@diokidina, ispravak netocnog navoda, vozarine su +181 i +61 za panamaxe i supre, indexi su +22 i +5. Da izbjegnemo pozitivnu blokadu i ocitovanje uprave o promjenama u materijalnome stanju. Mnogima ovdje je forum glavni izvor informacija o BDI-ju i sastavnicama pa da ne bude zabune, jel?
@crobiz16
Ispravak “tvog” netocnog navoda,vozarina su za BPI +181(BALTIC PANAMAX INDEX) i BSI +61(BALTIC SUPRAMAX INDEX).Da ne bi doslo do zabune.☺
Dragi diokidina…krivo ste napisali…to je povećanje dolara za sopt na dnevnoj bazi,,,što je naravno odlično..
Sta je to vozarina za index (BPI)? Mislite vozarina za vrstu broda (Panamax)? No dobro, tehnikalije. Svakako nebih volio da netko pomisli da je index skocio 122 boda jer bi na bidu bilo krvi (skupa sa mojom).
Vozarine su u dolarima.A index su bodovima.
Zna se dobro na sto sam ja mislio.A sad uzivajmo u rastu vozarina.☺
….. trenutno na 543 , i kako stoje stvari, otvoren mu je put na 700….
Slijedeće godine kineska nova godina pada na 28.siječnja 2017….dakle nakon toga čak i koji dan prije spremite se za rast vozarina na raketni pogon jer vozarine tradicionalno počinju svoj rast u novoj godini sa početkom kineske nove godine…dakle imate još malo više od mjesec i pol…..a vozarine i dalje rastu…pa kad će to crvenilo više…i ja ga čekam da kupim još malo…
Handye ima ulpl ako se ne varam…i baš se pitam…pa koliko će se to dionica moći kupiti ako dođe do crvenila nekoliko dana kada su svi odlučili čekati te dane crvenila….evo ja prvi bi još kupio…i koliko mislite da ćete uspjeti uhvatiti …50-10-200-300 kom?