JDPL (Jadroplov d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska JDPL (Jadroplov d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Po novom zakonu koji uskoro stupa na snagu ako firma ne isplati 3 plaće ide automatski u stečaj!

@lapad
Jadroplov znaci nece.on je duzan dvije place.😉

Ovaj novi zakon o stečaju stupa na snagu 1.srpnja,ali bez obzira na to pomorci zbog neisplate plaća mogu zaustaviti brod na kojem jesu,u luci,i zatražiti sudsku prodaju broda,što je sinoć na radiu u emisiji pomorska vecer potvrdio predstavnik sindikata pomoraca Neven Melvan.

Tko ima priliku čitat današnju Slobodnu Dalmaciju bolje da preskoči stranice o Hadroplovu, moglo bi vas srce strefit… Izgleda da je gotovo s još jednnom državnom firmom… Ja sam izgubio ovde lovu i pomirio sam se s tim…

Od cijelog clanka naslov je najinteresantniji,a glasi “Jadroplov ide u bankrot”.
Opet placeni oglas.
Sve je smisljeno,zna se kome jadroplov ide i naravno za povoljnu cijenu.nije ivi zadnje dubinsko bilo uzaludno.nema ovdje bankrota,sama zgrada vrijedi 10mil€.☺

To ti je pouzdano naruceni clanak i hrpa napisan8h gluposti da se cijena drzi nisko. Vidi se da clanak nije pisao novinar i prepun je pogresnih pretpostavki…kao da svi krediti dolaze na naplatu sutra. I da se vozarine nece mijenjati. Ovako gledano, Atlantska je odavno u bankrotu.

@fahrudin
Ima tu i istine u clanku,ali pre,pre,pre napuhano.
Istina je da situacija nije povoljna radi vozarina,te da se trazi hipoteka za kredit.
A da je stvarna vrijednost temeljnog kapitala ravna nuli,da firma jos ove godine ide u bankrot,te da ce LB/Nord banka i vjerovnici o bankrotu e to je vec pre napuhano.u cijelom svijet brodari su u banani.jos je ne istina da nisu isplacene tri place i deset mjeseci doprinosi.istina je dvije place i toliko doprinosa.
Ako bude prilike ovih dana ici u kupovinu.

@fahrudin
Ima tu i istine u clanku,ali pre,pre,pre napuhano.
Istina je da situacija nije povoljna radi vozarina,te da se trazi hipoteka za kredit.
A da je stvarna vrijednost temeljnog kapitala ravna nuli,da firma jos ove godine ide u bankrot,te da ce LB/Nord banka i vjerovnici o bankrotu e to je vec pre napuhano.u cijelom svijet brodari su u banani.jos je ne istina da nisu isplacene tri place i deset mjeseci doprinosi.istina je dvije place i toliko doprinosa.
Ako bude prilike ovih dana ici u kupovinu.

Znam ja iz kojeg susjednog grada puse vjetar i tko smislja i plasira ove clanke i tko to placa. A znate ga i vi. Nediplomirani priuceni inzenjer… navodno je diplomu dobio na banjaluckom saobracajnom univerzitetu. Na temu vozanje stoke sitnog zuba. Al iznenadit cemo mi njega. Tamo gdje se najmanje nada.

Mogu shvatit da ima plaćenih oglasa i da je nekom u interesu kupit što jeftinije, Sve su to igre.. Ali vi govorite da se zna kome se JDPL namješta, tko je taj? Jel TNPL? Ja ne mogu dokučit.. Ako ne želite ovde odgovorit možete na privat..

za državu i zaposlene bilo bi najbolje da Jadroplov preuzme i tako spasi Tankerska..i dokapitalizira po sadašnjoj cijeni 😉

..mada nisam siguran da mi se to kao dioničaru TNPL sviđa…a kao da je koga briga za moje mišljenje 😀

Bolje je da skupo plate jedan polovni tanker na kojom će zarađivati nego da kupe JDPL upola cijene i da na njemu pokrivaju gubitke do daljnjega…

ma uopće me plaćeni oglasi ne zanimaju…zanima me gdje će biti cijena sutra?!
hoće li biti niže uslijed plaćenih oglasa, stanja u sektoru, zbog teške situacije u firmi,zbog nesposobne uprave ili države,zbog nečijih interesa da se je što jeftinije dočepa?!
ako uistinu završi u bankrotu…hoće li vas utješiti činjenica da je firma i vaš novac uložen u njene dionice propala uslijed plaćenih članaka?
ovo je kriminal najvećih razmjera…država ima 70% i gleda kako firma grca u dugovima, kako pomorci ne dobivaju plaće…i kako se zaziva bankrot kroz razne tiskovine…a istovremeno svaki mjesec u stečaju završava hrpa privatnih tvrtki gdje nisu poslodavci uspjeli isplatit posljednje 2-3 plaće…takvi se nabijaju na “stup srama”….a država prva ne radi onako kako bi trebalo…i sad kada propadne firma osnovana 1947. godine i kad 350 pomoraca završi na ulici…neće nitko snosit nikakve posljedice niti će imati odgovornost…nju će prebaciti na globalna kretanja i stanje u sektoru…e pa da je tako…onda bi već ne znam koliko brodara propalo…kao što fahrudin kaže, atlantska bi već odavno propala…samo tamo nemamo nesposobnu državu u vlasničkoj strukturi…nemamo korumpiranu politiku koja uvijek nešto nekome štela…
ali sve to zajedno je badave…kad nam dionice neće vrijediti danas-sutra ništa…a kao pravi investitori morat ćete progutati taj gubitak….

@marcipan
O tome ja i govorim kad kažem da sam se ja ovde pomirio sa pušingom.. Kakva god cijena dalje bude poslije ovakvih članaka, ja svoje dionice ne prodajem niti kupujem nove ako padne na 20-30 kuna… Šta bude bit će, ima i drugih prilika na burzi..

New Report

Close