a nitko ni ne piše…ili šta bi Mišo rekao: Ne vidim da se o tome piše, ne vidim da se o tome govori…
ali istina je da je JDPL ispao trenutačno iz fokusa jer jednostavno ima premalo službenih i provjerenih informacija a nije baš da i ZSE obiluje aktivnošću pa da bi se i ovakvim pričama bavila danima bez ikakvog novog goriva…
tako je kolega, imate đuru, belje i vupik, tamo je trenutno žarište bitke, za jadroplov trenutno ima premalo informacija da bi se išlo u kupovinu. no ne sumnjam da će kad krene krenuti žestoko, dole ili gore ko će ga znati, a ko zna taj je bogat
Kaže se da roba vrijedi onoliko koliko je tko spreman za nju platiti. Tako i ovdje. Prema DUUDI-u u 1. krugu pristiglo je 14 pisama namjere ozbiljnih investitora. Ukoliko bude sve regularno, realna cijena će biti upravo ta koliko su ti investitori spremni najviše ponuditi. Ja sam ulazio još 2008. god. po 500 kn, pa kasnije nadokupljivao na padovima, tako nekako došao do 500 dionica. Sad mi treba neka lova, ali sam odlučio pričekati da se ovo razrješi, pa da vidim koliko su investitori spremni ponuditi. Najgora bi mi solucija bila da se odustane od privatizacije pa da se cijena opet sroza na 60-70 kn.
Što bi onda dalo 113kn po dionici… Za početnu cijenu nije ni loše…
Što bi onda dalo 113kn po dionici… Za početnu cijenu nije ni loše…
A da li bi vi ponudili 70% dionica minimano po 113,a inate da vrijedi više od 250.Ali kako je prodavač država,a i dokapitalizacija je neminovnost treba biti na oprezu i očwekivati i neugodna iznenađenja.Sigurno je da je država nepouzdan partner koji nas male dioničare tretira kao korov.
Ali rizik ulaza je podnošljiv.
U očekivanju meda i mlijeka,pozdravljam vas.
A da li bi vi ponudili 70% dionica minimano po 113,a inate da vrijedi više od 250.Ali kako je prodavač država,a i dokapitalizacija je neminovnost treba biti na oprezu i očwekivati i neugodna iznenađenja.Sigurno je da je država nepouzdan partner koji nas male dioničare tretira kao korov.
Ali rizik ulaza je podnošljiv.
U očekivanju meda i mlijeka,pozdravljam vas.
[/quote]
lopina, slabo pratiš, pa imaju uredbu na temelju koje se računa početna cijena i preko toga ne mogu. Uostalom što je bitna početna, bitno je da li će i koliko ponuditi zainteresirani.
lp
Točno tako. Taman da je početna cijena 1 kn/dionica, ako investitor misli da mu se isplati dati xxx kn po dionici, on će toliko i ponuditi, pa ako bude fer nadmetanje može se postići realna cijena na tržištu.
Šteta što JDPL u ovom procesu privatizacije neće bit ni blizu uspješan kao ove hotelske kuće. Pun pogodak je bila prodaja po cca. 155 kn