JDPL (Jadroplov d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska JDPL (Jadroplov d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@brux
upravo tako…sutra kada cijena na burzi klizne natrag na 40 kn ili ispod toga…hoće li dioničare tješiti činjenica da je to uslijed plaćenog članka?!
činjenica je jedna, da je brod prodan, a pomorci plaće još dobili nisu…
tko može ovdje zaradit više?
oni koji su kupovali kao ja na razini većoj od 100 kn? oni koji su kupovali na 70-80 kn?
eto, diokidina se hvalio da je kupio na 56-57 kn…
s obzirom kako se situacija razvija, svi ćemo popušit…al ne zbog stanja u sektoru…već zbog kriminala koji se ovdje odvija…a od kriminala treba bježat….
nije istina da od 1947. godine od kada firma egzistira nije bilo kriza i poteškoća u poslovanju…nakon silnih godina…sada će firma preko noći propasti…a 70% firme drži država…zašto je i kako do toga došlo? još su osnovali i agencije za upravljanje državnom imovinom….očito da u njima uhljebe svoje političke nekompetentne sljedbenike….
ali kao što rekoh prije…hoće li nas sve to utješiti i da li nas to tješi kada iz dana u dan na jadroplovu bilježimo minuse….i idemo prema bankrotu, stečaju….
treba sagledati hladne glave…i reć pušiona…na to kao investitor trebate biti spremni…show must go on…

@marcipan

O tome ja i govorim kad kažem da sam se ja ovde pomirio sa pušingom.. Kakva god cijena dalje bude poslije ovakvih članaka, ja svoje dionice ne prodajem niti kupujem nove ako padne na 20-30 kuna… Šta bude bit će, ima i drugih prilika na burzi..

Ne nasjedajte propagandi. Trenutak nije odabran slucajno. Nece to nigdje. To su jadni pokusaji zadarske tankerske plovidbe i povezanih osoba da stanje u firmi pokazu kao beznadno i kroz dokap ili jeftinom kupnjom drzavnog paketa ovladaju njome. Nas banjalucki “inzenjer” je njihov placenik unajmljen od njih iskljucivo za tu rabotu. Tekst je iz njegove kuzine. I ponavljam, trenutak nije odabran slucajno…a zasto nije, cut cete uskoro.

Ovom prigodom javno poivam famoznog inzenjera da dodje na skupstinu Jadroplova i da tamo upravi, NO i dionicarima pojasni svoje namjere i namjere onih za koje agitira. Ako nema dionica, ja cu mu pokloniti nekoliko komada za prisustvo. Jer ovakvo perfidno blacenje firme i skrivanje iza neukih novinara, za judine skude, je zaista dno dna.

Lijepo cemo ga ugostiti i saslusati na skupstini i to unatoc steti koju vec mjesecima radi drustvu plasirajuci pausalne analize te falsificirajuci i navodeci pogresne i zlonamjerne neistine.

kasno je čekati glavnu skupštinu u ovako teškoj situaciji.Mali dioničari trebaju skupiti 5% dionica i tražiti sazivanje IZVANREDNE SKUPŠTINE s ciljem hitne smjene političkog nadzornog odbora koji je jedan od glavnih krivaca ovakvog stanja u firmi.
Nelikvidnost je opasna stvar u brodarstvu,dobavljaći,banke,i pomorci mogu zaustavljati brodove u lukama i tražiti sudske prodaje brodova,a to je najčešće i kraj firme.
I nakon prodaje broda opet duguju 3 plaće i doprinose za 10-ak mjeseci!

dragi moji sretno vam bilo ja svoju srecu godinama cekam u Kutini ma di god da se ta Kutina nalazi tako je i vama ovdi na zalost.JDPL je moja preporuka ne uzimati dok se ne otpetlja klupko malo bolje za sagledati situaciju.diokidina gluposti pricas u brodarstvu u svitu LNG stoji odlicno,rasuti teret je los na povijesnom minimumu,zgrada JDPL vridi 10 milijuna eura ne budi smisna nema ni papire.lokacija je izvrsna ali bez vlasnickog papira ne mozes nista.ovo je drzavna tvrtka a znamo kakav je drzava vlasnik goreg od nje nema.iz vrlo bliskih izvora u JDPl znam da je ajme trenutno.

@lapad

Nije sve tako crno. Morate nekad gledati i s pozitivne strane. Mogli bi biti npr. dužni 6 plaći i 20 mj. doprinosa. Nekome je čaša napola prazna, a fehrudinu je napola puna. Smiješno je uopće pričati o vrijednosti firme koja ne isplaćuje plaće. Ovdje bi ja kod izrade analize već lagano koristio likvidacijski model valuacije s NAV-om i diskontom od oko 30 pa i više posto. Moraš biti priličan mazohist za ulagati u dionice iz ovoga sektora. Šta mislite kolika bi bila vrijednost dionice kompanije koja ne isplaćuje plaće na nekoj kvalitetnijoj burzi? Tko to ne vidi ili laže sebe ili druge

P.S ovo sam napisao kako bi cijena dionice pala i kako bi je nakon toga mogao kupiti jeftinije

U petak isplacene place pomorcima za 4 i 5 mjesec.Kredit od 2mil € dobiven od HPB,uz depozit od pola mil €.
S ovim nije sve rjeseno.ali lakse se dise.
Biti ce onih koji nece vjerovati,ali informacija je tocna.

@lapad

Za sada nema bankrota.☺

@marcipan
Varteks je redovit u placama i doprinosima.😉

@diokidina

Varteks je redovit u plaćama i doprinosima…pitanje je koliko dugo…a svi znamo zašto je tome tako….
dobiven je kredit od HBOR-a i ZABE kojim su isplaćene zaostale plaće, dugovi su otpisani ili su namireni nekretninama…dakle, redovitost u isplati plaća kod varteksa nije rezultat poslovanja…živi se na kredit…takvo stanje će potrajati dok se opet ne dovedu da neće moći vraćati rate kredita, uplaćivati doprinose….a do toga će doći budući da nemaju potpisani nikakav značajni ugovor koji bi im popravio krvnu sliku…
ali ipak…naglasio bi da tamo postoji političke volje da se tvrtku na neki način pokuša izvuć iz problema…iako se na ni koji način ne mogu usporedit poslovanje jadroplova i varteksa…postoje neke dodirne točke…a to je da je trenutno i u jednom i u drugom sektoru teško poslovati pozitivno…uslijed kretanja na globalnom tržištu…gdje su brodari ipak u prednosti pred tekstilcima…jer kad dođe do oporavka cijena vozarina, treba očekivati i bolje poslovanje…na varteksu to ne možete očekivati…jer je tamo poslovanje prvenstveno vezano za trošak proizvodnje…gdje značajnu stavku čine radnici…koji su još uvijek preskupi u odnosu na istok…
u jadroplovu je država još uvijek 70% vlasnik…a do nedavno država je bila i u Varteksu…ali su se udjela rješili podjelivši dionice braniteljima…koji su iste prodavali na burzi i srušili cijenu dionice cca 30%…
poslovanje jedne i druge tvrtke je izričito neizvjesno…samo kao što rekoh…varteksu se išlo maksimalno na ruku…vodili su se sastanci i sastanci…da se ishodi kredit i uspješno okonča predstečajna nagodba…ovdje to izostaje…nekoliko bezuspješnih prodaja od strane CERP-a…i to je to…mogu samo jedno zaključit, da je nekome u interesu da je to tako…da se dovede tvrtku u stanje u kojem se nalazi…pa da se onda netko ponudi…da preuzme za što manje novaca…i bude spasitelj…spasi 350 pomoraca…flotu…itd…
kod Varteksa to nije bio slučaj…jer ne znam koga to više zanima tekstilna industrija, sa 1800 zaposlenih…koja generira iz dana u dan gubitke…nisu imali kome štelat…

@marcipan

O tome ja i govorim kad kažem da sam se ja ovde pomirio sa pušingom.. Kakva god cijena dalje bude poslije ovakvih članaka, ja svoje dionice ne prodajem niti kupujem nove ako padne na 20-30 kuna… Šta bude bit će, ima i drugih prilika na burzi..

Ne nasjedajte propagandi. Trenutak nije odabran slucajno. Nece to nigdje. To su jadni pokusaji zadarske tankerske plovidbe i povezanih osoba da stanje u firmi pokazu kao beznadno i kroz dokap ili jeftinom kupnjom drzavnog paketa ovladaju njome. Nas banjalucki "inzenjer" je njihov placenik unajmljen od njih iskljucivo za tu rabotu. Tekst je iz njegove kuzine. I ponavljam, trenutak nije odabran slucajno…a zasto nije, cut cete uskoro.
[/quote]
http://www.seebiz.eu/jadroplov-na-rubu-bankrota/ar-113110/

@marcipan
Nemoj se ljutit,ali skrati taj post.

Dvije stvari:
1) nitko ovdje ne zna sto je pravo stanje stvari. Jedino se zna da nije dobro, ali se ne zna koliko je lose.
2) moze li vas utjesiti da su izbori blizu, pa vladajucima nije u interesu da propadne firma osnovana 1947-e i da se burza “obogati” sa novih 350 nezaposlenih?

New Report

Close