JDPL (Jadroplov d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska JDPL (Jadroplov d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ovdje se ljudi boje dokapa kao i na svim drzavnim firmama..pitanje je samo po kojoj cijeni ce biti. Sigurno izmedu 10 i 50 kn. I desetak mil novih dionica. Zasto onda sad kupovati, nazalost na mnogo dionica sam tako izgubio. S obzirom na situaciju ne gine nam dokap po 10 kn i pad na burzi na 15 kn.

slažem se da ne treba biti nikakve početne cijene…nek se ide na licitažu…zato se i otkupljuje dokumentacija….nek svak procjeni koliko firma vrijedi…i koliko je u stanju ponuditi…a kao što plavi čovjek kaže…tu ponudu onda možeš prihvati, a i ne moraš….

@blueman
Nisam vise siguran jel neodgovornost u pitanju ili neznanje. Vidjeli smo kakvu je ‘buku’ diglo micanje sjedista – jedan clanak u slobodnoj dalmaciji, jednu dvije radionice zaljenja i protivljenja sindikata i to je to. Nije bas da ce neko ic revoluciju radit zbog jadroplova, brodovi ce i dalje plovit…

When speculation has done its worst, two and two still make four.

A što je s ovom zaprimljenom 1 neobvezujućom ponudom, o njoj nije ništa navedeno.

Iako ne može biti prihvaćena, vidjet ćemo tko je i što ponudio.

Ingroman
A dugovi?

Pozitiva
nista nije sad ponudeno, ovo ti je otprije.

Lojtra, Jadroplov je nisko zadužen, oduzmi i to, opet puno jača cijena od ovih početnih.

Mislim da u ovom slucaju nije problem u uvjetima natjecaja, vec stanje u brodarstvu uopce u svijetu. Nikome se ne ulaze u biznis koji nema profita sa ovakvim vozarinama. Niti se nazire oporavak. Uvjeti tek djelomicno otezavaju, ali oni su svi na rok do 3 godine, tako da za ozbiljnu firmu to ne bi trebao biti problem. Ako je Debeljaku pod strozim uvjetima odgovrala cijena od 132 kn prije pola godine, kako to da mu danas ne odgovara 120 kn. Odgovor lezi u niskim vozarinama, a oporavka nema na vidiku.

Bilo je iracionalno ocekivati ponude uz ovakve uvjete.
Ako cijena padne ispod 50 kuna,mogla bi biti interesantna!

jasno…ovo ne vrijedi niti lipe…treba u stečaj…a brodarski sektor će ionako propasti…dronovi će obavljati transport…a uskoro će i teleporter…tako da ovaj sektor nema nikakvu budućnost….
tako da ne treba drvljem i kamenjem po ovima iz CERP-a i DUUDI-ja….ljudi samo pokušavaju radit svoj posao u ovim iznimno teškim uvjetima…

može bit da se igra nekakva igra da se nastavi naručivanje brodova po našim škverovima pa se namješta poludržavnom kupcu ili su u strahu od sindikalnomedijskih političkih reketaša tipa naše banke,ceste vode šume zemlja zastava….

Prije 32 godine plovio sam na Jadroplovu pod panamskom zastavom, da im je bilo jeftinije, prebacili bi i upravnu zgradu u Monroviu ili Panamu, toliko o ovim uvjetima. Cijena dionice mora bit povećana, a uvjeti nepostojeći.

New Report

Close