Sutra ce se vidjeti koliko ljudi vjeruju Slobodnoj. I prije je bilo losih clanaka, pa je dionica mirovala.
Ako je isla gore ili dole to je bilo na malim prometima. Vidjeti cemo kako ce biti sutra…
ne znam što nas dioničare može utješiti…osim oporavka cijena vozarina, rješavanja situacije oko plaća, kredita i poslovanja…možda rast cijene dionice?
e sad…ne znam kako se može utješit ove u Hannoveru…kojima jdpl duguje 54 milje dolara…a ima založene brodove Peristil i Sv. Dujam…kažu članku da vrijede 26 milja dolara…smatram da to i nije daleko od istine…dakle, ako i prodaju te brodiće…banka će uzeti sve…
ono što bi mogli napraviti jest dodatno zaduživanje, odnosono založiti još brodova da se dobije još kakav kredit da se pokrpa trenutno poslovanje…pitanje kamo to vodi?…jer ukoliko se situacija ekspresno ne popravi i ne vrate se cijene vozarina…bojim se da je ovdje priča gotova…a po nekima oporavak sektora kreće tek u 2017….
i nema tu nikakve veze dal ljudi vjeruju ili ne vjeruju napisanim člancima…
bit ću iznenađen ukoliko se sutra neće tržiti…i ukoliko cijena ostane iznad 40 kn…
jer kao što netko već reče…ako su dugovi premašili vrijednost flote…a u članku se to jasno dadne isčitati…onda cijena od 40 kn/dionici nije realna…šta kupujte? dug?
ako su pak u članku iznesene neistine…onda očekujem da se Uprava pod hitno oglasi…i demantira sve napisano i izneseno u tome članku…i nek upozna javnost sa stvarnim stanjem…jel dobiven kredit…nije…jel se radi na tome da se dobije…jel se radi na tome da se proda još koji brod…a ne da se ovako puštaju u javnost neki podatci…pa da je sad na nama da u to vjerujemo ili ne…time se može postići samo jedno…panika…raspordaja…kome je to u interesu’ jel nama dioničarima? mislim da nije…jel upravi? jel državi?…nekome očito jest…
Očekujem sutra prije početka trgovanja očitovanje uprave na članak objavljen u Slobodnoj…ili slobodan pad cijene na tk…
ako su u tom članku iznešene neistine…smatram da imam pravo tužit Slobodnu…jer mi je tim člankom nanesena materijalna šteta kao dioničaru…
Ovo je ubitačan koktel sa 5 sastojaka: država – uhljebi – banke – radnici – sindikat.
Ovo ni jedna državna firma do sada nije preživjela pa neće ni ova, znam iz vlastitog iskustva. Pokoj vječni!
@IWC
ne znam što nas dioničare može utješiti…osim oporavka cijena vozarina, rješavanja situacije oko plaća, kredita i poslovanja…možda rast cijene dionice?
e sad…ne znam kako se može utješit ove u Hannoveru…kojima jdpl duguje 54 milje dolara…a ima založene brodove Peristil i Sv. Dujam…kažu članku da vrijede 26 milja dolara…smatram da to i nije daleko od istine…dakle, ako i prodaju te brodiće…banka će uzeti sve…
ono što bi mogli napraviti jest dodatno zaduživanje, odnosono založiti još brodova da se dobije još kakav kredit da se pokrpa trenutno poslovanje…pitanje kamo to vodi?…jer ukoliko se situacija ekspresno ne popravi i ne vrate se cijene vozarina…bojim se da je ovdje priča gotova…a po nekima oporavak sektora kreće tek u 2017….
Daj molim te prodaj dionice da vise ne citam tvoje gluposti. Neki krediti ce se refinancirati i firma ce dobiti dovoljan prostor i vrijeme da se restrukturira i prilagodi uvjetima na trzistu. Kad se to obavi firma ima prostora da i po ovakvim uvjetima posluje godinu do dvije. A tesko da se u tom razdoblju nesto povoljno nece dogoditi. Shvatite da se neki zele dokopati Jadroplova za kunu i da se vec mjesecima radi na tome planu. Tko ne vjeruje neka proda tko vjeruje neka drzi i kupuje. Meni je samo zao sto se uprava ne ocituje o svemu, al bit ce govora o tome na skupstini gdje ce neki dionicari predloziti istragu i eventualnu naknadu materijalne stete pocinjene laznim medijskim napisima. Nadam se da ce to podrzati i predstavnici drzave.
Opcenito su bulkeri u teskoj situaciji, Jadroplov nije tu izuzetak, no radi se na tome da se teska situacija uspjesno prevlada, no suprotnom taboru to nikako ne ide na ruku. Ponavljam, bit ce o svemu rijeci na predstojecoj skupstini. Znamo odakle krece hobotnica i znamo tko servira ovakve informacije iz samog drustva i tko onda pise ovakve price i sastavlja “crnu” analitiku. I najvaznije tko to sve placa.
@fahrudin
Oprosti, ono što piše u Slobodnoj i što prenosi Seebiz nisu gluposti…ukoliko je ono što je napisano u članku točno, onda je situacija krajnje ozbiljna…i ne treba stvar olako shvaćati…i pitanje je ima li u takvoj situacije više vremena za čekati skupštinu, da bi se krenulo s nekim promjenama i restrukturiranjem…pa što su radili do sada?!
svi znamo da je situacija teška…i da nije jadroplov jedini brodar koji je u gabuli…ali ti sada tvrdiš kako ono što je izneseno u članku nije točno…i da situacija nije takva kakvom se nastoji prikazati u tiskovinama…u redu…ako nije takva situacija…i ako je Uprava onakva kakva bi trebala biti…a to je odgoovrna…onda bi se trebali oglasiti sutra ujutro, prije početka trgovanja…i demantirati te i takve natpise…a ne da se pusti trgovanje…i cijena da klizi uslijed panične raspordaje…
shvaćam ja da se neki žele dokopati…ali šta radi onda Uprava, nadzorni, država i svi ostali?! mirno čekaju kada će da istoga doći…a nas dioničare nitko ništa ne pita…kako to obično i biva…u prvi plan će se gurnut pomorci i njihove obitelji…i spas flote…a dioničari će na kraju morati progutati….
i zato kažem, ukoliko se naknadno utvrdi i ukoliko se Uprava očituje, da ono što je izneseno u medijima netočno…zašto ne tužit Slobodnu?
Pa redovna obicno bude potkraj srpnja ili u kolovozu.
Postoji jedan broj dionicara koji imaju znacajan udjel u kompaniji pored drzave i oni ce sigurno stititi i interes drustva i naravno vlastiti. Mislim ovim pmafletima i floskulama se jednostavno treba stati na kraj.
Pa i vrapcima na grani je jasno da nitko ne pise svako malo o Atlantskoj ciji panamaxi plove po znatno nizim vozarinama, vec se kontinuirano pise o slucaju Jadroplov. Atlantska da se razumijemo ima bolju likvidnosnu poziciju, ali i znatno veci dug. Pa nitko ne zaziva svaki mjesec propast. Obicno nedjeljom i uvijek u Slobodnoj dalmaciji.
Žao mi je ljudi nisam dugo pratio zbivanja oko Jadroplova ali ako je točan ovaj članak na seebizu onda je stvarno situacija dramatična.Ništa vi koji mislite da vrijedi (još) stisnite zube a vi koji mislite da ne prodajte.
U svakom slučaju sretno!
Ps imao sam Jadroplov 2008. i puno popušio na njemu, zadnji put odvozio zadnji rast do 140kn, u svakom slučaju sretno volio bih se još voziti ali svakako bi volio da firma uspije opstati i da ulaganje ima logiku
Sretno!!!
@fahrudin
Oprosti, ono što piše u Slobodnoj i što prenosi Seebiz nisu gluposti…ukoliko je ono što je napisano u članku točno, onda je situacija krajnje ozbiljna…i ne treba stvar olako shvaćati…i pitanje je ima li u takvoj situacije više vremena za čekati skupštinu, da bi se krenulo s nekim promjenama i restrukturiranjem…pa što su radili do sada?!
svi znamo da je situacija teška…i da nije jadroplov jedini brodar koji je u gabuli…ali ti sada tvrdiš kako ono što je izneseno u članku nije točno…i da situacija nije takva kakvom se nastoji prikazati u tiskovinama…u redu…ako nije takva situacija…i ako je Uprava onakva kakva bi trebala biti…a to je odgoovrna…onda bi se trebali oglasiti sutra ujutro, prije početka trgovanja…i demantirati te i takve natpise…a ne da se pusti trgovanje…i cijena da klizi uslijed panične raspordaje…
shvaćam ja da se neki žele dokopati…ali šta radi onda Uprava, nadzorni, država i svi ostali?! mirno čekaju kada će da istoga doći…a nas dioničare nitko ništa ne pita…kako to obično i biva…u prvi plan će se gurnut pomorci i njihove obitelji…i spas flote…a dioničari će na kraju morati progutati….
i zato kažem, ukoliko se naknadno utvrdi i ukoliko se Uprava očituje, da ono što je izneseno u medijima netočno…zašto ne tužit Slobodnu?
Radi se na tome da se situacija prevlada. Naveo sam osnovne smjernice tog djelovanja. Ali se o tome ne pise po novinama. Dodji na skupstinu i cut ces izvjesce uprave i NO’a i sigurno ce biti razgovora o situaciji i polozaju drustva. To sigurno neces citati u SD.
@fahrudin
Zato sto je Slobodna samo medij za prenosenje tih “analiza”. Novinar je zrtveno janje, a znamo imenom i prezimenom “inzenjere” koji se bave inzenjeringom. Za njih se treba ‘pobrinuti’. Seebiz je samo prenio tekst iz SD.