv tankerskoj..a i jos nekima..😉
Je li ovo tankerska smanjuje cijenu da mogu ponuditi i ovdje ništa u dokapu… Jdpl hrabro kroz crveno more, kako je cijena pala mislio sam da su huti pogodili brod… Kad ono nisu huti nego pavić garant..
Realno je očekivat izdavanje novih dionica kao i kod atlanske..dva kruga..moja procjena cijene je između 9-12 eur..tu mali dioničari nece nista izgubit..dapače ..free float smanjit ce se ispod 10% tako da je moguce da cijena dionice potegne up pri tako niskom free floatu