JDPL (Jadroplov d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska JDPL (Jadroplov d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Bilbija 110 tisuća dionica ATPL, kad bi barem ovdje kupio na svoje ime 300-400 komada da malo unese nemira… Neki govore da navodno on kupuje po nekim skrbničkim ispod Top 10, ali to su sve čista naklapanja.. Vjerujem samo u ime i prezime, a i općenito te skrbničke račune treba zakonom zabranit

@diokidina

nema potrebe da stavljaš te linkove…

Stvarno nema potrebe, svi vidimo da rone 5-10% dnevno, brzo su na početnim pozicijama prije ovog rasta. Biće ludi oni vanka pa prodavaju brodare, a na poslovnom forumu su vozarine brzo na 20-25.000

UPGRADING TO MARKET OUTPERFORM ON STRONG RAKIJA DEMAND!

@misko to si očito sa druge planete ili te hvata grizodusije što ne znaš bili ušao a ono ispred tebe raste..
Pa vozarine supre i panamaxi rastu već preko dva mjeseca nezaustavljivo..
A brodari vani me ne interesiraju jedino NM i DSX…ostale ne pratim…
Koja je poanta ovog sta si napisao…ako već smatraš da nije dobro kupovati brodare zašto uopće pises i pratiš cijene..
Ja recimo kad me ne interesira neka dionica je uopće ne pratim i ne čitam je na forumu…a pogotovo ne pišem na topicu te iste dionice i to još neistine..
Npr…ja kažem da se ne postaju vozarine koje su svi znamo narasle i rastu i to svaki dan čini mi se već jako dugo a ti bulaznim nešto o stranim brodarima a kad smo već kod njih prati malo NM i DSX

A BALVANA!!! :) :) :)

Točno tako sa atpl je protrgovano 32 dionice i nakon silnog rasta nema pad kojeg vi zazivate…a kad počne opet rast bit će vam skupo i na 400…600…800…itd…
Vozarine su jedine mjerodavne…a vi pokušajte kupiti još nešto ako uhvatite

@BearG

Imate valjda dovoljno iskustva sa dionicama da razumijete da je potpuno istovjetno dali dionica pada dok vozarine stagniraju i da dionica stagnira dok vozarine rastu – u oba slucaja se poboljsava metrika dionice. Od ovogodisnjeg maksimuma (21.11.), ATPL je pala 10% a vozarine su porasle 10%. Ako znamo da 1% rast prihoda znaci visestruko veci rast dobiti (ili smanjenje gubitka), znamo da je taj brodar vec za red velicine povoljniji nego sto je bio pred 2 tjedna.

Ponavljam, radim u Belju i što novinari pišu je laž. Belje je odlična firma i proizvodi toliko dobrih proizvoda kakve ni Podravka nema.

@misko
to si očito sa druge planete ili te hvata grizodusije što ne znaš bili ušao a ono ispred tebe raste..

Trenutno ne bih ušao, pogotovo ne u JDPL. Prodao sam ATPL na 350-360, ako vas zanima. A u veljači sam razmijenio par poruka s kolegom s foruma koji zna na koliko sam ušao. Tada sam, nakon 3-4 godine apstiniranja od ZSE, počeo pratiti poslovni forum i nešto piskarati. Evo neću više ako vam smeta pisanje protiv vaše investicije. Ja trenutno vidim neke druge bolje prilike, a i ako griješim s brodarima bio bih sretan da vam odradi još 200%, nema tu grizodušja. Moj razlog ulaska u ATPL nisu bile ni vozarine ni brodari vanka, nego neki drugi pokazatelji koji su prvi reagirali početkom godine. Sada mi oni pokazuju suprotno i tražim bolje prilike od brodara. Moguće da se i vratim u brodare pa čak i skuplje, ali trenutno ne.

Neću vam više kvariti temu… samo bih molio da zajednici onda kažete zašto naglašavate samo supre i panamaxe, da li namjerno ignorirate cape ili je to nerazumijevanje materije?

Adio

UPGRADING TO MARKET OUTPERFORM ON STRONG RAKIJA DEMAND!

Ma ne kvariš ti meni ništa…samo ti piši i govori što misliš…pa nije ovo moja privatna prčija…ovo je forum..
Sretno…i da…vratit ćeš se po većim cijenama…ali obično iz iskustva govorim ali ti to naravno nećeš priznat sigurno si već počeo stavljati naloge na bid…ako ne uskoro ćeš…jer misliš da će vozarine tradicionalno dole pa iza kineske nove godine gore…pa onda u kupovinu cca sredinom prvog mjeseca….ane…mnogi razmišljaju kao ti…čak sam i ja tako mislio…ali ovaj put ću napraviti suprotno od većine…ajmo vidit ko će pobjedit ..

Zato miško dragi jer jdpl ima supre dušo moja draga…eto zbog toga…ako ti što još nije jasno slobodno pitaj…

@misko
to si očito sa druge planete ili te hvata grizodusije što ne znaš bili ušao a ono ispred tebe raste..

Trenutno ne bih ušao, pogotovo ne u JDPL. Prodao sam ATPL na 350-360, ako vas zanima. A u veljači sam razmijenio par poruka s kolegom s foruma koji zna na koliko sam ušao. Tada sam, nakon 3-4 godine apstiniranja od ZSE, počeo pratiti poslovni forum i nešto piskarati. Evo neću više ako vam smeta pisanje protiv vaše investicije. Ja trenutno vidim neke druge bolje prilike, a i ako griješim s brodarima bio bih sretan da vam odradi još 200%, nema tu grizodušja. Moj razlog ulaska u ATPL nisu bile ni vozarine ni brodari vanka, nego neki drugi pokazatelji koji su prvi reagirali početkom godine. Sada mi oni pokazuju suprotno i tražim bolje prilike od brodara. Moguće da se i vratim u brodare pa čak i skuplje, ali trenutno ne.

Neću vam više kvariti temu… samo bih molio da zajednici onda kažete zašto naglašavate samo supre i panamaxe, da li namjerno ignorirate cape ili je to nerazumijevanje materije?

Adio
[/quote]

Ajde molim te objasni sto si mislio jer ovo sto si upravo rekao nema nikakvog smisla. Kakve veze capeovi imaju sa JDPL-om ili ATPL-om?!

Ponavljam, radim u Belju i što novinari pišu je laž. Belje je odlična firma i proizvodi toliko dobrih proizvoda kakve ni Podravka nema.

http://www.dryships.com/pages/report.php

Još malo i više nitko neće biti imun na ovakav rast vozarina …čak će i ovi najpesimističniji progledat…kao što sam napisao…pratit će do 15000 usd per day….sa 20000 usd per day bi mogli početi razmišljati o kupovini….a sa 25000 usd per day… će biti hvataj što se da uhvatiti….ne tako davno bili smo na 50000 usd per day…danas smo skoro 13000 pan…10000 sup…pa ljudi zar vam nije još jasno…da je oporavak krenuo….

ispravak gornjeg posta…htio sam napisati 5000 usd per day…a ne 50000…lupus

New Report

Close