JDPL (Jadroplov d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska JDPL (Jadroplov d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Proguglala malo gospodina Toulu i prvo na što naletim iz 2015:

…istina će izaći na vidjelo u narednih nekoliko mjeseci u vidu bankrota tvrtke…,konstatira Toula.

https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=vijesti&id=839095

Tada je vrijednost po njemu bila prenapuhana, sada je premala. Ima istine u članku, ali je očito tendeciozan i radi se o razmiricama bivših sa sadašnjima.

mitkko, 14.08.2021. u 08:34

BudFox3, 14.08.2021. u 04:34

Mitkko, iz moje dvije tri recenice ti si slozio knjigu konstrukcija, ali ne da mi se vise trositi rijeci, jer mi se vise ne raspravlja s tobom

Ja nisam u rangu vas znalaca i gurua koji vrijedjate sve ostale na forumu, ali publika sve to vidi. A uostalim i prometi sve govore, a i dalje mislim isto o ovoj firmi, kao i vecina ljudi uostalom i zato cu ponoviti:

– cijena je trenutno nerealno visoko s obzirom na neizvjestan dokap

– ako dokap po 25 kn ne prodje, slijedeci dokap ide po 10 kn, a ti NAV od 85 kn mozes objesiti macku o rep

– ako dokap kojim slucajem prodje po 25 kn, direktor je izjavio da odmah narucuju 2-3 nova broda, sto je po meni suludo, s obzirom na neizvjesnost sektora i vidi se da ne zna posao

-Stanje na brodovima JDPL je lose vec godinama, sto potvrdjuje i ovaj zadnji clanak, a bilo ih je i prije(ne da mi se sada traziti)

– firma je trenutno u vecinskom drzavnom vlasnistvu, a drzava je los gospodar, bila i bit ce

Eto decki, toliko od mene i sretno sa ulaganjem i dokapom.

Bravo, sve si lijepo naveo, napokon nekakvo konkretno razmisljanje. Bilo bi lijepo da je tvoje razmisljanje temeljeno na nekakvoj konkretnoj procjeni poslovanja, znas ono, nekakvoj analitici, da nije samo po osjecaju – ti “znas” da to ne valja. Ali ok, zadovoljit cu se i sa ovime.

Previse si fokusiran na mene, vise se koncentriraj na svoje ulaganje, a ja ti zelim sve najbolje i puno srece, jer trebat ce ti sigurno.

Life all comes down to a few moments. This is one of them.

BudFox3, 17.08.2021. u 19:57

mitkko, 14.08.2021. u 08:34

BudFox3, 14.08.2021. u 04:34

Mitkko, iz moje dvije tri recenice ti si slozio knjigu konstrukcija, ali ne da mi se vise trositi rijeci, jer mi se vise ne raspravlja s tobom

Ja nisam u rangu vas znalaca i gurua koji vrijedjate sve ostale na forumu, ali publika sve to vidi. A uostalim i prometi sve govore, a i dalje mislim isto o ovoj firmi, kao i vecina ljudi uostalom i zato cu ponoviti:

– cijena je trenutno nerealno visoko s obzirom na neizvjestan dokap

– ako dokap po 25 kn ne prodje, slijedeci dokap ide po 10 kn, a ti NAV od 85 kn mozes objesiti macku o rep

– ako dokap kojim slucajem prodje po 25 kn, direktor je izjavio da odmah narucuju 2-3 nova broda, sto je po meni suludo, s obzirom na neizvjesnost sektora i vidi se da ne zna posao

-Stanje na brodovima JDPL je lose vec godinama, sto potvrdjuje i ovaj zadnji clanak, a bilo ih je i prije(ne da mi se sada traziti)

– firma je trenutno u vecinskom drzavnom vlasnistvu, a drzava je los gospodar, bila i bit ce

Eto decki, toliko od mene i sretno sa ulaganjem i dokapom.

Bravo, sve si lijepo naveo, napokon nekakvo konkretno razmisljanje. Bilo bi lijepo da je tvoje razmisljanje temeljeno na nekakvoj konkretnoj procjeni poslovanja, znas ono, nekakvoj analitici, da nije samo po osjecaju – ti “znas” da to ne valja. Ali ok, zadovoljit cu se i sa ovime.

Previse si fokusiran na mene, vise se koncentriraj na svoje ulaganje, a ja ti zelim sve najbolje i puno srece, jer trebat ce ti sigurno.

Postovani kolega, nemam vise namjeru nadmudrivati se. Ti da si frajer bi mi se sada nakon onog jucerasnjeg clanka ispricao, a ne nastavio po starome.

Evo pomoci cu ti – “ispricavam se kolega na izrecenim uvredama, bili ste u pravu, ponijelo me drukanje na ovom forumu pa vise nisam bio u mogucnosti trezveno razmisljati. Svako dobro!”

You can't stop the waves. But you can learn how to surf.

Jos bih samo dodao kako nestrpljivo i sa veseljem ocekujem jos jedan Lapadov azurirani izracun NAV-a.

Benchmark price za zastarjeli tip malih supri 52.000 dwt,made in Croatia:

Punta 52k 2013 14 m$-BWTS fitted

Valovine 52k 2016 16 m$

Te cijene su postignute na svjetskom secondhand tržištu, sredinom srpnja 2021.

Svatko ih je mogao kupiti, prodavali su se godinama.

Situacija se zakomplicirala

PROBLEMI U VIJETNAMUJoš tri člana posade bulk carriera Trogir pozitivna na koronavirus. Jadroplov: Iskrcani su i odvedeni u izolaciju, nisu imali simptome

https://more.slobodnadalmacija.hr/om/vijesti/jos-tri-clana-posade-bulk-carriera-trogir-pozitivna-na-koronavirus-jadroplov-iskrcani-su-i-odvedeni-u-izolaciju-nisu-imali-simptome-1120548

Mitkko, vidim da te malo ponijelo, zbog nebitnog clanka od ogorcenog bivseg direktora, pa nastavljas sa vrijedjanjem, ali oprastam ti. Cak sam ti i zazelio srecu i to jos uvijek mislim, ali nauci kada treba stati na loptu, nisi dijete, vec odrastao covjek, bar se nadam.

https://slobodnadalmacija.hr/om/vijesti/miroslav-jelicic-purko-jedan-od-dionicara-tvrtke-cak-i-kriticari-priznaju-kako-je-dokapitalizacija-jadroplova-dobar-posao-1120863

Ne znam, meni onaj jucerasnji, a pogotovo ovaj danasnji clanak u novinama podsjeca na placene clanke, jer dokap uskoro istjece, a nitko od vecih se nije javio…Nadam se da grijesim….Cak se okupljaju i forumasi koji zele uplatiti…

Stvarno cu se truditi da ovaj forum vise nikada ne otvorim jer se samo nazivciram kada procitam ovakve gluposti.

@Budfox, pa kako mislis da se nitko od vecih nije javio? Jel ti znas tko se javio ili nije javio? I sta ti mislis da ce svatko tko se javi to javno obznaniti? Stvarno mi nisi bas skroz jasan

I sta je lose u tome sto se par forumasa okupilo kako bi sudjelovalo u dokapu? Ja to vidim kao odlican potez, ti ne vidis, i super. Vrijeme ce pokazati tko je bio u pravu. Je li dokap manje vrijedan ako u dokapu sudjeluju forumasi?

I druga stvar, diskreditiras Toulu jer je isti 2015. govorio da je firma za stecaj i da je knjigovodstvena vrijednost brodova strasno precijenjena – i vidi sta se onda dogodi, dodje 2016. godina, vozarine padnu na povijesno najnize razine, firma uknjizi ogromne gubitke (uz vec godinama akumulirane velike gubitke) i ubrzo napravi ogromna umanjenja vrijednosti brodova – ja bih rekao da je povijest pokazala da je covjek bio u pravu i sve ovo je lako provjerljivo, samo odvrti stare FI.

Vrlo jednostavno, ako prođe dokapitalizacija ide daleko iznad 50,ako ne vraca se na 35.

diokidina, 19.08.2021. u 08:58

Vrlo jednostavno, ako prođe dokapitalizacija ide daleko iznad 50

ako prođe dokap po samo 25 kn, cijena ide preko 50 kn?? …po kojoj to logici?!?…rezoniranje (navlačenje) kao u dječjem vrtiću…

na ignore: retard "nabiduasku", plankovic, tizian, pific, barbosa....

New Report

Close