JDPL (Jadroplov d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska JDPL (Jadroplov d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

upravo bacila oko na izvještaj. ako netko ovo odluči dokapitalizirat to neće biti iznad 10 kn.

..stoga sam danas ponosan čovjek jer sve što sam izgradio danas sam svojim potpisom predao hrvatskoj državi...

Po meni odlicno… Srezali su troskove u najgoroj godini u povjesti za 40% minus 2015 je bio 158 a sada 97….sto je 40% manje..
S obzirom da kako je i sam direktor naveo i izvjescu supramax index koji je nakvazniji za jdpl a to je potvrdio i u intervjuu oni vec lagano rade sa plusom…
Po meni svaka cast..

A BALVANA!!! :) :) :)

Po meni odlicno… Srezali su troskove u najgoroj godini u povjesti za 40% minus 2015 je bio 158 a sada 97….sto je 40% manje..
S obzirom da kako je i sam direktor naveo i izvjescu supramax index koji je nakvazniji za jdpl a to je potvrdio i u intervjuu oni vec lagano rade sa plusom…
Po meni svaka cast..

Ajde medica udri po kupnji ako već sada rade s plusom!

Svašta, pazi da ne bi ostario čekajući!

gotovo sam siguran da će, kako bi zakrpali novi gubitak od gotovo 100 milja, ponovno ići na smanjenje kapitala…u bilanci još nije pravo stanje dugotrajne imovine…
a ono što medo ne želi vidjeti je da su dugoročne obveze narasle za 80 milja…sada ukupne obveze iznose 490 milijuna kuna…
ići će smanjenje temljeljnog kapitala…nominala će past na 50-60 kn….i onda možda neka dokapitalizacija…

ono sta ja vidim a cudno mi je da ovaj direktor je postojan 6 godina a dvi razlicito orijentirane vlade su se smijenile.Mislim da svih 6 njegovih godina posluju s gubitcima,ne tvrdim vec mislim odavde sam davno izisla pa bi morala prokopat u biljeske

Meni jedino nije jasno tko konstantno puni ask svaki dan i odma je prvi na udaru sa po 500-600 komada.. Jedino neko prebacivanje i prividno stvaranje likvidnosti.. Ali eto vozarine za rasute terete se oporavljaju, nadam se da će kroz par mjeseci biti još bolje i da će napokon počet zarađivat jer treba i pokrit malo ove gubitke, a ne samo radit smanjenje nominale..

http://radio.hrt.hr/ep/pomorska-vecer/188131/ Emisija stara oko 2 i pol mjeseca, nadam se da se bar nešto ostvarilo.. Poslušati od 21:00

gotovo sam siguran da će, kako bi zakrpali novi gubitak od gotovo 100 milja, ponovno ići na smanjenje kapitala…u bilanci još nije pravo stanje dugotrajne imovine…
a ono što medo ne želi vidjeti je da su dugoročne obveze narasle za 80 milja…sada ukupne obveze iznose 490 milijuna kuna…
ići će smanjenje temljeljnog kapitala…nominala će past na 50-60 kn….i onda možda neka dokapitalizacija…

Nominala ne može past na 50-60 kuna, barem ne još dvije tri godine. Da bi se nominala toliko smanjila, trebalo bi raditi revalorizaciju imovine. Sad kad je krenuo kakav-takav oporavak, to naprosto nema smisla. Smanjit će za prošlogodišnji gubitak i eventualno do datuma bilance u tekućoj godini, ako im to odobri revizor. Ili da u revidiranom izvješću nanovo revaloriziraju imovinu, al to baš ne ide samo tako, jer je ista kolateral za dug. Tako da…

BPI i BSI nastavljaju rast i danas.

Nominala ne može past na 50-60 kuna, barem ne još dvije tri godine. Da bi se nominala toliko smanjila, trebalo bi raditi revalorizaciju imovine. Sad kad je krenuo kakav-takav oporavak, to naprosto nema smisla. Smanjit će za prošlogodišnji gubitak i eventualno do datuma bilance u tekućoj godini, ako im to odobri revizor. Ili da u revidiranom izvješću nanovo revaloriziraju imovinu, al to baš ne ide samo tako, jer je ista kolateral za dug. Tako da…

nisam baš shvatio zašto ne bi nominala mogla pasti na 50 kn?
kako to da je smanjenje temeljnog kapitala provedeno i da je isti smanjen sa 389 milijuna na 343 milijuna, odnosno nominala sa 360 kn na 210 kn…pa kasnije sa 343 milijuna na 180 milijuna iliti nominala sa 210 kn je došla na sadašnji 110 kn….kako tada nije prepreka bila revalorizirana imovina?
a da ne kažem da je na izvanrednoj skupštini predlagano da se nakon prvog smanjenja temeljnog kapitala isti smanji na 49 milijuna…čime bi nominalna vrijednost iznosila 30-ak kuna…te je po toj cijeni država htjela napraviti javnu ponudu novih dionica….
dakle…po tom potezu vidljivo je da se država ovog želi riješiti pošto-poto…a s obzirom na stanje….a tu mislim na flotu i dugove…i trenutno stanje vozarina…itekako su svjesni da nemaju šanse da im netko ponudu 110 kn po dionici…zato su željeli već onda srušiti nominalu na 30 kn…a mislim da će i dalje ići u tom smjeru…a vrijeme će pokazati…

u gornjem post postoji lapsus calami…dakle, temeljni je smanjen prvi puta sa 589 milijuna na 343 milijuna…naravno…

Možda je tada i bilo razmatrano takvo smanjenje, ali sad kad je poslovanje postalo stabilno i trebalo bi se ove godine još značajno poboljšati, to više nikako nije opcija.
Sada će vrijednost opet početi rasti, a i potencijal za puno bolju prodaju.

Top 10 i dalje kupuje…. Kupuje se i ispod top 10….pozdrav svima kojibsipaju crnjake
1. CERP/DRŽAVNA AGENCIJA ZA OSIG. ŠTEDNIH ULOGA I SANAC… 1.034.455 63,20%
2. CERP/HZMO 111.667 6,82%
3. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D. 33.101 2,02%
4. HITA-VRIJEDNOSNICE D.D. 16.893 1,03%
5. LUKMAN ANICA 15.900 0,97%
6. JADRAN KAPITAL D.D. 14.640 0,89%
7. BOBAN NENAD 14.277 0,87%
8. BILBIJA IGOR 10.292 0,63%
9. JADROPLOV D.D. (1/1) 10.011 0,61%
10. KRIŠTO ILIJA 7.609 0,46%
UKUPNO

A BALVANA!!! :) :) :)