JDPL (Jadroplov d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska JDPL (Jadroplov d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Generirat to like casha bez povecanja kredit a… Nije lose

Očekivan izvještaj. Neke stavke me ugodno iznenadila i sada, po meni, postoji samo jedan smjer…šteta za onih 500 na budu jer sam mislio nadokupiti u panici Zsea. Bojim se da ispod 150 vise ne bude[emo_mrgud]

..stoga sam danas ponosan čovjek jer sve što sam izgradio danas sam svojim potpisom predao hrvatskoj državi...

U biti, cash je samo koji dan bio na racunu nakon sto ga je ministarstvo uplatilo, taman toliko da uljepsa bilancu I novcani tok…svejedno, lijepo ga je vidjeti I neka stoji kao podsjetnik onima koji su davali Jadroplov Debeljaku I vrtili ostale crne scenarije

Jedna zanimljivost : jdpl sa 8 brodova nosivosti 378 k dwt ostvari 65 milijuna kuna prihoda, atpl sa 15 brodova nosivosti 872 k dwt ostvari 92milijuna….duplo veca flota, a prihod samo 50% veci…

doyle, prihodi od najma su 35,5 milijuna. pogledaj stranicu 12. inače u prošlom kvartalu su prihodi od najma bili 46,5 milijuna. bili bi i sad vjerojatno da nije bilo dokovanja 3 broda, a da uz to nije bilo ni troškova popravka frane bulića bio bi kvartal u plusu.

U svakom slucaju brojke pokazuju kako Atpl nije svemirski brod u odnosu na jdpl, a ulpl I tnpl da i ne spominjemo…cak su i brodovi iz skvera povoljni, cak toliko da ih je Debeljak koji prakticki nema narudzbi odbio… Da zakljucimo: jdpl je pokazao ono sto su rijetki znali a vecina odbijala vjerovati…da zna ju poslovati…Jos sad kad bi ih kupio neki norveski fond…to bi bilo to…

Ja sam stvarno neupučen u te brodare ali mi se svidja trend da su vozarine ove godine veće od prošle i da je najgore za brodare prošlo što znaći da je vrijeme za kupnju istih a to zna i ovih 20-tak koji su iskazali interes za Jadroplov tako da mi je drago da sam unutra…..

stvarno mi je drag ovaj s 500 komada na kupnji, dakle čovjek mirno i staloženo stavlja po cca 10 K EUR-a i mirno kupuje, dok neki tamo i dalje likuju koliko JDPL ima gubitka i svrstavaju ga u klasu Petrokemije očito ne čitajući izvješća već se samo drže nekih okoštalih “činjenica”…podsjeća na situaciju sa doživaljajem korejskih auta ili još bolje na Škodu iz druge polovice devedesetih… s duplo manjom flotom od ATPL JDPL je ostvario cca 30% manje prihoda, i jedini naš brodar koji je u ovoj najtežoj krizi povećao flotu…a neki misle da je spalionica para…

Kakve info ima taj što sve tamani po 150 kn, već je kupio lijepu količinu unazad dva tjedna….

@doyle
Baš je gospodin ovaj s 500 komada, ljubi ga deda..

Baš me zanima ako bi se udaralo po asku do 160 kn i malo preko, bi li se i on pomakao prema gore ili bi ostao na 150 kn..

možda nema nikakvu info koju ostali nemaju, nego samo jasan stav…

New Report

Close