Neka nekom ne bude ljeno pa nek nazove pravnu sluzbu grada Splita nek vidi postoji li spor grada i Jdpla oko tog prostora na zapadnoj obali. Ja znam da postoji.
Ma uopće ova rasprava o tome koliko vrijede nekakve nekretnine je nepotrebna…i koliko one vrijede…kao i rasprava o vrijednosti flote…
za 10 dana ćemo znati da li imamo ili nemamo kupca…
nitko od nas ne šalje ponudu…oni koji će slati, rade dubinska snimanja…na osnovu kojih će vidjet da li će slati ili ne ponudu…
nema potrebe se sada prepucavati koliko vrijedi kvadrat nečega…vrijedi onoliko koliko je netko spreman to platiti…isto je i sa flotom…badave nam je ovdje sada raspravljati kolika je vrijednost….može biti i dvostruko veća nego što je možda realna…ali šta će nam to vrijedit ako nitko neće dati ponudu?!
ovo sa nekretninama je hvatanje za slamku spasa…flota je ovdje bitna…uz nju dobiva i nešto nekretnina…ali one nisu uopće predmetne kada govorimo o prodaji brodarske kompanije…
imate HMST i HIMR….pa pogledajte tamo izračune…i cijene kvadrata…pa prodaja nikako da prođe…
Kupi ti prvi red do mora u Splitu na rivi ispod 3500 eurm2 cega god pa cu ti ja jos dat 500 eur po kvadratu koliko kvadrata prodas.
@marcipan
Nisam ja nikakvu nepotrebnu raspravu mislio pokrenut, nego samo na glas razmišljam.. I zanimalo me koliko cijene nekretnina i zemljišta u vlasništvu JDPL spada u tih 120 kn po dionici, ne može bit 0 kuna.. Želim reć da se prodajom tog svega i prebacivanjem firme van Splita mogu rješit neki minusi i sl., a brodovi ti ostaju naravno.. A da se firma kupuje radi brodarskog sektora to je svima jasno..
Još 4 dana i onda plač ili smijeh… Iako ako ovo prođe po 12x,xx kn nije za smijat se osim od muke..
Radje da ne prodje nego da prodje po 120.
tesko da ce na 70 ovdje je sve vec ukalkulirano.
Slažem se Frankie da je ova početna cijena malo, ali isto tako ako sad ne prođe vrlo lako iduća početna može bit 110 ili ne daj Bože i 100 kuna..
ja sam ovu poziciju skratio za 2/3 protekli tjedan s popriličnim gubitkom.
Previše me živcira kad pomislim da u velikoj mjeri ovisi o vladinim službenicima o kojima nemam baš najbolje mišljenje.
Sve manje vjerujem da će stići ijedna pravovaljana ponuda..a onda potop.
..ipak ovo nije Atlanska koja je kvalitetna kompanija te se koliko toliko bori s nedaćama u poslovanju.
@Frenkie
@brux
za one koji su kupovali na 140-150 kn, biti će plač i ako prođe ponuda po 120 kn, a i ako neće biti ponude…jer će onda sa sadašnjih 90-ak kuna cijena kliznuti na 70 kn…pa im to neće biti baš neka utjeha što nije pristigla ni jedna ponuda po 120 kn….
ja sam kupovao po 127 kn…i jako bi me razveselila bilo kakva ponuda…i ona početna od 120 kn…jer ukoliko je ne bude…ode narednih 6 mjeseci, a u tih narednih 6 mjeseci ne očekujem da se u sektoru dogodi nešto spektakularno ili da će se naći kupac koji će ponuditi odjednom 150 kn/dionici…
može se samo očekivati snižavanje početne cijene, labavljenje još uvjeta…ali u svakom slučaju ništa dobro za postojeće dioničare…
oni koji su kupovali ispod 90 kn…mogu se nadati dobroj zaradi, ukoliko prođe ona po 120 kn…ali isto tako riskiraju 20-ak posto ukoliko prodaja propadne….
osobno mi je žao što nisam prodao na 140 kn…ili barem kad je kliznulo na 110-115 kn…
ne vjerujem u pozitivan rasplet priče…iz razloga koje je naveo kolega skroznovi…ali i zbog stanja u sektoru…
budući da nisam odrezao s gubitkom od 10%, onda sam odlučio pričekat da vidim kako će se stvari okončat na kraju…ali nisam ni dokupljivao da snizim prosjek…to sam ostavio za onaj slučaj da prodaja ne prođe…
za 4 dana je 19.03., i trebali bi znati da li ima ponude ili nema….