JDPL (Jadroplov d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska JDPL (Jadroplov d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Jadran Kapital će sigurno napraviti dubinsko snimanje…al neće ozbiljno konkurirati, jer nemaju tih novaca…a i šta će im? Purko ima ovdje interes samo zato što je dioničar…

O tome sam i ja razmišljao, al ne mogu se oteti dojmu da će dati ponudu za nekog trečeg.
Samo moja špekulacija, da netko ne bi kupovao/prodavao na temelju toga.

Izgleda da su se neki poveli za ATPL, pa će sad čak i prestići ATPL u padu.

Ali tko ima viška neka prodaje 30-ak kn ispod minimalne cijene iz natječaja.

moći ćemo mi mačku o rep okačiti tu minimalnu ako privatizacija propadne…
kada sam govorio ranije na ovoj temi o mogućim scenarijima…i šta će se desiti sa cijenom u slučaju neuspjele prodaje…da bi cijena mogla i 70 kn dotaknuti….a to je bilo kad je jdpl bio na razini od 130 kn….onda me se proglašavalo drukerom….da želim kupiti na nižim razinama…itd itd….

Još malo pa nestalo badavađaluka!

Svrbi, a nema se više municije za pucat!

http://www.slobodnadalmacija.hr/Dalmacija/Split/tabid/72/articleType/ArticleView/articleId/275272/Default.aspx

Vidim stišalo se ovdje pisanje.. Ima li nekih novih saznanja i očekivanja? Privatizacije hotelskih kuća redom propadaju, ja nisam optimističan za drukčiji scenarij i ovde.. Jedino što su uz izmjene uvjeta još malo spustili i cijenu tako da će to možda nekom ponuđaču opet nešto i značit.. Do kada je rok za podnošenje obvezujuće ponude??

Na stranicama CERP-a piše do 19. ožujka u 14h. Nažalost, situacija je takva da se moramo nadati da se Debeljak nije ohladio. Još bi i bilo kakve nade da se ne zna na kojim je razinama BDI.

Ma nema veze trenutno stanje BDI-a budući da on oduvijek tako jako flukturira gore dolje.

Mislim da je BDI na puno većim razinama, i trenutna situacija s brodarskim prijevozom kao što je bila prije godinu-dvije, tada ni otkupna cijena ne bi sigurno bila 120, nego bliže 200, tako da je to to.

A budući da je ovaj put puno zainteresiranih, a uvijeti dosta prihvatljiviji (osobito za strance da sjedište ne mora biti u RH), smatram da bi vjerojatnost za uspjeh prodaje trebala biti dosta velika.

A kad je u prvom krugu Debeljaku bilo dobro i po 130, smatram da bi mu moralo odgovarati sad i ovih 10 kn jeftinije, a u međuvremenu se ništa drugo nije promijenilo.

Vidjet ćemo da li će u iščekivanju rezultata, još nekome biti dosta i 8x,xx kao što je bilo neki dan (u svakom slučaju rizičan izlazak jer je razlika preko 30 kn)!

izgleda da ovdje nitko ne razmišlja što će biti ako u sljedeća tri tjedna vozarine za handyje nastave rasti po 15-20% tjedno.

izgleda da ovdje nitko ne razmišlja što će biti ako u sljedeća tri tjedna vozarine za handyje nastave rasti po 15-20% tjedno.

Ne treba ovdje zasad ništa razmišljati o vozarinama, bitno je samo minimalnih 120 (a možda Debeljak, ali i netko drugi opet ponudi i 130 ili i više, jer bila bi velika šteta izgubiti na natječaju za kunu-dvije).

Dakle, ako natječaj prođe, trenutni skok na cijenu iz natječaja, bez obzira na cijene vozarina (mogu biti i 1 kn).

Jedino o vozarinama treba razmišljati onaj tko misli ostati u JDPL i nakon privatizacije, a to je neka druga priča.
Onda se cijena može dizati ovisno o cijenama vozarina i uspješnosti poslovanja.

pozitiva, nitko neće dati ponudu ako misli da cijene brodova idu još dolje. ali ako nanjuše da je ovo dno bit će gužve.

Ovdje je moguće više scenarija: jedan je da se vraćamo na 70,00 kuna bez vijesti o privatizaciji, dokapitalizaciji i slično, a drugi je da nas iznenade i skok cijene do 130-140 kuna. Naravno, kao i svemu nema sigurnih scenarija….uvijek postoji mogućnost da se jedan od predviđenih scenarija i dogodi…

New Report

Close