Šteta što JDPL u ovom procesu privatizacije neće bit ni blizu uspješan kao ove hotelske kuće. Pun pogodak je bila prodaja po cca. 155 kn
Kakva će biti uspješnost u pojedinom procesu privatizacije znat će se na kraju. Razlika trgovanja između HMST i JDPL je početna cijena za natječaj, a u slučaju JDPl je ta cijena određena prema pravilu. Konačnu cijenu odredit će investitori, a ne iznos početne cijene.
Sve ispod 200 je lopovluk,ali toga smo se vec dosta nagledali tako da smo oguglali. Sva sreca da mi je prosjek 60.
kolega Brux,
temelji li se taj stav na konkretnim informacijama ili je riječ o osobnoj procjeni?
Nisu konkretne al su informacije, a vidite i sami da cijene hotelskih dionica svaki dan pomalo idu gore a JDPL stagnira ili u blagi minus
Ja se sjećam kad je dioku cijena skočila 100% jer je tržište već imalo informaciju da nagodba prolazi.To se vidjelo po cijeni dionice.Jer cijena dionice je pokazatelj.
Trenutne cijene dionica JDPL i HMST jesu rezultat određene početne cijene za natječaj, po mojem mišljenju, a ne informacija o tome koliko investitori nude.
Trenutne cijene dionica JDPL i HMST jesu rezultat određene početne cijene za natječaj, po mojem mišljenju, a ne informacija o tome koliko investitori nude.
ako su početne cijene doista tako visoke kao što se piše, lako moguće da ne dođe niti jedna valjana ponuda kao npr. za HPB, PTKM itd. i da se cijeli proces privatizacije odgodi za još pola godine ili duže, a to znači ulazak u izbornu godinu
Iako je krajnje nezahvalno izvoditi zaključke temeljem aktualne burzovne cijene,dopustit ću si jedan takav.Izgleda da ovdje rijetki čitaju oglasni dio Narodnih novina.
Iako je krajnje nezahvalno izvoditi zaključke temeljem aktualne burzovne cijene,dopustit ću si jedan takav.Izgleda da ovdje rijetki čitaju oglasni dio Narodnih novina.
Kolega, misliš na onaj dio o načinu određivanja početne cijene?
istina, zanimljiv je prijedlog i još je zanimljivije što se predlaže usvajanje, mislim čak i da je još uvijek na vrijeme da se sve skupa odradi transparentno…što bi rekao Lopina teći će med i mlijeko…
Mislim da će se predstavnik države morati dobro preznojiti da pojasni zašto bi prijedlog odbio. S druge strane,ako JDPL vrijedi 250,onda neka se to javno objavi.Mislim da je prijedog prilično mudro postavljen.
10. Donošenje odluke o zahtjevu Jadran Kapitala d.d. za poslovanje nekretninama, Split, Zvonimirova 14/IX, kojom se nalaže Upravi Izdavatelja da odabere po svom izboru i ugovori procjenu vrijednosti Izdavatelja s jednom od predloženih specijaliziranih i neovisnih tvrtki kako slijedi: 1. Tvrtka Howe Robinson Marine Evaluations Ltd, 7th Floor Regis House, London, EC4R 9AN, United Kingdom; 2. Tvrtka Clarksons, St. Magnus House, 3 Lower Thames Street, London, EC3R 6HE, United Kingdom; 3. Tvrtka Barry Rogliano Salles, 36-38 Cornhill, London, EC3V 3NG, United Kingdom. Odabrana specijalizirana i neovisna tvrtka s kojom će Uprava Izdavatelja sklopiti ugovor o obavljanju procjene Izdavatelja trebala bi procijeniti vrijednost Izdavatelja, uz zahtjev da se takva posebna procjena objavi na internetskim stranicama Zagrebačke burze i u ostalim propisanim medijima.
Zahtjev se obrazlaže time da zbog povećanja transparentnosti postupka i pravnog interesa 4000 malih dioničara koji zajedno imaju 487.000 dionica Izdavatelja, nominalnog iznosa preko 175 milijuna kuna, a zbog moguće prodaje u privatizaciji, transparentnost prodaje bi se povećala procjenom vrijednosti kompanije – Izdavatelja. Nadalje, Upravi bi se olakšala obveza izjave o fer vrijednosti sukladno Zakonu o preuzimanju trgovačkih društava, te odluka malih dioničara o prodaji sukladno navedenom zakonu. Dioničari koji imaju 5,18% dionica daju predmetni zahtjev Upravi Izdavatelja sukladno čl. 278. Zakona o trgovačkim društvima, a u vezi sa člankom 298, 299, i 300. Zakona o trgovačkim društvima, te ostalim pripadajućim i odgovarajućim člancima Zakona o trgovačkim društvima ili da navedeni predmet odlučivanja, zajedno sa Nadzornim odborom Izdavatelja predloži prilikom odluke o sazivu iduće redovne skupštine Izdavatelja ukoliko će se ista održati u razumnom roku