JDPL (Jadroplov d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska JDPL (Jadroplov d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Novi natječaj za hotele je izašao, ovde će vjerovatno preuzimanje nekim drugim putem.. Vjerovatno kad se preko dokapa jeftinije namjesti onom kome je namjenjeno..

ako se uskoro ništa ne promjeni država će biti sretna da se riješi svog paketa za 1 kn…naravno uz obvezu dokapitalizacije…koja pak može biti i po 5 ili 10 kn uz isključivanje ostalih

Ma nemoj?

Ko da slusam upravu ili njihove zagrebacke savjetnike?

A dosad nisu imali dovoljno vremena pripremiti dokap, obici institucionalne i postojece dionicare i ostale investitore, upoznati ih sa situacijom i planovima te napraviti roadshow, pa sad guraju dokap tjedan dana prije izbora? Nikad ostvarenom luckom kapetanu koji s brodarstvom nema veze, a koji pukim slucajem ima gazdu i mecenu u Ministarstvu gospodarstva?

Pa navodno imaju sluzbenu procjenu Clarksona o vrijednosti flote, pa neka je prezentiraju u javnosti.

Fahro evo još jedan palac gore. Nastaviš li u istom ritmu za dvije, tri godine poslat ću ti zahtjev za prijateljstvom 🙂

Quote Sakai "najvise pali svi osim ATPL"

Ovdje je jedan zanimljiv dokument od 18. rujna, koji govori u prilog tomu da država smatra da predložena nominalna vrijednost predstavlja i likvidacijsku vrijednost:

http://www.cerp.hr/UserDocsImages/Sjednice%20UV%20CERP-a%202015/Sjednica%2018.09.2015/JADROPLOV.pdf

Ne. Nego su oni predlozili nonimalnu vrijednost (uprava) za dokap koja je bitno niza od procijenjene koju je napravio ovlasteni procijenitelj. Drzava odnosno CERP nije protiv dokapa ali po bitno visoj cijeni, no jedan klaun iz Zagreba zajedno s upravom i jednim ministrom prije izbora guraju to svojoj ekipi iz Ploca. CERP za prijedlog uprave ne zeli ni cuti dok se ne usuglase oko cijene dokapa. Jadroplov vrijedi dosta vise od trenutne cijene no problem je insolventnost jer uprava nije na vrijeme poduzela mjere za kontrolu troskova, djelomicno jer je firma bila u postupku prodaje, a djelomicno jer je ona bila neodgovorna i nije radila u interesu vlasnika bez obzira na postupak prodaje. Sveopca kriza na trzistu rasutih tereta dodatno je otezala cijelu situaciju. Uprava je imala dovoljno vremena da nacini prospekt, konzultira i dogovori se s postojecim vlasnicima, napravi roadshow i ispita interes na trzistu te kod institucionalnih investitora za dokap. Pored toga uprava kao ni NO, nisu na posljednjoj redovnoj skupstini dobili razrjesnicu cime je njezina legitimnost upitna, a postavlja se i pitanje njihove osobne odgovornosti za nastalu stetu kako drustvu tako i dionicarima.

Dakle Ministarstvo pomorstva i CERP se ne slazu oko cijene dokapa i drugih uvjeta. Tako ja to vidim. I to je moje osobno gledanje na stvar da ne bude zabune. Eto.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/je-li-milanovic-zaboravio-jadroplov-temeljni-kapital-smanjen-10-puta-drustvo-pred-bankrotom-/847346.aspx

Kriza 30% a dugogodišnji nesposobni uhljebi 70% temeljnog kapitala “požderali” kroz godine. Samo jedna u nizu državnih firmi koju će na kraju uhljebi baciti u stečaj.

Zamrla tema. Nema više motivacijskih postova. Fahro se tu i tamo javi (začuđujuće realni postovi). Ne čudi jer je njegov ulog največi. Ljudu moji a di je nestao vrli analitičar pozitiva? Bit će da je na aparatima!

Quote Sakai "najvise pali svi osim ATPL"

http://teletekst.hrt.hr/?str=209-01
Da li je JDPL za privatizaciju ili za stečaj?

Pozdrav svim komentatorima tu na JDPL grupi. Citao sam malo unatrag cijele godine postove tu, jer me zanima radi ulaganja sta se desava sa ovom firmom/dionicom, pa da si priblizim situaciju. Ispada da cijeloj Vladi treba poslati prakticki kaznenu prijavu sto se tice njihove zainteresiranosti i predanosti da se ova firma privatizira. Ispada da uvijek i samo kasne sa uvidom u cinjenicno stanje, a posljedicno se to vidi na natjecajima koji uopce ne drze vodu, shodno fundamentima koji gotovo svakodnevno padaju. Nije bolja ni extremno nesposobna Uprava Jadroplova koja se bavi samo vatrogasnim mjerama. Sada mi je situacija da ne znam da li je pametno uopce uloziti novce u to, jer ispada cak i da prodje dokapitalizacija i skupi se ta lova od 60 miliona kuna, stvar je da to samo sanira dio gubitaka (zajedno sa smanjenjem nominale), ali ne i sve. Znaci u mogucu privatizaciju se ide opet sa rupom u financijama na rashodovnoj strani. Jednostavno nisam pametan. Pozdrav Petar.

Pozdrav svim komentatorima tu na JDPL grupi. Citao sam malo unatrag cijele godine postove tu, jer me zanima radi ulaganja sta se desava sa ovom firmom/dionicom, pa da si priblizim situaciju. Ispada da cijeloj Vladi treba poslati prakticki kaznenu prijavu sto se tice njihove zainteresiranosti i predanosti da se ova firma privatizira. Ispada da uvijek i samo kasne sa uvidom u cinjenicno stanje, a posljedicno se to vidi na natjecajima koji uopce ne drze vodu, shodno fundamentima koji gotovo svakodnevno padaju. Nije bolja ni extremno nesposobna Uprava Jadroplova koja se bavi samo vatrogasnim mjerama. Sada mi je situacija da ne znam da li je pametno uopce uloziti novce u to, jer ispada cak i da prodje dokapitalizacija i skupi se ta lova od 60 miliona kuna, stvar je da to samo sanira dio gubitaka (zajedno sa smanjenjem nominale), ali ne i sve. Znaci u mogucu privatizaciju se ide opet sa rupom u financijama na rashodovnoj strani. Jednostavno nisam pametan. Pozdrav Petar.

Pojednostavljeno rečeno moguća dokapitalizacija sa ovim simboličnim iznosom od 60 milijuna kuna ne mijenja ništa na stvari jer i nakon toga će biti dužni. Dokapitalizacije se u svim normalnim zemljama rade da bi se firma širila, nešto akvizirala, a ne da bi se s tim novcem čepila nezačepljiva rupa. Tamo takve firme završe expresno u stečaju, a odgovorni u zatvoru.

New Report

Close