Ne smije se trgovati na ime mrtve osobe.
Ivana se vjerojatno šalila kad je spominjala svoju babu , možda može trgovati u babino ime temeljem nekakve punomoći ,ali trenutkom smrti punomoći prestaju vrijediti.
Do imovine na bankovnim i drugim računima može se nakon smrti osobe doći samo nasljeđivanjem.
Iz tog razloga , ako bi se trgovalo dalje na ime mrtve osobe ,nema pravnog temelja osim ostavinske da jednog dana dođeš do te imovine.
Ostavinske rasprave na području gdje ja živim provedu se u roku mjesec dana , najviše mjesec i pol .
Svu pokretnu i nepokretnu imovinu , sve bankovne i druge račune potrebno je prijaviti za ostavinsku raspravu kod nadležnog Matičnog ureda ili najkasnije kod javnog bilježnika na ost. raspravi.
O neprijavljenoj imovini potrebno je ponovno pokrenuti postupak za naknadno pronađenu imovinu itd.
Tako da mislim da je malo vjerojatno da netko 5 mjeseci nakon smrti još uvijek trguje u ime umrlog. Riskantno .
ovo poslovanje je previše transparentno javnosti i malim ulagačima, njih niti nema ovdje.. baš kao i krajem 18-tog ili možda početkom 19-tog stoljeća…ideš miki:
“..U Hrvatskoj su poželjni investitori mirovinski i investicijski fondovi. Jadroplov je malo problematičan jer je trenutačno malen za velike ulagače. Mirovinski fondovi vječna su želja svih investitora i svi ih hoće. U našem slučaju moguća je kombinacija između strateških partnera i fondova…”
mirovinci su itekako na listi želja…jer ovaj lik želi muljati na duže staze- “..moguća je kombinacija između strateških partnera i fondova…”
..i tata bi, sine…to nešto između, a svakako na duže staze.
Ko je jamio jamio je i opet ce. http://dalmatinskiportal.hr/vijesti/jadroplov-izgubio-spor-tezi-od-2-milijuna-dolara-/41021
Privatzirati sve osim Hepa i par drugih uhljebovina. Sve drugo prodati ili u stečaj. Srećom sve je manje toga pod okriljem ove paradržave.
“Ova presuda mogla bi se pokazati fatalnom za splitskog brodara koji je od 2012. godine pod vodstvom Branimira Kovačića prikazao gotovo pola milijarde kuna gubitka.”
"Ova presuda mogla bi se pokazati fatalnom za splitskog brodara koji je od 2012. godine pod vodstvom Branimira Kovačića prikazao gotovo pola milijarde kuna gubitka."
Ovakav manager moze bit svatko. Ako se zvijezde poklope dobro je dobijes bonus ako se ne poklope onda je svjetska kriza nisi ti kriv. Opet prodas zgradu, brodove dobijes bonus. Drzava proglasi stecaj ulupa miljardu i ajmo ponovno, a ti Brane znas posa pa ces opet bit manager 🙂 koja lakrdija.
Lijepo je marcipan govorio…ostavite se ćorava posla…ali onda je bilo…marcipan želi kupovat jeftinije…
A nisam jedanput pisao ovdje kontra uprave…
Ali bit će i sutra ekipe na bidu…
Tko zadnji magare…
Biti će zanimljivo vidjeti tko podmeće leđa ovom čudu.
upravo sam to htio napisati. Tko zna možda ATPL bude kupac JDPL-a.
Možda I.B.
Možda, ja danas dokupio trećinu…