…indexni će nešto kupiti…i vrlo vjerovatno će se pojaviti u top 10….zbog male količine dionica koje su mu za to potrebne….ono što mene ovdje zanima je značajniji rast vozarina ove godine…bdi iznad 2000 bodova…ako se to desi nema zime za brodare pa tako ni za jdpl…a restrukturiranje može samo još dodatno pripomoći…
Sve što pokupite na 29-30 kn vam je ziher a ispod premija. Indeksni će se morati fajtati sa malima ako vozarine naprave ono što se od njih očekuje.
Što čeka indeksni fond??
Kad će u kupnju, valjda mu 30 nije povoljno?
Ili će kupovati na bliže 40?
Neće uopće. (to je samo moje mišljenje).
Što čeka indeksni fond??
Kad će u kupnju, valjda mu 30 nije povoljno?
Ili će kupovati na bliže 40?
[/quote]
Zasto je indexni onda, ovako iz zahebanije a?
Ali kad su fondovi kupovali po najpovoljnijem ulazu? Kao dlkv po 240 😂😂😂, ili valamara i da ne nabrajam, suti i uzivaj di ti se žuri.
Cekaj da pokupe prije sa svojim racunima
[/quote]
Kako neće kad mora?
[/quote]
mora samo replicirati kretanje indexa, a ne imati identične dionice u portfelju u identičnim omjerima kakvi su u crobexu
JADROPLOV d.d. 1.636.674 30%
Što znaći ovih 30 % ?
To znači 30% od 1.636.674 ili 491.002 dionice ili kn 14,73 mil kn što bi trebalo biti oko o,14% tržišne kapitalizacije Crobexa,odnosno o,14% od cca 140 mil koliko je imovina OTP indeksnog fonda.
To iznosi cca 196 tis kn ili oko 6.500 dionica koje bi indeksni fond trebao kupiti.
.Analogno i VLEN oko 35.000 kom.
Naravno da radi toga imam u portfelju i JDOL i VLEN,a izvisio na Tehnici.jer nije ušla u crobex.
Kupiti bi trebali,a ne moraju jer su to zaista minimalni efekti na vrijednost Indexa.I ne moraju žuriti.