JDPL (Jadroplov d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska JDPL (Jadroplov d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Samo što kineska Nova godina traje 15 dana, trebat će dosta strpljenja.. Krajem prvog mjeseca će i godišnja izvješća, vidit ćemo i tu odraz na cijenu..

@BearG

Na drugom postu govoris forumasima kako navlace naivce u financijsku propast svojim pisanjem a ja se na ovoj temi pitam, sto ti tocno radis? Kakvih 20.000 dolara do veljace? Pa vec je nebrojeno puno forumasa (ukljucujuci i mene) pisalo da je svjetska flota predimenzionirana za barem 20%, napisao sam kako je doslo do pada u broja scrappova u drugoj polovici godine, nadalje dok je za Panamxe 6-mjesecni T/C na razini 13k usd, 1-godisnji je na 9k sto isto govori sto chartereri misle o “sigurnosti” rasta vozarina. Zasto siris ove dezinformacije? Nadji mi procjenu jednog jedinog strucnjaka (ili polustrucnjaka, insajdera, bilo sta) koji kaze da ce vozarine na 20.000 dolara? OK, optimista si, razumijem ali ovo je van svake pameti.

Ponavljam, radim u Belju i što novinari pišu je laž. Belje je odlična firma i proizvodi toliko dobrih proizvoda kakve ni Podravka nema.

Ja nikog na ništa ne navlačim i svako moje pisanje ..prolistajte ako tu i tamo zaboravim iga ogradu da moji postovi nisu nagovor na kupnju i prodaju dionica nego da se za to obrate nekom drugo,…
Također nevolim iznositi brojka ali kao što sam rekao na izračunu rasta cijena vozarine protekli period u koliko nastave sa prosiječnim rastom možemo očekivati takve vozarine…i pri tom nisam pisao o nikakvim cijenama dionica i ništa slično…nego samo o projekcijama vozarina na temelju dosadašnjeg rasta i da ovaj post nije nagovor na ništa…a pogotovo ne na kupnju bilo kojih dionica a pogotovo brodarskih

A BALVANA!!! :) :) :)

Da…i ne samo to…već je ne znam u koliko navrata napisao nek svatko radi sa svojim novcima što želi i kako njegova pisanja nisu nagovor na kupnju ili prodaju…a istovremeno se prozivaju forumaši koji imaju drugačije poglede dušebrižnicima itd….
A tu se ekipa trudi iz petnih žila dokazati i nametnuti neke teorije o vozarinama u skoroj budućnosti na 25000$….ne znam šta je to ili kako bi se to trebalo nazivati…a one koji imaju drugačiji pogled i viđenje nastoje odavde rastjerati….budimo malo realniji…

Pa evo izračunajte vi krajem 2 ili 3 mjeseca koliko bi mogao biti prosjek vozarina za panamaxe i supramaxe…i satavio sam raspon od do…a nisam fixirao ništa…zašto niste stavili najmanje što sam rekao da će biti a ne najviše…zar mislite da vozarine neće porasti 20-30%…u slijedeća tri mjeseca…ja sam gotovo uvjeren…da nisam nebih kupio niti jednu brodarsku dionicu…ali baš ni jednu..
Ovo naravno…vidite u potpisu

evo ja javno pozivam onda diokidinu i beara…budući da uskoro kreće stampedo na vozarinama…i budući da to tržište nije prepoznalo….osim ovih vrlih stručnjaka…da krenu u skidanje aska…dok još ima jeftino…i jdpl-a i atpl….jer kroz koji mjesec jdpl bi mogao biti po 80 kn…a da ne kažem da je na stolu ponuda Turaka…jer im je interesantna upravna zgrada…a i s rasto cijena vozarina…tražit će Marić strateškog partnera kojem će ovo utopiti i po 100+ kn/dionici….a atpl će vrijediti za koju godinu 2000-3000 kn…pa je zapravo svejedno dal ju uzmete danas sutra na 200,300 ili 500 kn…dobro ćete zaraditi…

Možemo svi pametovati da li će rasti ili padati. Ali očigledno je, kako na svjetskom brodarskom tržištu, tako i na nalozima na našoj burzi , je u pitanju trend rasta. Samo je pitanje ka će naši brodari gore.

Ma ja se ne zamaram što drugi pišu…neka pišu…tržište ih demantira svaki dan…samo vi pišite i rugajte se..
Pogotovo o mom znanju i iskustvu što se tiče drodarstva i kupovine i prodaje brodarskih dionica…ne želim se igrati čiji je veći…zato vam prepuštam štafetu…i samo solite i iznosite vaša iskustva i vaše znanje…dapače ja sam uvjek spreman učiti…ako imam od koga….pa dajte naučite me nečem što neznam…bio bih vam zahvalan..

Možemo svi pametovati da li će rasti ili padati. Ali očigledno je, kako na svjetskom brodarskom tržištu, tako i na nalozima na našoj burzi , je u pitanju trend rasta. Samo je pitanje ka će naši brodari gore.

Trendu rasta? U prilogu jednogodisnja usporedba relevantnih brodara. Dobar vam je taj trend.

Sa ovime se ja iskljucujem iz brodarskih tema. Ponesite si samo jednu misao iz svega ovoga, kada na temama oporavka burze pricate o grobexu, bijednom volumenu trgovanja, neefikasnosti burze, sjetite se da su ove navlakuse (brodari, INGR u tijeku, HDEL i IGH vec uspjesno izvrsene) upravo dio tog balkanskog “folklora” zbog kojeg se neuki trejderi iz perioda booma vise nikada nece vratiti na burzu. Ljudi poput vas dignu parsto hiljada na grbaci naivaca koji misle da je ovaj forum mjesto razmjene informacija a ne sredstvo manipuliranja cijenom.

Ala boh i se

Ponavljam, radim u Belju i što novinari pišu je laž. Belje je odlična firma i proizvodi toliko dobrih proizvoda kakve ni Podravka nema.

Trendu rasta? U prilogu jednogodisnja usporedba relevantnih brodara. Dobar vam je taj trend.

Sa ovime se ja iskljucujem iz brodarskih tema. Ponesite si samo jednu misao iz svega ovoga, kada na temama oporavka burze pricate o grobexu, bijednom volumenu trgovanja, neefikasnosti burze, sjetite se da su ove navlakuse (brodari, INGR u tijeku, HDEL i IGH vec uspjesno izvrsene) upravo dio tog balkanskog "folklora" zbog kojeg se neuki trejderi iz perioda booma vise nikada nece vratiti na burzu. Ljudi poput vas dignu parsto hiljada na grbaci naivaca koji misle da je ovaj forum mjesto razmjene informacija a ne sredstvo manipuliranja cijenom.

Ala boh i se
[/quote]

Možda bi se trebala staviti usporedba jednogodišnjeg BPI-a i cijene Atlantske. Ali vjerovatno neki to još nisu niti naučili niti shvatili.

Veliki pozdrav glavnom kreativcu foruma Woodironu, My Moonu, ali ne manji Bubimiru. AJMO PROMATRAT 😀😎✌🤘🤙🖐👌👍🤚👋👋

bdi -2% 1162
supre +0.7% 9843
handy +0.9% 7892
cape -8.1%

Voda nikad ne zavrije dok je gledaš.

Evo nam supre nadomak 10000 usd per day..
Koliko dana zaredom i opet raste i jos ce rasti… Nikako da docekaju barem dan dva crvenila ovi sta bi usli

New Report

Close