JDPL (Jadroplov d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska JDPL (Jadroplov d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Tankerska plovidba kupuje Jadroplov za 150 milijuna kuna?

Tankerska je tada ponudila 110mil. To je nesto sitno ispod 100kn po dionici.Ja osobno ne bih imao nista da Jadroplov kupi Tankerska,dapace. Ali u to vrijeme su vozarine bile niske i nije imalo smisla uopce prodavati.Danas kad su vozarine skocile,drzava ne trebe ici sa nikakvom dokapitalizacijom,vec sa konkretnom prodajom.
Malo sam se raspitivao,ako bi isla samo prodaja,Turci su jako zainteresirani,koji vec ulazu u HR.

Čemu članak star 2 godine?
Kad bi dobili i puno ispod 100 država bi trebala biti jako zadovoljna, alu tako joj i treba kad nisu dali Debeljaku po 120.

@pozitiva
Grijesis.Ako je Tankerska prije dvije godine nudila 100kn po dionici,i Debeljak 120kn,zasto mislis da bi drzava trebala biti zadovoljna ako dobiju ispod 100kn.U odnosu na otprije dvije godine vozarine su debelo narasle.

Stanje u firmi donekle oslikava i to što Bilbija ne kupuje JDPL (radi “potencijala” ili smanjenja ulazne cijene) koji je davno kupovao i preko 200 kuna.. Ako očekuje značajniji oporavak sektora bilo bi logično da će i JDPL imat koristi od toga, ali on kupuje samo ATPL.. No možda nas uskoro i iznenadi..
I da, stavljanje članaka koji su stari i 2 godine je neozbiljno..

@brux
Biblija nije kupovao ni kada je Jadroplov bio do 20kn.Da li bi to znacilo da ne vrijede ni toliko.
Sto ima lose, sto sam clanak star dvije godine stavio na post, da bih komnentirao skoru prodaju. Ocekujte skoru prodaju Jadroplova.

Eto očekujem skoru prodaju, kao i zadnjih 5-6-10 godina.. Po kojoj cijeni? Preko 50 kuna ne vjerujem..
A ta ponuda stara 2 godine, ima razlike u odnosu na danas što je JDPL 2 godine više nagomilao minusa i gubitaka..

Tankerska plovidba kupuje Jadroplov za 150 milijuna kuna?

Tankerska je tada ponudila 110mil. To je nesto sitno ispod 100kn po dionici.Ja osobno ne bih imao nista da Jadroplov kupi Tankerska,dapace. Ali u to vrijeme su vozarine bile niske i nije imalo smisla uopce prodavati.Danas kad su vozarine skocile,drzava ne trebe ici sa nikakvom dokapitalizacijom,vec sa konkretnom prodajom.
Malo sam se raspitivao,ako bi isla samo prodaja,Turci su jako zainteresirani,koji vec ulazu u HR.

A jel se ovdje ima što prodati? Znam da banke ponekad prodaju svoje nenaplative ili teško naplative plasmane ali da brodarska kompanija sa dugom većim od vrijednosti brodova ima što prodati – to još nikada nisam čuo!

@brux
Vlada ima ponudu na stolu.

@diokidina
ako ga imaju, ponavljam AKO ga imaju znači da opet rade javnosti iza leđa, bez natječaja.. Ah da, pa to je HDZ, zaboravio sam..

mislim da nema uopće smisla komentirati diokidinu i njegove postove…
isto radi i na ostalim temama…prenosi linkove i članke koji nemaju veze s vezom…npr. na Varteksu je jedno vrijeme uredno prenosio kako je Šestan Busch ili HS Produkt ugovorio posao…i bilo je kako eto samo što i Varteks nije potpisao….i tako to traje i traje…a cijena je tu gdi je…
a isto je počeo raditi i ovdje…spletkari….prenosi članke stare 2 godine…država i CERP su pogriješili kad nisu dali Debeljaku…i točka…
Uskora prodaja?
Pa jesi ti čuo što govori Goran Marić? da neće prodavati samo tako…prodavat će tamo gdi imaju udjele od po 1%…ovdje gdi imaju 70% neće tako olako prodavati…ti i tvoje bapske priče s placa da država ima ponudu na stolu? možda za kunu?
ponudu za šta? za tih 7 brodova koji svi skupa vrijede manje nego što su obaveze?
i sad se par dana plovi s vozarinama s kojima su brodari na rubu profitabilnosti…i sad bi cijena dionice trebala biti 80 kn…netko je baš čekao rast vozarina…da ponudi za jdpl 100 kn/dionici…i preuzme njegove obaveze…pa više mu se isplati kupit brod-dva-tri od nekog brodara koji je na izdisaju i neće dočekati oporavak…uzme 3 broda za 15 mil $…i nema natezanja s CERP-om, sindikatom pomoraca i dugovima i kosturima jadroplova….
CERP ima u vlasništvu oko 1 145 000 dionica….jdpl je nakon trećeg kvartala prikazao sveobuhvatni gubitak od 88 mil kn….i preko 450 mil kn dugoročnih i kratkoročnih obveza….
daj ti meni diokidina sad objasni…tko će to dati za ovih 1 145 000 CERP-ovih dionica 50 ili 80 ili ne znam koliko kuna po dionici?
jel ti znaš osnove matematike?
nek ti je 50 kn/dionici….to ti je 57 250 000 kn…i postaneš 70% vlasnik nečega što ima minus na računu od 88 mil kn……i 450 mil kn obaveza….za 7 brodova…koji skupa ne vrijede više od 350 mil kn…i upravnu zgradu koja nije vlasnički čista….
a još ako se želiš riješit naših pomoraca i selit sjedište…i ako želiš biti potpuno neovisan…trebat će ti još dionica koje ćeš morati otkupiti od malih dioničara….a da ne velim da još moraš onda dokapitalizirat da ovo preživi….
kolko to onda moraju biti vozarine? i ne govorim o par dana zelenila…jer sjetite se koliko se godina vozilo po sramotno niskim vozarinama….da bi bili uopće pozitivni ovdje?

Heh, zaboravio si jednu bitnu cinjenicu. Kako je cijena brodova padala, tako moze i rasti u promijenjnim trzisnim okolnostima i oporavkom trzista i onda se slika brzo promijeni iz bezizlazne i sumorne u znatno pozitivniju. Nije kvaka u prodaji nego u dokapu i ako se oporavak nastavi cijena i postojecih i novih dionica ce gore. Bitno je samo da se prica ne razvodni po 20 ili 30 kuna, a sve ostalo ce odraditi trziste.

Vidim da te jako ponovno muci Jadroplov. A ja znam i zasto. Mozda ne bi bilo lose da prodas one dionice koje nemas ili jos bolje kupis one iste koje si prodao. I razmislis opet o svojim promasajima. Jer vozarine se krecu, brodovi se krecu, sve ide svojim putem… samo ti stojis na mjestu i pametujes gledajuci u retrovizor. Mozda ne bi bilo lose da za pocetak budes manje zatupljen svojim retrovizorskim projekcijama i bavis se necim pametnijim sto ti ide. Jer ocito je da za ovo nemas žicu.

je je…treba netko i sanirati i obveze i minus koji se do sada nakupio…a to se neće samo od sebe s time što su nam malo narasle vozarine….
u ovome trenutku se baš nikome ne isplati kupiti jadroplov….ne po 50 kn/dionici, nego ni pod 20 kn…
obveze i dugovanja su preveliki…..a vozarine nisu još tamo gdi bi trebale biti….osim toga, potreban je malo duži period od tjedan-dva da bi mogli govoriti o nekom oporavku….
kao što sam već prije rekao, tržište je zasićeno brodovima i novogradnjama….tako da je oporavak vozarina na neki duži period neodrživ….
a ti gledaj u budućnost…a bilo bi još bolje da se zajedno s diokidinom postaviš na kupnju…jer je cijena počela kliziti prema dolje…danas za sada -6%….a očekujem ovih dana i zaron ispod 30 kn….pa se vi tovarite na 40+ kn….
gdi su maratonac i bear sada? nešto su bili aktivni kada se napucavalo prema gore….sad kad je u padu…nigdi nikoga….
a ti mene fahrudine s brojkama demantiraj da nije tako…
a i sam znaš da ako će biti ovdje dokapa…da će biti upravo na tim razinama….a i znaš što će to značiti za cijenu dionice….

New Report

Close