– bilanca 2017…smanjen gubitak i imovina:
http://www.zse.hr/UserDocsImages/financ/JDPL-fin2017-4Q-NotREV-K-HR.pdf
Ja baš i ne vidim neko smanjenje gubitka…a kao vozarine u prosjeku veće za koliko ono u odnosu na prošlu godinu?
Ali vidim fino pretakanje iz dugoročnih u kratkoročne obaveze…gdje će naći love za to da mi je znati?!
Iz CERP-ovog portfelja trebala bi uskoro izaći Petrokemija, no u okviru programa restrukturiranja čime država neće ostvariti prihode. U restrukturiranju su još i Jadroplov
jdpl i dalje otprilike isto….mali + prije amortizacije koja stvara -….tu očekujem skoru privatizaciju i novog vlasnika….nadam se da je EK odobrila plan restrukturiranja…a možda je i ova obavijest od danas u nekoj vezi s tim…
http://zse.hr/UserDocsImages/financ/JDPL-fin2018-1Q-NotREV-K-HR.pdf
http://www.zse.hr/default.aspx?id=82902
onda?
tko će komentirati izvješće?
“strašan” rast BDI-ja i cijena vozarina u odnosu na 2017….
a poslovni prihodi manji za 5 milijuna…
gubitak uvećan za još jedan milijun…
u bilanci se dugotrajna imovina topi…a obveze su i dalje ogromne…
ne razumijem…kako to?
…kolega marcipan vidim da nesmiljeno tučete po brodarima….međutim niste uopće realni….1q 2018 vozarine su bile nešto malo niže nego u 4q 2017…tako da je ovaj izvještaj očekivan za sve one sa realnim očekivanjima…očekujem reprogeam kratkoročnih obveza i nakon toga prodaju od steane Cerpa…vrlo vjerojatan kupac Atpl ali moglo bi biti i drugih zainteresiranih…tako da očekujem da početna cijena neće biti ispod nominale..50 kn…pogotovo ako vozarine budu rasle…a očekujem veći rast početkom sljedećeg tjedna…sretno vam bilo.
kolega tin…kolki je bio prosjek vozarina i bdi-ja u prvom kvartalu 2017.?
Jel bio manji ili veći nego sad u prvom kvartalu 2018.?
Ovo što vi očekujete…očekuje se već godinama…pa nikako da se dočeka…
Znate što ćete dočekati najprije…još jedno smanjenje temeljnog kapitala i nominalne vrijednosti….doći će glavna skupština brzo…a onda više nećete govoriti o početnoj od 50 kn…
kolega tin…kolki je bio prosjek vozarina i bdi-ja u prvom kvartalu 2017.?
Jel bio manji ili veći nego sad u prvom kvartalu 2018.?
Ovo što vi očekujete…očekuje se već godinama…pa nikako da se dočeka…
Znate što ćete dočekati najprije…još jedno smanjenje temeljnog kapitala i nominalne vrijednosti….doći će glavna skupština brzo…a onda više nećete govoriti o početnoj od 50 kn…
…iskreno vjerujem da država računa na bar 70 milja kuna od jdpl…tako da vjerujem da se neće žuriti s prodajom za siću…već su to pokazali na Maestralima…kolega ne mojte se ljutiti to je samo moje mišljenje možda sam u krivu vidjet ćemo….Atpl planira dokap u visini od 200 milja kuna…vjerujem da je bar trećina toga planirana za kupnju jdpl…
Računala je država na puno više prije pa ništa od toga…naša država je po puno pitanja nerealna, nestručna, neozibljna…pa tako i po pitanju upravljanja svojom imovinom…
Ne radi se o tome hoće li se ili neće žurit…nego o tome da ozbiljnog kupca nema…a pogotovo ne po cijenam po kojima bi to željeli mali dioničari…želje su jedno, realnost je nešto drugo…
Ima atpl dovoljno svojih problema i bez jdpl…zbog kojih radi dokap…
A niste odgovorili…jesu li u prosjeku bile vozarine veće ili manje u prvom kvartalu 2017. od ovog u 2018.?