@fahrudin i shuiifeng
Pa vi možete misliti dal imam dionice ili ne…uopće nebitno…ne moram se niti mi je namjera se vama opravdavati…
Ti fahrudine čamiš unutra kao i ja od 100 kn…i od onda trabunjaš o tome kako na jdpl situacija nije tako loša kako se čini….i pljucaš po svima koji nastoje napisat neki objektivni post…kako god…ovaj kratkotrajni trend se okreće…a vi dalje pump&dump
@fahrudin i shuiifeng
Pa vi možete misliti dal imam dionice ili ne…uopće nebitno…ne moram se niti mi je namjera se vama opravdavati…
Ti fahrudine čamiš unutra kao i ja od 100 kn…i od onda trabunjaš o tome kako na jdpl situacija nije tako loša kako se čini….i pljucaš po svima koji nastoje napisat neki objektivni post…kako god…ovaj kratkotrajni trend se okreće…a vi dalje pump&dump
Ja ne vidim da se išta okreće….radi se samo o trenutnoj stagnaciji….
Ovdje koliko god je loša situacija u firmi, a jako je loša čudi me jedna stvar, bid je ogroman i može izać iz dionice tko god želi.. Jak bid u odnosu na ask kao na malo kojoj dionici, čudno..
http://www.dryships.com/pages/report.php
Baltic Dry Index (BDI) -8 1224
Evo da se malo nadovežem na kolegu aliasa i ujedno ga pozdravim, jer malo je ljudi ovdje koji rezonski pišu, i još manje onih koji rezonski raspravljaju.
Na temelju izvješća 3Q 2016., napravio sam na brzinu procjenu vrijednosti dionice, pri čemu sam bio darežljiv što se tiče procjene trenutne vrijednosti imovine (pustimo knjigovodstvenu, JDPL je poznat po friziranju brojki, pa onda padne šok terapija u vidu iznenadne revalorizacije imovine).
Kapital = 341.137.000 kn = 208 kn po dionici
Brodovi u bilanci = 770.000.000 kn
Trenutna tržišna vrijednost brodova = 470.000.000 kn
Učinak revalorizacije: 770 mil. – 470 mil. = 300 mil. kn (= -183 kn po dionici)
———————————————————————————-
NTO kapital nakon revalorizacije: 208 – 183 = 25 kn po dionici.
——————————————
Ukupna imovina= 502 mil. Kn
Ukupne obveze = 457 mil. Kn
——————————————
502 – 457 = 45 mil. = 27.50 Kn po dionici.
Dakle, dionica je trenutno precijenjena cca 70%.
U zadnjih godinu dana Dry bulk flota je narasla za novih 22 mil. DWT, odnosno za 377 novih brodova, očito ne možemo reći da je skreping kompenzirao rast flote.
Kakve su šanse da JDPL preživi u ovakvim okolnostima? Po mom mišljenju, prilično niske.
lp
Ako g. Bilbija u tom članku govori kako vjeruje u oporavak sektora i zbog toga se nakupovao ATPL, a JDPL nije taknuo ni štapom, mislim da svi vidimo njegovo trenutno mišljenje o JDPL.. Ulazio je on u JDPL i po 200 kuna, a sad neće ni po 30-40 kuna..