JDPL (Jadroplov d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska JDPL (Jadroplov d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

A izgleda sve bolje i bolje…

Gotovo ispod radara, potpuno nezapaženo raste ova dionica.
29.04.2016. = 12,51 kn (zadnja cijena)
21.10.2016. = 34,96 kn (zadnja cijena)
U 6 mjeseci brutalan rast od 179,46% impresivno

29.04.2016. = 12,51 kn (zadnja cijena)
14.11.2016. = 46,01 kn (zadnja cijena)
Rast od 267,79%

Uz napomenu da je nakon dugo vremena ovo danas bio rast na značajnijem prometu…

maratonac@
Ma badava vam je pumpati ovo i navlačiti nekog novog ulagača na kupnju. Ovdje novih ulagača nema a neće ih ni biti. Stari ulagači koji znaju kuda plovi ovaj brod nastoje trgovinom sami sa sobom navući nekog novog na kupnju ne bi li se riješili svojih dionica prije predstečajne nagodbe. Bit će ovoga po 10 kuna kao šrota poslije jesenske vršidbe kukuruza. BDi raste ali to nema nikakve veze sa ovom firmom koja je pred kolapsom bio BDI na 10000 ili 100

@bosančeros
Da, imate pravo….stari ulagači su odlučili danas spalit još cca 200.000, kn na ovoj dionici…

Nisu oni ništa “spalili” nego su se samo “dodavali” sa dionicama a na kraju su završili na istom. Prodajite nekom drugom demagogiju ovo je novi Dioki. I tamo su se slične igre igrale prije stečaja. Ovdje će se proći malo bolje a to je sa PSN-om po 10. Bolje nego stečaj a daleko gore nego 40.

Nisu oni ništa "spalili" nego su se samo "dodavali" sa dionicama a na kraju su završili na istom. Prodajite nekom drugom demagogiju ovo je novi Dioki. I tamo su se slične igre igrale prije stečaja. Ovdje će se proći malo bolje a to je sa PSN-om po 10. Bolje nego stečaj a daleko gore nego 40.

Evo ” prosvjetitelja” , prosvijetlite neuke i ispaćene !

dakle…ovako stvari stoje…odma da se razumijemo, imam nešto dionica jadroplova koje sam kupovao prije nego li ga je cerp trebao prodati…pa znamo kako je to završilo i danas smo tu gdi jesmo…
“brutalnom rastu” o kojem tu govori maratonac….prethodio je i brutalan pad cijene dionice…i ne samo cijene dionice, nego i poslovanje je značajno tresnulo…počeli su se prodavati brodovi da bi se imalo za plaće…i dalje se posluje negativno itd. itd….
za izvješće i neke pokazatelje kao što je imovina iliti brodovi se ne valja previše držat, jer u izvješću su brodovi prikazani s vrijednošću koja nema trenutno nikakve veze s tržišnom…
ali…nekoliko zanimljivih brojki…da ne bi naglili s donošenjem nekih zaključaka unaprijed…

3.2.2011. BDI 1045 (baš kao i 11.11.2016.)
3.2.2011. JDPL 157.53 (prosječna cijena…i govorimo o znatno većim dnevnim prometima u ono vrijeme, po 400k kn)

od tog 3.2.2011. do 20.10.2011. BDI je otišao sa 1045 na 2161…iliti rekli bi da se udvostručio….
cijena JDPL je pala sa 157.53 kn na 93.50 kn….
19.10.2012. cijena jdpl 70 kn…sada su prometi već mizerni….po 20k dnevno…
u međuvremenu imamo oštar pad BDI (čak ide ispod 700) , jdpl roni i na 60 kn….
3.-4. mjesec 2014. godine počinju špekulacije o prodaji državnog udjela…jdpl dolazi do 164 kn (31.3.)…u tom momentu BDI na čak solidnih 1362 boda….
dobar dio 2015., BDI 500-600 bodova….a jdpl sa svakim neuspješnim krugom prodaje, sve niže i niže…
tako, da poučeni iskustvom…i prijašnjim kretanjem indeksa, možemo zaključiti da na cijenu ove dionice BDI uopće ne utječe…kao što rekne poviše bosančeros…100, 200, 300 bodova gore ili dolje na BDI-u ovdje ništa ne znače….
eto, naveo sam primjer iz 2011. kad se bdi udvostručio…a jdpl-u cijena pala za 50%…a rasla je i za 100% na krilima špekulanata da će država utopiti nekome, nažalost moram reći ovu stečajušu…
ovdje se previše nagomilalo dugova i previše je kostura još po ormarima da bi ovo imalo happy end…ako ga nisu uspjeli onda uvaljat, ne znam kome će ga danas….
jedino nekim protupožarnim mjerama…ali s obzirom da love ionako nema u blagajni, ne znam koliko ga i te mjere mogu održat na životu….
stoga smatram da bi ovo lako mogao biti što se kaže labuđi pjev na jdpl….
nemojte zaboraviti da isto tako može u jednom danu tresnuti natrag na 10 kn…

Kolega marcipan. U ovoj prici Vam ocito fali jos malo informacija mada o njima necete citat u Slobodnoj. Ima razloga zasto raste.

Uvik ɐɹʇuoʞ ! Sitne duše mogu da mi puše!!!

Prevelik otpor na 50-53 kuna.. Ljudi su vidili euforiju i pokušavaju izać što povoljnije iz dionice.. Ask se podebljava sve više. Mislim da će se JDPL dugo zadržat na ovoj razini

@brux
sigurno još pola sata

malo sam se i ja preračunao ili mi sat kasni

@Moller
Aj vidit ćemo i to.. Mislim da će ovde trebat dosta hrabrosti i nekih drugih okolnosti za preć ozbiljnije 50 kuna.

New Report

Close