A moguća zarada na dionici temelji se isključivo na uvaljivanje iste kupcu na natječaju.
“Moguća zarada” od “samo” 50-ak posto u vjerujem ne previše vremena.
Mislim da je to na 99% dionica danas gotovo nemoguće ostvariti, osim ovdje.
Pa tko voli nek izvoli!
Počeli su se skupljati dežurni (ali izgleda da pristižu i novi) ……., izgleda da im se ne sviđa da cijena već nije na 10 kn, pa će sad malo uložiti većih napora ne bi li se jeftino dokopali dionica koje su ljudi kupovali iznad 100.
Baš me zanima što će pronaći NOVO za razglabanje, jer sve je već rečeno.
Ali njihova mašta je bezgranična, tako da sam baš zainteresiran!
neke novosti?
netko jer skinuo 100 komada sa aska i sletili su neki nalozi na kupnju…
http://www.cnbc.com/id/102551965?trknav=homestack:topnews:14
lp
uvijek me razvesele takvi pesimistični članci…u kojima neki analitičari laprdaju o propasti…ne samo brodara sipkih tereta, već i naftnih kompanija uslijed recimo pada cijene nafte…ili cijene prirodnog plina…recimo ovi u US više ne znaju gdi bi sve pohranili svu tu silnu naftu i plin…ima da svi tamo koji se bave naftom i plinom bankrotiraju…ili da se obogate kada počnu izvoziti plin u EU…
isto je i sa brodarskim sektorom…stanje je nikakvo…svi to već znamo…vozarine nikakve već nekoliko godina…a ipak, ploviti se mora…jasno, ima i nekih koji bankrotiraju…možda se to dogodi i jadroplovu…a možda i 80% firmi koje su izlistane na ZSE…ne vidim da posluju išta bolje ili gore….
zato se veselim tim pesimističnim osvrtima…jer obično smo onda negdi pri dnu….recimo, kada je cijena barel nafte pala sa 100 $ na 40 $, uvijek će se još naći netko tko će vikati da ide na 20$…a istovremeno taj netko se dobrano krca…
vidjet ćemo…
… imam preko 2500 kom ove dionice kupljenih na 190 kn … zgodna cifra, jelda? :-(( …. kad je ono krenulo do 155 kn prošlo ljeto ponadah se da će i na 190 pa da izađem van … ali? … sve mi je jasnije da od te pozitivne nule neće vjerovatno biti ništa, pri čemu se s gorčinom sjetim svih tih silnih lupetanja i nebuloza koje su ovdje iznesene … jednom rječju, nemate pojma! Pojma imaju oni koji imaju povlaštenu informaciju. Možda bliži, ili dalji poznanik upravitelja CERP-a, koji je mogao prišapnuti ima li, ili nema ozbiljnih ponuda za kupnju državnog paketa … Shodno tome mogao sam npr. prodati taj pomenuti paket, pa se sad vratiti na 70-80kn, ali s >100 k kn u đepu razlike, da ne govorimo koliko bi mi to smanjilo ulazni prosjek … Ali valjda tako rade maheri, insideri, tipovi poput onog gurua s naočalama, pokoji snalažljivij broker … a? … prodaj/kupi unutar istog portfelja … hm, zgodno. Samo treba znati kad, a za to valjda treba imati i nos – možda poput W. Buffeta :-))
pitma se gdje su gospoda iz sindikata pomoraca sada….šta oni ne podjele plaće….bitno da su se čuli kad je trebalo komapniju prodati u još povoljnim prilikima za to…
mutna posla ovdje od pamtivijeka…
pa nek propadne sad…s ljudima na cestu bez kune…
gdi je pozitiva2….belupo jel bi vi kupili po 1 kunu?
Čekamo na 1 kunu, molimo budite darežljivi!
Citirat ću samo 1 post kolege Posejdona s DLKV:
-” Sjećam se kada sam uplaćivao lovu za dokapitalizaciju u banci na jednom našem otoku. Gospođa osobna bankarica me pitala jel se isplati ulagati u Dalekovod te mi je na pristojni način htjela dati do znanja da smatra kako sam “baš hrabar” što usprkos svemu ulažen na ZSE.
– Sjećam se kolega forumaša koji su nas uvjeravali da je dokapitalizacija pušiona jer “kada se sjate sve te dionice na burzu, tu ćemo moći kupovati i po cijeni ispod dokapa”.
– Sjećam se onih koji su nas uvjeravali da Dalekovod nema baš pretjeren šanse dobiti vrijedne poslove u EU i da svoje postojanje može zahvaliti isključivo prenapregnutoj gradnji u Hrvatskoj koja nema budućnost.
– Sjećam se nekih poznatih blogova i njihovih brojnih sljedbi kojima je Dalekovod uglavnom služio kao eklatantni primjer dionice u koju ne treba ulagati
A ja, eto, ostadoh vjeran svojoj procijeni rizika i potencijala.
Čujem po medijima da se govori o Dalekovodu kao Pheniksu, ponovno probuđenom burzovnom labudu i ovakve neke lijepe usporedbe.
Pare (šuška, lova, zelembaći) idu onima koji to vide prije drugih i koji se ne daju smetati tuđim, uglavnom negativnim, emocionalnim stanjima.
Sada će monogi “otkriti” Dalekovod. Bravo za njih!”
A vi kako vam drago, novci se ipak broje tek na kraju!
Glavno da ste vi s nama UNUTRA, s koliko ono komada?!
@pozitiva
Novci se sada broje!!
Bojim se da “na kraju” nema vise brojanja!!!!
Gdje Su sada one price o podcjenjenosti!???