JDPL (Jadroplov d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska JDPL (Jadroplov d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ponavljam..pitanje je koliko će biti štampano novih dionica? U tome je štos. Vrijedio bi jdpl sad i 100 kn ali ako će biti 10 mil štampano po 10 kn, imamo novi dlkv, kabu, hpdg i puno toga a ja to sve imam. [emo_mrgud]

Panamaxi i danas u minusu…

Jadroplov ima supre drukerčiću, a one su i danas u plusu, i ovdje ti je u tijeku privatizacija a ne dokapitalizacija, znaš ti to dobro.

@Ingoman
Privatizacija ovdje bez dokapitalizacije je besmislena.
Ne znam kako ova firma moze opstati bez dokapitalizacije i svjezeg kapitala.
Lojtra ne pise gluposti

@Ingoman
Privatizacija ovdje bez dokapitalizacije je besmislena.
Ne znam kako ova firma moze opstati bez dokapitalizacije i svjezeg kapitala.
Lojtra ne pise gluposti

A jel moguća privatizacija pa dokapitalizacija, zamislite kako bi to bio inteligentan koncept.

Dvije stvari su mi ovdje zanimljive:

1) JDPL je dugo varirao na razinama oko 5x,xx kn, prije 10-tak dana probio 60 kn (valjda netko tko je ušao debelo iznad 100 kn, pa smanjuje ulaz) i sad u zadnja dva dana, istina na malim prometima, juri prema 40 kn. OK, možda i netko tko razmišlja “daj šta daš”, ali opet…

2) Tek kad ovaj zadnji pokušaj prodaje JDPL-a nije prošao, ljudi su ovdje počeli pisati kako firma loše stoji, da plaće kasne itd. Pa zar se to nije znalo i ranije dok se čekala službena objava o pristiglim ponudama? Trebalo je službeno biti objavljeno da se JDPL ni ovaj put neće prodati da se to objelodani?

Svi mukom zamukoše…..

Svi mukom zamukoše…..

Ma nisu problem forumaši. Za mene su problem instutucije koje ni prstom ne mrdaju da zaštitite imovinu koja u krajnjem slučaju pripada svima nama. Gospodin DUDI-mir očito dobro spava.

Quote Sakai "najvise pali svi osim ATPL"

Institucije nemogu riješiti tekuće probleme ispred svog trga a kamoli nešto ovako…plaće nema, pomorci bježe u druge kompanije…možda da se one žrtvuju malo za promjenu pa odrade par smjena, naravno badave dok firma ne otplati kredite
[emo_plazi]

U današnjoj Slobodnoj Dalmaciji piše da nisu dobili plaće za ožujak i travanj,a i svibanj je prošao,1.lipanj je danas.Brod su prodali prije mjesec dana zbog isplate zaostalih plaća a ti novci su već potrošeni.Ovo je totalno rasulo,kako ovi političari imaju obraza stati u nadzornom odboru?Pomorci mogu tražiti pokretanje stečaja zbog neisplaćenih plaća?

A ne trebas bas sve vjerovati novinama, pogotovo kad se pise sve i svasta. Ako ces kupovat kupuj, ako ces prodavat prodaj, al ne filozofiraj jer nije tako crno, kako bi neki zeljeli da bude.

http://m.slobodnadalmacija.hr/Novosti/Najnovije/tabid/296/articleType/ArticleView/articleId/287618/Default.aspx

http://m.slobodnadalmacija.hr/Novosti/Najnovije/tabid/296/articleType/ArticleView/articleId/287618/Default.aspx

Znači u tom grmu opet leži zec.

Opet se krenulo s rasprodajom prije objave nekog članka u nadi da će cijena onda dodatno pasti – prva asocijacija mi je bila odmah to nakon onog pada za 20 kn.

Ali oprezno s tim jer pila se brzo može okrenuti i naopako na ovakvim razinama.

Ova cijena je manje od 50% najcrnije evaluirane tržišne vrijednosti (trenutno utržive, jer brodove je vrlo lako rasprodati), tako da je ovo jako opasna igra.

Ali tko želi neka se igra, nemam ja ništa potiv, samo je opasno ako se djeluje po pisanju novina i forumaša jer svatko ima svoj interes, a ne tuđi.

Jedino naš “dobročinitelj” možda ima neki drugi? … teško.

New Report

Close