eto i mene u dionicarima JDPL-a….a dali je to bio potez pokazat ce vrijeme…
pucam na dugorocno..[smiley1]
danas su rasli svi brodari….osim JDPL-a…ima tko kakav komentar?
rastao je i JDPL ,doduše blago .
na kraju trgovanja je prvi prodajni nalog bio na 665,00 , nije prošao , ali sutra to može biti sasvim druga priča.[smiley2]
Bome danas lijepih preko nekoliko paketića prošlo! [smiley2]
Koliko još municije ima?[smiley5]
Znači li nekome podatak da je na kupnji 20xxx dionica a na prodaji iznos koji skoro odgovara dnevnom prometu sa ovom dionicom?
ja sam od jucer in. premda se u brodare razumijem ko marica u krivi k…., na nagovor frenda koji ima ohoho u jdpl kupio i ja dva paketica na 596,xx i 597,xx za dokup spreman!
A ti si taj sreckovic kojeg je jucer poklopilo na 596, cestitam. Bas bi volio znati tko je prodavatelj[smiley2]
Velika je podcijenjenost JDPL-a u odnosu na brodarsku zajednicu….mogao bi puknuti do somića ako na tržišti zavlada ludilo u post HT-ovoj eri….ako ostane na ovim razinama…sav suvišak od HT-a ide unutra. Klasa optimist na kvadrat.
Znači li nekome podatak da je na kupnji 20xxx dionica a na prodaji iznos koji skoro odgovara dnevnom prometu sa ovom dionicom?
znači svakome koji vidi na kojim razinama ti nalozi,neki nebi ni sa 3 blokade bili poklopljeni,ako je sve ok sa dionicom,netko previše neodgovorno raspolaže kapitalom,ili je ” u očekivanju ??”
Velika je podcijenjenost JDPL-a u odnosu na brodarsku zajednicu….mogao bi puknuti do somića ako na tržišti zavlada ludilo u post HT-ovoj eri….ako ostane na ovim razinama…sav suvišak od HT-a ide unutra. Klasa optimist na kvadrat.
Slažem sa Vama kolega.
Pošto ste vi već dugo u ovim investicijskim vodama molio bih Vas za Vaše mišljenje.
Koja dionica bi mogla najviše rasti u sljedeće 2-3 godine gledajući trenutnu cijenu, vrstu i broj brodova, te brodove koji trebaju stići u flotu.
Koliko sam shvatio većina predviđa da bi to mogla biti Atlanska plovidba.
Odnosno kada biste imali 100k kako biste rasporedili portfelj može u postocima (ATPL-R-a – %, JDPL-R-A – %, … )
Trenutno imam
20 kom. ATPL-R-A
150 kom JDPL-R-A
20 kom ULPL-R-A
Unaprije zahvaljujem na vašem odgovoru te ujedno pozivam i ostale forumaše Techmana,Hogara …, koji jako puno znaju o brodarima te ih također jako cijenim i volim čitati njihove postove.
moj je bio onaj mali nalog na 659,99, mozda ste ga gledali par puta tokom dana (imam i jedan na 700). onaj sa 659 sam skinuo a mislim da cu sutra ujutro maknuti i sa 700.
krivo mi je da sam se fokusirao samo na ovog brodara a ne i na tankersku koja mi je izmakla dok sam upisivao nalog na 6200[smiley16] i ATPL koju sam prodao na 2900, ali sto je tu je… mora i ovo kad tad narasti. mislim da shogun dobro prognozira i da ovo moze do tisucu kn i prije nego vecina ocekuje.
naravno do tada ce i tankerska doci do 8 a atpl na 4,ali jadricu po meni ocekuje skokovitiji rast iz par razloga.
fundamenti, kaskanje za sektorom i odnos kupnje i prodaje… mislim da je to ipak znakovitije od objektivnih problema firme.
još da nije istovara … eh kako je prokleto blueman bio u pravu …
To fazan:
Znam, hebiga, ovo nije ni lose sto se stopa pa se stigne jos uzeti.
mislim da je to ipak znakovitije od objektivnih problema firme.
možeš li nam navesti te probleme firme? bolje da znamo i negativnosti nego samo pozitivne stvari.