JDPL (Jadroplov d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska JDPL (Jadroplov d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Reći će da najbolji još nije došao. Reći će sačekat ćemo još godinu dvije da dođe.

[b]Jednog dana krenuli smo mi putem kojim nisu mogli svi. Bili smo sigurni u svoj hepiend. U svoj dixie band[/b].

Koje su to teorije o dokapitalizaciji po 10 ili 100 kuna?! Kako Brodosplit moze sudjelovati u dokapitalizaciji ispod nominale a nije niti kupio ni jednu dionicu…mislim da je dobro sto se situacija prebacila iz pozadine u prvi plan I da je pod povecalom javnosti…uglavnom jedina konkretnija novost je cijena od 130 kuna, dakle 17 kuna visa od stare, znaci li to I skok od 17 kuna u ponedjeljak?

Koje su to teorije o dokapitalizaciji po 10 ili 100 kuna?! Kako Brodosplit moze sudjelovati u dokapitalizaciji ispod nominale a nije niti kupio ni jednu dionicu…mislim da je dobro sto se situacija prebacila iz pozadine u prvi plan I da je pod povecalom javnosti…uglavnom jedina konkretnija novost je cijena od 130 kuna, dakle 17 kuna visa od stare, znaci li to I skok od 17 kuna u ponedjeljak?

Pa novost je i debeljakovo lobiranje za kupnju po pocetnoj cijeni preko novina, ocito je trziste s razlogom otklizilo na 130tak kn. Toliko otprilike zasad glasi jedina potencijalna ponuda sa kojom sad baratamo. Svi drugi mudro sute. Mene trenutno interesira sta ce biti s prijedlogom jadran kapitala, on ce sigurno utjecati na cijenu u jednom ili drugom smjeru.

When speculation has done its worst, two and two still make four.

Pa novost je i debeljakovo lobiranje za kupnju po pocetnoj cijeni preko novina, ocito je trziste s razlogom otklizilo na 130tak kn. Toliko otprilike zasad glasi jedina potencijalna ponuda sa kojom sad baratamo. Svi drugi mudro sute. Mene trenutno interesira sta ce biti s prijedlogom jadran kapitala, on ce sigurno utjecati na cijenu u jednom ili drugom smjeru.

Koliko vidim u Slobodnoj piše zapravo da bi Debeljak po cijeni koja odgovara tržišnoj vrijednosti flote i ostale imovine umanjene za obveze koje trenutno ima jadroplov….
makar na te članke rekla-kazala ne možemo se osloniti…pogotovo ne na one objavljene u Slobodnoj…naime, na početku članka piše kako je početna cijena 140 milijuna kuna…a ustanovili smo da je to ustvari 150 milijuna…
S jedne strane pišu kako bi Debeljak to po 140 milijuna, a onda s druge strane vele da će dati ponuda nakon due diligencea…
I od kuda informacija Slobodnoj po čemu se to razlikuje ponuda Brodosplita od ostalih?!…vele neslužbenih izvora iz DUUDI-ija…ma koja je to lakrdija…
ovo je plaćeni članak…i još na kraju napiše da teško da će netko ponuditi više od 140 mil kn…hahaha…
što se tiče Jadran kapitala i njihovog prijedloga…u Jutarnjem je listu pisalo da su doznali (valjda opet neslužbeno) da će predstavnici CERP-a dignuti ruku ZA angažiranje neovisnog procjenitelja…

http://www.slobodnadalmacija.hr/Dalmacija/Split/tabid/72/articleType/ArticleView/articleId/253542/Default.aspx

Kakve veze uopce ima sto bi debeljak i po kojoj cijeni.,nije on jedini zainteresiran za jdpl.,

Ma to je sve pila naopako, mediji su stvorili imidz lose kompanije iako je rijec o tvrtci koja je bancinim kreditom lani kupila brod Bene….e sad, vjerujete li da banke daju kredit na lipe oci ili vjerujemo nasim politicarima da je 140 ili 150 milijuna neka pametna cijena…pa ne radi se due diligence da se ponudi 150 milijuna nego da vide dokle mogu ici! 150 ili 200 ili 250 ili 300 po dionici!

@marcipan,pažljivije čitajtr.Iz Duudija neslužbeno doznajemo što Brodosplit nudi više od drugih.Dakle,ima i drugih,što je bitan info,iako sasvim očekivan.
Drugo,Debeljak veli da je spreman platit NAV – otpremnine.Kakve otpremnine,nije mi najjasnije ali dobro.
Treće,onaj info da nitko neće platit 140 mikja kuna je Debeljakov dojam kad je pričao sa strancima.To nipošto nije info iz Duudija.

S jedne strane pišu kako bi Debeljak to po 140 milijuna, a onda s druge strane vele da će dati ponuda nakon due diligencea…
I od kuda informacija Slobodnoj po čemu se to razlikuje ponuda Brodosplita od ostalih?!…vele neslužbenih izvora iz DUUDI-ija…ma koja je to lakrdija…

A novinari samo prenose informacije, rijetko koji stvarno provjerava brojke, ono što se u ovom članku implicira jest da bi brodosplit jedini zadržao sjedište u RH pa su eto kao najbolji i ako im daju, te naravno daju svečano obećanje da će “udvostručiti flotu te splitske brodarske kuće, a time i povećati broj zaposlenih hrvatskih pomoraca.” U onom dopisu od sph se jasno vidi kako ovaj put država traži bankovne garancije, ne časnu riječ. Ali mislim da će biti još ovakvih balona i lobiranja u narednih mjesec dana…

When speculation has done its worst, two and two still make four.

ako ponude ne budu kvalitetne, treba odgoditi privatizaciju na par godina kao što se već napravilo sa PTKM, HPB-om itd. ..svi pravi dioničari koji nisu špekulanti pozdravit će takvu odluku [emo_palacg]

moje pisanje nije savetovanje niti preporuka za kupnju/prodaju dionica!

Evo opet malo živosti, čisti se do 140 kn… opet nešto iscurilo?

Ma nema šanse da prođe ponuda ispod 180,00 kn po dionici (vjerojatno sam i premalo rekao). Dakle, to je i na ovu trenutnu cijenu, dobrih 20%. Četiri-pet godina oročene štednje u banci.

New Report

Close