Država si vjerojatno neće sama pucati u nogu? Ona je većinski vlasnik. Ne kažem da ne može, al vjerojatno neće.
Ne može proći model Badela jer zasad postoje pravna i stvarna ograničenja, što ne znači da neće moći ukoliko se nastave negativni trendovi i društvo nastavi uništavati kapital ovim stopama kako je to bilo unazad dvije godine. Dio odgovornosti leži na upravi (prilagodba uvjetima na tržištu i snižavanje troškova poslovanja), a dio na okolnostima (vozarine) na koje nisu, osim marginalno, mogli utjecati. E sad, stvar je procjene i budućih kretanja vozarina (odnosno stvarnih kretanja) hoće li se jednom doista i dogoditi takva situacija.
Nije intencija države i tog plana da proda firmu u ovakvom stanju, nego da je oporavi i onda je proda, u boljem stanju. Poslovno i financijski donekle konsolidiranu.
Očito su sve opcije otvorene, al nisu sve jednako izgledne.
Nisam davno bio na ovom topicu Vidim isti igrači, nada frca na svec strane i samo što nismo uzletjeli. Evo vam pa malo analizirajte.
Čestit Božić!
@Techman
Drago mi je da si se vratio na forum,ali iz samo jednog razloga.
@ diokinida
Kojeg? Da nerviram pojedince :-)? Ma nisam se vratio već sam stavio analizu mojih vikinga koja je interesantna i možda nekom pomogne.
…Kojeg? Da nerviram pojedince :-)?
Ankice jeste bili u Piranu na Adventu te da li ste uredili nokat na malom prstu?
@Techman
Nisam mislio nista osobno.Vec, kad se pojavis na formu, dionice Jadroplova krenu progresivno rasti.
Neki nikako da shvate da smo na početku bull marketa što se tiče brodara
Firma je u ne zavidnom stanju, a cijena raste ma što mi o njoj mislili.. Trenutno me zanima samo hoće li plan restrukturiranja dobit zeleno svjetlo iz EU i da se uspije preživit do boljih dana za cijeli sektor..
@Techman
Cim se ti pojavis cijena ide prema gore.