Moguće da je greška, ali to tek treba vidjeti. Ja osobno vjerujem u tu dionicu na duži period, ali sad mislim da će biti prilika za povoljniji ulazak u narednih dva – tri mjeseca
Tko to zna?Ako netko zna u proteklu deceniju moga praćenja ove dionice primjetio sam da Techman zna puno više nego svi mi ostali skupa.E sad treba posvetiti vrijeme čitanju njegovih postova.
Techman je radio godinama u Shippingu na jakoj poziciji u jakom brodaru (technical direktor) tako da je on ozbiljan stručnjak i bilo bi lijepo da prokomentira stanje u sektoru.
Vidim da su se svi brodari vratili na razine prije izbijanja afere Agrokor…jedino jdpl je još ispod razine …tako da očekujem da u roku od tjedan dana i jdpl pređe granicu od 40 kn.. nekako mi se čini da je to trenutno fer razina (40- 45 kn)..sretno svim dioničarima.
Supramax Index Weekly
Support –8,486, 7,948, 7,412
Resistance – 9,081, 9,650, 10,198
Supramax Sep 17 Daily
Support – 9,475, 9,190, 8,810
Resistance- 10,109, 10,265, 10,520
Vidim da su se svi brodari vratili na razine prije izbijanja afere Agrokor…jedino jdpl je još ispod razine …tako da očekujem da u roku od tjedan dana i jdpl pređe granicu od 40 kn.. nekako mi se čini da je to trenutno fer razina (40- 45 kn)..sretno svim dioničarima.
Trenutna cijena je potpuno nebitna i uopce nije realna..
Ono sto je bitno a tice se jdpl i to bi boldao..
Rast i to vec sad konstantni vozarina..
Povecanje prihida za 70% …..
Ciscenje bilance i popravljanje krvne slike.smanjenjem nominale..
Te ono sto je najvazni a i sto je i sam ministar u vise navrata izjavio….privatizacija jadroplova do kraja godine…
Vec se spekulira tko ce biti kupac…
Prakticki po ovoj danasnjoj cijeni.od 36 kuna…cijeli jadroplov vrijedi nesto malo vise od 7 mil. eur….sto.je apsurdno nerealno…cak i da su duzni do bola…
Pa samo im jedan polovni brod iz flote toliko vrijedi…da ne govorim o nekretnini i to velikoj…na najskupljoj i najboljoj poziciji na ovom djelu jadrana tik uz hotele i aci marinu…
Sada kad je krenuo konacno oporavak shippinga i kada su cijene brodova vece na.mjesecnoj bazi a spot vozarine rastu….
Idealan je trenutak za ovakvu tranziciju…
Zato smatram da ova dionica ima zaista velik potencijal s obzirom na sadasnju cijenu..
Recimo hipotetski da se cijeli jadroplov proda za smijesnih 20 mil eur….to daje cijenu po dionici od odlicnih 108 kuna…
Naravno sve podatke o tzisnoj kapitalizacijii ostalim fundamentima jdpl mozete lijepo vidjeti ovdje
https://www.mojedionice.com/dionica/JDPL-R-A
jdpl ima sve bolje i bolje vozarine .
i danas sprx nastavili rast, prestigli pnmx-e
Da, BSI oba ova dana raste (iako je prikazan u crvenoj boji na stranicama Dryshipsa, a s pozitivnim predznakom).
Ali kod nas to rijetki vide, većini je bitan Bdi, iako on nema veze, tj. ima ali posredno.
Ali sad bi vjerojatno i sve sastavnice indeksa trebale okrenuti u zeleno.
Ako tko ponudi jeftino kupovat će se.
To gore su samo činjenice i tu ne treba prevelikih komentara ni priča.
Samo strpljenja ljudi, to je sve što nam ostaje.. Vjerujem da će sad kroz 9 mjesec vozarine svih sastavnica BDIa počet solidno rast kao mini priprema za jesen.. A i država i EU su jako neozbiljne sa završetkom plana restrukturiranja JDPLova.. Pa daj izjasnite se više da znamo na čemu smo, odavno je prošao onaj rok od 2 mjeseca za odluku..