JDPL (Jadroplov d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska JDPL (Jadroplov d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@pozitiva2
isplatilo se kupovat dalekovod kad je zviznuo sa 1900 kn na 1000…isto se tako isplatilo kad je sa 1000 zviznuo na 500…pa sa 500 na 250….itd…dok nije došao na biti ili ne biti…
unutra sam…rekao sam već prije…sigurno nije ni prva niti zadnja dionica na kojoj ću izgubiti novce…ne kupujem niti prodajem…ali situacija je takva kakva je…ne treba uljepšavat…krize upravo služe tim stvarima…netko propadne…netko postane još jači i veći…za sad je jdpl na putu da propadne…kakve koristi pisati o tome da nije tako…samo zato što ga imam u portfelju? nebitno koliko komada…

@diokidina

dajte nam neke svježe informacije na Varteksu…jel zapošljavaju? jesu li dobili posao? zašto nisu? zašto cijena klizi prema 16 kn’ da li ju branite? jeste li na kupnji ili na prodaji? da li ju bloger brani?gdje je dno?

pitma se gdje su gospoda iz sindikata pomoraca sada….šta oni ne podjele plaće….bitno da su se čuli kad je trebalo komapniju prodati u još povoljnim prilikima za to…
mutna posla ovdje od pamtivijeka…
pa nek propadne sad…s ljudima na cestu bez kune…

Možda da sindikate uputite na g. Klausa iz Petrokemije, i on je jedan izniman ” mrzitelj kapitala “, možda da izdaju zbirku pripovjetki o kapitalu ili nešto sl.

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

@pozitiva2
isplatilo se kupovat dalekovod kad je zviznuo sa 1900 kn na 1000…isto se tako isplatilo kad je sa 1000 zviznuo na 500…pa sa 500 na 250….itd…dok nije došao na biti ili ne biti…
unutra sam…rekao sam već prije…sigurno nije ni prva niti zadnja dionica na kojoj ću izgubiti novce…ne kupujem niti prodajem…ali situacija je takva kakva je…ne treba uljepšavat…krize upravo služe tim stvarima…netko propadne…netko postane još jači i veći…za sad je jdpl na putu da propadne…kakve koristi pisati o tome da nije tako…samo zato što ga imam u portfelju? nebitno koliko komada…

Ne znam zbog čega govorite da će propasti, mislim da za to nema nikakvih naznaka, a gubici prethodnih godina nisu bili preveliki.

A da ga se ide likvidirati dobilo bi se puno više nego je sadašnja cijena (vjerojatno oko 100 kn), tako da tu nema mjesta nikakvoj panici.

A spominjati cijenu od 1900 ili 1000 je suludo, bez obzira na nekadašnje stanje u brodarstvu.
Ali cijenu od 60 kn?… e to je malo druga priča!

@pozitiva

Novci se sada broje!!
Bojim se da "na kraju" nema vise brojanja!!!!
Gdje Su sada one price o podcjenjenosti!???

Pa puno se dionica može srušiti i na 1 kunu, ali na koji rok?
Tako je i tu slučaj.

Ali tko ne vjeruje da će ubrzo moći prodavati po više, neka slobodno daje za 60, 50, 40…

Jedino što imam reći na sve to je gore navedeni post s DLKV, on govori sve, a svatko neka odlučuje kako želi (kako su odlučivali i tamo prodavajući po 12, i zazivajući stečaj, kado ono postade “burzovni labud”!)

Vidjet ćemo da li će tako biti i ovdje, vjerojatno još ove godine!

@pozitiva 2
O cemu vi to!!!
Na dalekovodu su gotovo svi pogubili silne pare!!!
Sto prije prihvatite stvarnost biti ce bolje za vas

recimo po meni je sada idealan moment za napravit revalorizaciju imovine…
da se ubrza postupak i pad cijene dionice na 1 kn…a onda privatizacija…čist račun, duga ljubav…sa ili bez sjedišta u Splitu…

Za sve nevjerne Tome, moj post otprije nekog vremena:

“Kad bi došlo do revalorizacije, ona ne bi smanjila kapital (niti nominalu) ispod 130 kn (31.12.14. je oko 370 kn), jer znamo koliko u najgorem slučaju vrijede brodovi danas (o tome se govori već mjesecima).

Izračun:
kapital = 85 mil. USD
brodovi u bilanci = 137 mil. USD
procjenjena tržišna vrijednost brodova nekoliko postova prije (čak i od onih koji stalno blate ovu dionicu) = 82 mil. USD
učinak revalorizacije: 137 – 82 = 55 mil USD (= -240 kn po dionici)
neto kapital nakon revalorizacije: 370 – 240 = 130 kn.

A čisti NAV JDPL danas (kad je situacija na tržištu najlošija ikad) je cca 110 kn, tako da je nerazumno govoriti o nižim vrijednostima od ove.”

@pozitiva
2
O cemu vi to!!!

Ali ne dokapitalizanti koji su kupili po 10, a sad mogu prodati po 18!

A dokapitalizirat su mogli i oni koji su imali 1 dionicu.

Dakle, zarada do danas “samo” 80%

blizi li nam se prvi brodarski PSN ? [emo_zacudjen]

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

@pozitiva
2
O cemu vi to!!!

Ovo nije točno ja sam lijpo zaradio.

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Ali ne dokapitalizanti koji su kupili po 10, a sad mogu prodati po 18!

A dokapitalizirat su mogli i oni koji su imali 1 dionicu.

Dakle, zarada do danas "samo" 80%

Ti isti dokapitalizanti su kupovali dalekovod na 1300+ kuna….izračunajte koliko su od onda do danas izgubili…

Vaš link …

Bankrot do ljeta !!!

Vaš link …

Bankrot do ljeta !!!

Ma sta do ljeta, vec sutra!!!

Koja hrpa gluposti.

Pokusava se napraviti brza prodaja mimo svih kriterija neposredno javnosti i dionicarima iza ledja. Zato posljednjih dana citamo hvalospjeve o Debeljaku, a on uzurbano hodocasti po ministarstvu prometa i cerp-u. A ni Zadrani koliko cujem ne sjede skrstenih ruku. Jadno.

New Report

Close