JDPL (Jadroplov d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska JDPL (Jadroplov d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Obveze gotovo 260 mil. kuna veće od imovine

Kada pročitaš samo ovaj kratki izvještaj nije potrebno da se bilo što više raspravlja. A isto tako iz zadnje obavijesti koju je uprava Jadroplova poslala u vezi točaka na skupštini dioničara i prijedloga sasvim je razvidno da ni sami ne vjeruju u ulazak nekog strateškog. Njihov maksimalan doseg je da ovo rastegnu što duže i uzmu još koju nezasluženu plaću. Svak od njih već ima osiguran negdje neki rezervni uhljebnički položaj nakon što ovdje očerupaju još ono što se da očerupati.

Ja idem na skupštinu

https://www.tportal.hr/biznis/clanak/glavna-skupstina-jadroplova-odlucivat-ce-o-dokapitalizaciji-20191007

Nema ovdje pomoci

Netko ovdje treba dat bar 200-250 mil da bi se to donekle konsolidiralo za uredan start, a za tu lovu sigurno ce trazit vecinski paket.

Ignore : renči

Nek netko izracuna NAV jdpl-a i vidjeti će koliko ova kompanija uistinu vrijedi. Na Nav moze dodati i zgradu i na kraju nek se oduzmu dugovi. Ima svega nekoliko brodova pa je to 2 min posla.

Sjecam se kad sam bio na razgovoru za posao u allianz mirovinskom fondu, i mene tip tamo pita šta mislim o ovoj dionici. To je bilo ono kad su je trebali dokapitalizirati po 128kn (mislim). Ne sjecam se vise koja godina, ali negdje prije 4 ili 5 godina. I ja kazem, to bi samo buda.la kupila. On kaze; mi smo kupili. Ja se samo pokupio. Da nema obveznica, ti portfolio manageri ne bi nikad zaradili ništa. Jadna nam je ova drzava. Sretan dan neovisnosti

Školovana budala je veća budala od one neškolovane

http://www.compassmar.com/reports/Compass%20Maritime%20Weekly%20Market%20Report.pdf

Po ovome bi se moglo mozda okvirno zakljucit ovako na brzinu da brodovi vrijede oko cca 45 mil $ tj u kunama 300 mil uz dug bankama 400 mil NAV izgleda da je u minusu :(. Vise se isplati kupit brod na trzistu nego se zezat s ovim.

Ignore : renči

Kazem, dvije minute posla i dode se do jednostavnog zakljucka. Jos kad sve poplacas da bi prepisao kompaniju, pa zavrzlame u knjigama, pa ovo pa ono, jednostavno nema smisla. Kupis iste brodove na trzistu, second hand, i miran si. Nit moras cekati nit išta. Dionica spremna za stecaj odavno

Školovana budala je veća budala od one neškolovane

Jel ide tko od vas na skupstinu? Ja cu ici, zelim vidjeti te njuske sto vode ovi firmu i cuti iz prve ruke sta planiraju sa ovom dokapitalizacijom.

You can't stop the waves. But you can learn how to surf.

JDPL 18,30 16,80 18,30 17,41 17,10 18,30 800 13.926,00 15,09%

JDPL ne vrijedi ni 1 lipu po dionici, NAV mu je debelo ispod nule.
Maleni podizać misli da su sve plovidbe iste, vidjet ce za par dana što vrijedi a što je za stečaj.

Gubitak u prva dva kvartala je bio veći od 30 milijuna kuna, a za tri kvartala će biti još veći.

@lapad
Pa kaj te žulja današnji rast od 20% ako nemaš dionicu!?

Nešto mi govori da ćemo danas UP !

New Report

Close