Brzo se to preokrene, jučer je na kupnji na 44 bilo 3.000 komada.
….vidim da ovdje traje prepucavanje za koje vjerujem da nije potrebno…stvar je vrlo jednostavna ima onih koji prodaju i onih koji kupuju zasad je cijena 45 kuna i to je prilično očigledno….tko prodaje a tko kupuje …ne znamo jer u top 10 nema promjena….a u posljednjih mjesec dana prošla je lijepa količina dionica…ukratko ima razloga za optimizam u brodarskom sektoru ali uz dozu opreza….mislim da bi četvrti kvartal trebao biti bolji nego prošle godine što zbog boljih vozarina što zbog rasta dolara…no pravo stanje čemo vidjeti u 1Q – 2017.nastavi li bdi rasti i bude li Q1 pozitivan to može biti okidač za jači rast….u suprotnom pad ili taborenje na razinama oko 40 tak kuna….u svakom slučaju želim puno sreće svim dioničarima JDPL…
U ovoj godini (od 01.01.2017.) protrgovano je ukupno 29.725 komada dionica po prosječnoj cijeni od 46,27 kn uz ukupni promet od 1.375.232,55 kn. I nije baš nešto.
U ovoj godini dionica JDPL je narasla 0,96% (do trenutne zadnje 43,00 kn).
nema koristi od navijanja dioničara, treba sačekati FI pa će biti jasnije ide li prema 50 kn ili ispod 40 kn
nema koristi…to je jasno…a dovoljno je samo pogledati da ni vanka brodari ne reagiraju na mali porast bdi-ja…i jasno je da će prvi kvartal biti loš…
a o prošloj godini da ne pričamo….a isto je tako izvjesno da će market na loše FI izvješće reagirati…što će se posebno osjetiti kod JDPL-a…jer to tek treba nekome spakirati…za razliku od ATPL…
Da ali ja bih isto kupio par tisuća komada još po 43 🙂
Da ali ja bih isto kupio par tisuća komada još po 43 🙂
Kolega, imate priliku stavit nalog na bid na 43 kn i bit ćete prvi u redu za shoping…:-))
Ask se kao izgleda malo prorjedio, ali ima ovo nažalost još pure jest do 55 kuna, a kamoli više..
Volio bih da me oporavak i brutalan rast vozarina u bližoj budućnosti razuvjeri
handy +1.8% 6277
handy-i lijepo u zadnje vrijeme . ako nastave ovako, jdpl će uskoro doći u zonu pozitive
handy +1.8% 6277
handy-i lijepo u zadnje vrijeme . ako nastave ovako, jdpl će uskoro doći u zonu pozitive
Jadroplov ima uglavnom supramaxe i već su sad u zoni pozitive jer je breakeven kako je i direktor sam rekao spušten na 8000…..a supre su na spotu trenutno 8400 i nešto sitno
ne znam ovo za supramax-e , ali handy -e definitivno imaju , sad me jedino interesira omjer jednih i drugih.