@ pozitiva2
Mali ispravak. Iduću Subotu.
Pa stavi tu da vidimo odmah o cemu se radi. Da ne gubis vrijeme uzalud. Solde si vec pogubio.
@ pozitiva2
Mislim da ćeš sutra imati priliku pročitati još jednu kako ti to zoveš "pustu i jeftinu priču".
Pa budući da su apetiti za jeftinom kupnjom jako veliki ne bi me čudilo more drukerskih članaka, a vi vjerojatno već imate “provjerenu” informaciju o njima očito i prije nego što su napisani.
Time ste već rekli puno!
Sretno svima s jeftinim dokupom uz pomoć “jeftinih” trikova!
Dragi pozitiva,
Stanje u Jadroplovu nije dobro.
Ovih dana novinar Slobodne je pripremao članak o tome.
To zna većina ljudi u Splitu vezana uz pomorstvo.
Mi se ne razumijemo jer su nam interesi različiti.
Naš je interes da se dionice prodaju nekome tko će ostavit Jadroplov na životu i u Splitu pa makar i po kunu.
Tvoj je interes da se dionice proda pod bilo kojim uvjetima bilo kome za što veću cijenu ne bi li ti pri tome zaradio 500 kuna.
I pri tome vidiš oko sebe samo druk i zavjeru.
Evo ja drukam da se Jadroplov proda Tankerskoj za 100 kuna i da vi lešinari malo pričekate na povrat uloženog.
@ fahrudin
U kakav kontekst mene stavljaš sa SSM-om??? Ratka znam i u dobrim smo odnosima ali sa SSM-om ja nemam ništa osim što mi je žao da je glupošću (ne Ratkovom) izgubljeno preko 600 radnih mjesta. Što se tiće članka, strpljen-spašen 🙂
Davno sam ja vani sa prihodom od 70 kuna po dionici 🙂 🙂 🙂
E sad se vracam jedno 7-8 godina unatrag. Prije IPO HT-a uzeo sam prvih 100-njak dionica Jadroplova po cijeni od oko 500 kn. Nakon toga cijena je dosla blizu 900 kn. Od tada sam počeo pratiti i forum. Nakon nekog vremena uslijedio je veliki pad, tako da se dionicu Jadroplova moglo kupiti po 360 kn, doduše bid je bio slab jer sam imao PBZ investitor pa sam mogao pratiti. Istog dana je i g. Techman napisao ovdje na forumu da je srećom uspio nešto dokupiti po 360 kn. E sad, pošto se nakon toga cijena više nije penjala preko 360 kn, a sasvim sigurno ne za 70 kn, onda me zanima g. Techman, po kojoj ste cijeni mogli prodati kupljene dionice od 360 kn da bi mogli zaraditi po 70 kn po dionici.
Dakle, da budem pristojan, da li ne govorite istinu sada ili onda?
A ako je s Bozicem u dobre znaci da 100% govori istinu. Procitajte malo o Swift SPlitu pa cete vidit kolika je steta sto ce navedeni agent propast.
https://www.google.com.hk/search?es_sm=93&q=swift+split+ssm&oq=swift+split+ssm&gs_l=serp.3…25715.26245.0.26518.4.4.0.0.0.0.0.0..0.0.msedr…0…1c.1.64.serp..4.0.0.AwV7TcQPCQI
A evo je nas rvacki Onasis popusija i jahtu kako stvari stoje.
http://www.slobodnadalmacija.hr/Split/tabid/72/articleType/ArticleView/articleId/278744/Default.aspx
@ bibanum
Poštovani kolega. Ima raznih načina trgovanja dionicama. Kako je tržište živi organizam bar za mene je i trgovanje na njemu isto tako živo. Kupujem i prodajem. Kupoprodaja iste dionice se zove trejdanje. E pa ja sam u više navrata ulazio i izlazio iz JDPL. Prvi put sam izašao 2007 da ne dođem u sukob interesa jer sam se natjecao za procjenu vrijednosti. Izašao sam sa ogromnim profitom. Nakon toga sam ponovo ušao (ovo što spominjete) i izgubio ali puno manje nego sam zaradio tako da je score bio popriličan plus. Nakon dugo vremena ponovo sam ušao u JDPL koncem 2012 ili točnije u Studenom na cijeni od 53 kune (to sam i postao na forumu) a izašao kad je objavjena privatizacija mislim u Veljaći 2014. Vi ste očito kolega sidraš koji je kupio dionicu po cijeni od 500 kuna i još je držite živeći u nadi. Tužno.
@ bibanum
Poštovani kolega. Ima raznih načina trgovanja dionicama. Kako je tržište živi organizam bar za mene je i trgovanje na njemu isto tako živo. Kupujem i prodajem. Kupoprodaja iste dionice se zove trejdanje. E pa ja sam u više navrata ulazio i izlazio iz JDPL. Prvi put sam izašao 2007 da ne dođem u sukob interesa jer sam se natjecao za procjenu vrijednosti. Izašao sam sa ogromnim profitom. Nakon toga sam ponovo ušao (ovo što spominjete) i izgubio ali puno manje nego sam zaradio tako da je score bio popriličan plus. Nakon dugo vremena ponovo sam ušao u JDPL koncem 2012 ili točnije u Studenom na cijeni od 53 kune (to sam i postao na forumu) a izašao kad je objavjena privatizacija mislim u Veljaći 2014. Vi ste očito kolega sidraš koji je kupio dionicu po cijeni od 500 kuna i još je držite živeći u nadi. Tužno.
A koji Vam je sad interes osim što jeftinije ponovne kupnje?
Jer vidim da se veselite novinskim člancima u kojima se neopravdano ocrnjuje JDPL!
Sad samo recite da to ne radite, da vas ne citiram iz prethodnih postova!
@ Techman
Cijenjeni kolega, zahvaljujem na detaljnom odgovoru. Moram priznati da imate “dobar nos” sto se tice dionica.
Razlog zbog kojega sam ja “sidraš” kako ste me nazvali, a vjerojatno to i jesam, je taj što sam potpuno drugi tip trgovca dionocama od Vas. Čak se ne bih ni nazvao trgovcem dionicama vec isključivo kupcem dionica. Do sada sam dionice samo kupovao, a tko će ih prodavati, možda moj sin, ja necu.
Razlog tome je taj sto dionice kupujem sa viskom novca koji mi ne treba, tako da cim kupim neke dionice, odmah se pozdravim sa tim novcem.
Drugo, ako procitate moj prethodni post, procitat cete da sam PRVIH 100-ak tionica kupio po 500 kn. Sve ostalo bilo je znatno niže od 500 kn. Imao sam ih prilike prodati po 800-900 kn, ali nisam jer me prodaja nije zanimala, a novac mi nije trebao. Vec sam ih na padovima marljivo skupljao, pa cak i na razinama od 60-ak kn na kojima ste i Vi ulazili. Dakle, iz Vase perspektive moj slucaj doima se tuznim. Ja nisam nimalo sretan zbog toga sto je JDPL na ovim razinama, ali vjerujte mi nisam zbog toga ni malo tuzan, kako ste vi to doživjeli. Ako mi kojim slucajem zatreba keš, imam znatno više HT-a kojeg mogu utržiti bilo kad.
S druge strane, zivot se sastoji od uspona i padova, i po tome je on zanimljiv. Tako da me iskreno zanima daljnji nastavak ove epizode. Ako dođe na 30-40 kn pokušat cu podebljati portfelj, a ako ne opet dobro.
lp i sretno u trgovanju.