Evo malo desavanja iz susjedstva. Splosna plovba je bila u slicnim problemima kao JDPL i isla u isti aranzman sa PD kao i JDPL. Oni su imali svoga Toulu a zove se Aldo Krajacic. Leasing je zavrsio a prijateljstvo je ostalo. Postojala je i udruga malih dionicara sa 20% koji su se registrirali kao DD i u osnivacke akte stavili da se udjeli ne mogu prodavati. Drzava je stavila na prodaju 29,65 % dionica. Natjecali su se Luka Kopar, Merkata (investiciski fond koji je vec imao 24% firme) i PD. Luka Kopar je bila treca sa 40 i nesto milja, Merkata druga sa 50 milja i PD kupio za 55,5 milja sto je pre skup ojer ne vrijedi toliko. PD je Imao 20% od ranije. Uz to morao se obavezati da ce ici i na iduci natjecaj sa naj manje istom cijenom dionice te to morao prisnaziti bankovnom garancijom. Bila je pat pozicija jer su vlast imali drzavni fondovi sa 25+1 dionicom pa su se Merkata i PD okrenuli malima i poceli kupovati njihove udjele. Merkata je skupila 7 a PD 93 posto udjela. Situacija je interesantna. PD nema 51 %, Merkata nema 25+1 i tuzba je protiv malih dd jer su prodali dionice. Kad PD dodje posjetiti svoju imovinu ruca u Marini Portoroz gle cuda sa Aldom Krajacicem.
Moguce da bude zainteresiran i za JDPL pogotovu sto vec kroz kapital gain ima vise od 20 milja u JDPL a nismo zaboravili ni 12 i nesto milja koje je zadrzao od Sale & Lease back jer je rekao pa sta ce Touli i drustvi puno novaca. Nisam mogao dobiti informaciju kolika je kamatica na te novce ali samo na gubitcima s osnova kursne razlike ima dovoljno profuckanog novca da nase DORH reagira.
Zanemarite gornji post. Pre dugo sam ga peglao pa mi nije bilo dozvoljeno editiranje. Slijedi popravljena verzija koja je razumljivija.
Evo malo desavanja iz susjedstva. Splosna plovba je bila u slicnim problemima kao JDPL i isla u isti aranzman sa PD kao i JDPL. Vjerujem da je Toula prvi put i cuo za S & L B kada je to Splosna napravila. Oni su imali svoga Toulu a zove se Aldo Krajacic. Leasing je zavrsio a prijateljstvo je ostalo. Postojala je i udruga malih dionicara sa 20% koji su se registrirali kao DD i u osnivacke akte stavili da se udjeli ne mogu prodavati (dobili dionice na racun neisplacenih plata). Drzava je stavila na prodaju 29,65 % dionica. Natjecali su se Luka Kopar, Merkata (investiciski fond koji je vec imao 24% firme) i PD (koji je imao 20%). Luka Kopar je bila treca sa 40 i nesto milja, Merkata druga sa 50 milja i PD kupio za 55,5 milja sto je pre skupo jer ne vrijedi toliko. Uz to morao se obavezati da ce ici i na iduci natjecaj sa naj manje istom cijenom dionice te to morao prisnaziti bankovnom garancijom. Bila je pat pozicija jer su vlast imali drzavni fondovi sa 25+1 dionicom pa su se Merkata i PD okrenuli malima i poceli kupovati njihove udjele. Merkata je skupila 7 a PD 93 posto udjela dionickog drustva malih. Situacija je interesantna. PD nema 51 %, Merkata nema 25+1 i tuzba je protiv malih dd jer su prodali dionice. Kad PD dodje posjetiti svoju imovinu ruca u Marini Portoroz gle cuda sa Aldom Krajacicem.
Moguce da bude zainteresiran i za JDPL pogotovu sto vec kroz kapital gain ima vise od 20 milja u JDPL a nismo zaboravili ni 12 i nesto milja koje je zadrzao od Sale & Lease back jer je rekao pa sta ce Touli i drustvu puno novaca. Nisam mogao dobiti informaciju kolika je kamatica na te novce ali samo na gubitcima s osnova kursne razlike ima dovoljno profuckanog novca da DORH reagira.
Moguce da bude zainteresiran i za JDPL pogotovu sto vec kroz kapital gain ima vise od 20 milja u JDPL a nismo zaboravili ni 12 i nesto milja koje je zadrzao od Sale & Lease back jer je rekao pa sta ce Touli i drustvu puno novaca. Nisam mogao dobiti informaciju kolika je kamatica na te novce ali samo na gubitcima s osnova kursne razlike ima dovoljno profuckanog novca da DORH reagira.
Siguran sam da bi Toala bio sretan da Doehle uđe u Jadroplov ali nekako sumnjam jer je na zadnjem natječaju bio najmanje ozbiljan ponuđač
Ne zaboravi da je cjena tada bila relativno visoka s obzirom na trziste. Od tada je trziste poludilo i impozantna masinerija PD je generirala gomilu novaca. Ko kupi JDPL ima brodove SADA a kako ce ovakvo trziste potrajati jos neko vrijeme povrat ulaganja je garantiran.
U pravu si, mislim da se svi grizu što nisu kupili Jadroplov prije dvije godine kad je bio bagatela
A naj vise se grize Niksa (ne Giovanelli) kojem je banka nudila kredit kad je vrijedio 6 milja i nesto dolara.
JDPL – trezor pokupio 10000 kom protekli tjedan. Jeli to signal da ce dionica poletjeti po izlasku izvijesca za 3q pa malo i sami investiraju , ili su napunili trezor da mogu dijeliti bonuse na kraju godine kakvo je vase misljenje uvazene kolege [smiley1][smiley8]
Nema bonusa u dionicama i nema nagrade prema managerskom ugovoru dok je firma u minusu. Vjerovatnija je varijanta da su puni novaca i umjesto da leze na racunu isli su ih oploditi.
JDPL – trezor pokupio 10000 kom protekli tjedan. Jeli to signal da ce dionica poletjeti po izlasku izvijesca za 3q pa malo i sami investiraju , ili su napunili trezor da mogu dijeliti bonuse na kraju godine kakvo je vase misljenje uvazene kolege [smiley1][smiley8]
Ovo ne stoji.
Stanje 27.09.07. je nepromijenjeno u odnosu na stanje 30.06.07. (vidi FI 1H2007).
Na 10. mjesto u Top10SDA su došli zahvaljujući prodaji PBZ-a.
Kolega Techman da li se zna kolika je bila cijena dionice SP na burzi a koliko ju je platio PD kada je za 55,5 milja kupio državni udio ? Bilo bi dobro izvući neku paralelu iako sadašnja cijena JDPL još nije realna s obzirom na rast BDIa
Pokusaj na internetu naci ukupan broj evidentiranih dionica Splosne plovbe. Postotci koje sam stavio su tocni. U finalnom sam pakovanju. Sutra pravac Hamburg.
Vidim da neki suforumaši misle da se je trezor pojavio u top10 nedavnom aktivnošću na tržištu (maito, na forumu mojnovac sam te takođe na to upozorio). To nije točno. Jadroplov posjeduje tu istu količinu već preko 5 godina, i iako ne znam točan način kako su ih stekli, no da su ih i kupovali na organiziranom tržištu najvjerovatnije ih nisu platili više od 15 kuna.
Sretno Techman na putu [smiley2]